Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period 20.-26.01.2020. godine

  Najčitanije

  Dana 20.01.2020. godine u 12.35 sati se u Ulici Maršala Tita u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da je nezgodu nepropisno se kreću u natrag uzrokovao 49 godišnji A.J. iz Slavonskog Broda protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 09.20 sati PU Odžak je zaprimila prijavu nanošenja štete na poljoprivrednim usjevima, na lokalitetu Polje u Gornjem Svilaju, vlasništvo obitelji Stanić iz Gornjeg Svilaja. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Odžak koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -dana 21.01.2020. godine u 19.00 sati se na križanju V. i XIV. ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv i u kojoj je jedna osoba zadobila lakše tjelesne povrede sa mogućnošću prelaska u teže. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja će protiv odgovornog sukladno težini konstatiranih povreda poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 16.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu uznemiravanja gostiju u tržnom centru „Bingo“ u Orašju od strane 56 godišnjeg Džijana iz Županje koga je patrola PS Orašje upozorila na ponašanje.

  -dana 22.01.2020. godine u 02.00 sati službenici policije PU Odžak su temeljem informacije o prijevozu opojnih sredstava u smjeru Odžaka u blizini restorana „Luxor“ u Prudu zaustavili i iskontrolirali pmv u kome su se nalazile 3 muške osobe te kod 31 godišnjeg M.Z. iz Lukavca pronašli zelenu biljnu masu koja svojim izgledom asocira na marihuanu te novčanicu od 100 eura koja svojim izgledom asocira na krivotvorinu. Tijekom kontrole su utvrdili da je imenovani nedaleko od mosta u Prudu odbacio paketić sa sličnim sadržajem zelene biljne mase koji su pronašli na mjestu odbacivanja. Imenovani je tijekom provedbe službenih radnji ozbiljno prijetio kolegi inspektoru zbog čega je lišen slobode i zadržan. Protiv navedenog će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana 22.01.2020. godine u 14.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na križanju V. i XIV. ulice u Orašju u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je nezgodu ne poštujući prednost prolaska uzrokovala 43 godišnja M.N. iz Tolise protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 15.20 sati Županijski tužitelj je produžio pritvor za još 24 sata lišenom slobode 31 godišnjem M.Z. iz Lukavca.

  -istog dana u 19.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u 14.30 sati na Carinskom terminalu u Orašju u kojoj je sudjelovalo jedno priključno vozilo, prikolica i jedno tmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 23.01.2020. godine PU Odžak je zaprimila prijavu otuđenja drvne mase vlasništvo obitelji Tatić i Rakić sa parcela u Novom Gradu. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Odžak koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 21.00 sati se u XI. ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila ad je do nezgode došlo zbog nepropisnog mimoilaženja sudionika u nezgodi protiv kojih će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 10.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pronalaska utopljenika u rijeci Savi na lokaciji Poloji 3 km udaljeno od mosta na rijeci Savi. O istom je upoznat dežurni mrtvozornik i istražitelj sektora kriminalističke policije MUP-a koji su poduzeli zakonom predviđene mjere. U izvlačenju tijela iz vode su sudjelovali pripadnici Tima za spašavanja na vodi Federalne uprave Civilne Zaštite. Koristim priliku im se zahvaliti na profesionalnom angažmanu kao i savjesnom građaninu iz Orašja koji je dojavio uočavanje mrtva tijela, precizirao lokaciju te izašao na lice mjesta kako bi pomogao u lociranju preminulog.

  -istog dana u 11.15 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu oštećenja prednjeg vjetrobrana na pmv vlasništvo 33 godišnjeg L.S. iz Domaljvca. O istom je službenik PS Domaljevac–Šamac sačinio službenu zabilješku.

  -istog dana u 02.00 sati temeljem naredbe Općinskog suda Orašje lišeni slobode 31 godišnji M.Z. iz Lukavca je predan službenicima Sudske policije Županije Posavske na dalje postupanje.

  -istog dana u vremenu od 17-18.30 sati u Županijskoj bolnici u Orašju je izvršena obdukcija i potvrđen identitet utopljenika pronađenog u rijeci Savi, a radi se o 67 godišnjaku sa inicijalima A.J. iz Domaljevca čiji je nestanak prijavljen 21.12.2019. godine PS Domaljevac-Šamac. Nakon obdukcije tijelo preminulog je predano obitelji radi ukopa. Koristim priliku izraziti iskrenu sućut članovima obitelji.

  -dana 24.01.2020. godine u 06.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na magistralnoj cesti M14.2 u Donjoj Mahali u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja će protiv odgovornog provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 23.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu zaticanja u alkoholiziranom stanju u prometu 35 godišnje Z.B. iz Bazika koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 25.01.2020. godine u 02.25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica članova obitelji u XXV. ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja će po ovom osnovu zbog narušenog JRiM protiv sudionika u razmiricama koje su prerasle u narušavanje jrim provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 17.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kd “Nasilja u obitelji“ u ulici Kralja Tomislava u Oštroj Luci. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu lišila slobode sina 19 godišnjeg M.D. iz Oštre Luke protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 16.20 sati patrola PS Odžak je u narušavanju jrim, drskim ponašanjem, u blizini robne kuće u Odžaku zatekla 59 godišnjeg F.K. iz Novog Sela protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 17.45 sati se na prilazu graničnom prijelazu Šamac dogodila prometna nezgoda koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao vozač pmv 37 godišnji H.D. iz Humkinog Hrasta protiv koga će sukladno zadobivenim konstatiranim povredama putnika biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 12.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji Ristić-Oršolić u Tolisi. O istom je upoznata patrola PS orašje koja je navedene upozorila na ponašanje.

  -istog dana u 18.40 sati u PS orašje je pristupio 50 godišnji V.P. iz Donje Mahale koji je dragovoljno predao AP vlasništvo pokojnog kuma. Koristim priliku zahvaliti se savjesnom građaninu na ponašanju i pozivam sve koji imaju istu želju da predaju sporno naoružanje da to učine bez pravnih posljedica što može za zajednicu biti od velike koristi.

  -istog dana u 19.30 sati patrola PS Orašje je u na kolodvoru u Orašju zatekla 4 migranta o čemu je upoznat inspektorat za strance koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 26.01.2020. godine u 12.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica u XXV. ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola PS orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje članove obitelji.

  -istog dana u 18.45 sati se u ulici XIV. Aprila u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 20.-26.01.2020. godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __4__prijave kaznenih djela, različitih sadržaja.
  __8__prijava prometnih nezgoda, najčešće uzrokovanih kretanjem neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta.
  __2__prijave narušavanja JRiM, koji je narušen drskim i nepristojnim ponašanjem.
  __1__prijavu zatečenog vozača u alkoholiziranom stanju i lišenog slobode po istom osnovu.
  __1__prijavu zatečenih 4 migranta na području Županije Posavske.
  __9__prijava ostalih događanja, prijavljeni su sasvim različiti sadržaji. Na koncu tijekom analiziranog perioda, tj. u vremenu od 20.-26.01.2020. godine smo zaprimili sveukupno__25__prijava za kompletno područje Županije Posavske.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti