Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 20.-26.03.2017 g.

  Najčitanije

  Dana 20.03.2017 godine u 10.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu  narušavanja JRim  vrijeđanjem  u  ulici Stjepana Radića u Oštroj Luci. O istom je upoznat policajac u zajednici koji će protiv suprostavljenih susjeda Kopića  provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu od 16.35-19.15 sati policijski službenici MUP-a su temeljem naredbe suca za prethodni postupak  izvršili pretres obiteljske kuće 81 godišnjeg Š.K.  u Odžaku.

  -istog dana u 19.30 sati temeljem naredbe istražitelja sektora kriminalističke policije MUP-a lišen je slobode i zadržan 81 godišnji Š.K. iz Odžaka.

  -dana 21.03.2017 godine u 02.40 sati  PS Orašje je zaprimila prijavu izazivanja požara na pmv  vlasništvo 25 godišnje R.S. iz Orašja. O istom su upoznati pripadnici vatrogasne postrojbe Vatrogasnog društva Orašje koji su lokalizirali požar te dežurni istražitelj kriminalističke  policije PU Orašje koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 21.03.2017 godine u 09.15 sati istražitelj krim policije PU Orašje je izvijestio operativno dežurstvo  PS Orašje da je skupa sa vještakom protupožarne struke obavio očevid  požara na zapaljenom pmv vlasništvo obitelji  Radić iz Domaljevca a zbog sumnje  na izvršenje KD“Izazivanja opće opasnosti“

  -istog dana u 08.15 sati se na križanju VIII i IX ulice u Orašju  dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i zaprega. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je nezgodu nepropisno skrećući uzrokovao vozač zaprežnog vozila 60 godišnji S.M. iz  Draganovaca protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 22.45 sati PS Odžak je zaprimila prijavu smrtnog stradavanja 34 godišnjeg O.P. iz Odžaka  na poslu u poduzeću“Strolit“ u Odžaku. O istom je  upoznat dežurni istražitelj sektora  krim policije MUP-a koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana od strane Županijskog tužilaštva je zaprimljena naredba o mjeri zadržavanja u prostorijama za zadržavanje osoba lišenih slobode u PU Odžak,  81 godišnjeg Š.K.  iz Odžaka.

  -dana 22.03.2017 godine u 09.00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu provale u obiteljsku kuću vlasništvo obitelji  Zrakić iz Vojkove. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 16.00 sati se na parkiralištu Vlade Županije Posavske dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i NN vozilo koje se udaljilo sa lica mjesta a da vozači nisu razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je obavila očevid te otpočela potragu za nesavjesnim vozačem protiv koga će nakon utvrđivanja identiteta biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 08.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila  21.03.2017 godine u Kostrču.  U istoj nezgodi je sudjelovao jedan motocikl i jedno pmv. Učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 11.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu susjedskih razmirica u ulici Braće Ribara u Donjoj Mahaloj. O istom  je upoznat policajac u zajednici koji je suprostavljene susjede upozorio na ponašanje.

  -istog dana u vremenu 14.30 -16.30 sati dežurni istražitelj sektora krim policije MUP-a je  temeljem naredbe  suda nazočio obdukciji  smrtno stradalog radnika „Strolita“.

  -istog dana u 19.00 sati PU Odžak je zaprimila prijavu pružanja pomoći u prometnoj nezgodi povrijeđenom 62 godišnjem O.Š.  iz Odžaka. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 23.03.2017 godine u 10.35 sati se  u ulici Redže Škangića  u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2pmv. Očevidom patrole prometne policije je utvrđeno da je istu nezgodu  oštetivši parkirano vozilo uzrokovala 60 godišnja Ilak iz  Gornje Dubice protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 10.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pronalaska Neeksplodiranog ubojitog sredstva  u Boku na njivama. O istom su upoznati pripadnici civilne zaštite koji će izvršiti uklanjanje navedenog.

  -istog dana patrola PS orašje je u prosjačenju zatekla  16 godišnjakinju iz Brčkog protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 09.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu činjenja štete prilikom paljenja  suhe trave ,šume vlasništvo obitelji  Džijan iz Boka. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u vremenu od 07.30-12.00 sati službenici policije PU Orašje su provodili Županijsku akciju   pojačane kontrolu prometa  koja je protekla bez incidenata. Koristim priliku zahvaliti kontroliranim sudionicima na korektnom ponašanju.,

  -dana 24.03.2017 godine u 20.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja skupocjenog mobitela vlasništvo 56 godišnjeg Mašića iz Boka. O istom je  upoznata patrola PS Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere,pronašla mobilni  aparat i izvršitelja kaznenog djela  26 godišnjaka sa inicijalima J.O. iz Tolise koga je lišila slobode i zadržala.

  -istog dana u 12.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji Marković-Lukačević  iz  Kopanica. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je imenovane upozorila na ponašanje.

  -dana 26.03.2017 godine u 01.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja JRiM drskim i nepristojnim ponašanjem u ug.objektu“S-klub“ u Ugljari. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu lišila slobode i zadržala 23 godišnju Čop  iz Zadra protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 02.50 sati se  u Boku dogodila prometna nezgoda koju je  krećući se  neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 21 godišnji I.P.  iz Oštre Luke protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana službenici policije PS Orašje su u prekoračenju radnog vremena zatekli  ug.objekte “Leo „  i „S klub“ u Ugljari. O istom su sačinili službenu zabilješku koja će biti dostavljena nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -istog dana u 03.45 sati PS Oašje je zaprimila prijavu  izazivanja požara na vikendici vlasništvo  obitelji Oršolić iz Oštre Luke. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 09.20 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu otuđenja velikog broja sadnica šljive vlasništvo  obitelji Đukić iz Domaljevca. O istom je upoznat policajac u zajednici koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog daa u 21.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji  Milenkovićka -Živković.  O istom je upoznata patrola Ps Orašje koja je zbog narušavanja JRiM  vikom i galamom lišila slobode navedenu Milenkovićku protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 19.10 sati se u Vrbovcu dogodila prometna nezgoda koju je  krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 32 godišnji Evdenić  iz Gnionice protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 17.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica 2 muške osobe iz Orašja. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje 21 godišnjeg M.D. iz Orašja.

  -dana 27.03.2017 godine  službenici policije Ps Orašje su u prekoračenju radnog vremena zatekli  ug.objekat“Leo“ u Ugljari o čemu su sačinili službenu zabilješku koja će biti distribuirana nadležnom inspektoratu na postupanje.

   

  U tijeku izvještajnog  perioda  u vremenu od 20.-26.03.2017 godine  operativna dežurstva  organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :

  __5___prijava kaznenih djela,najčešće su prijavljivane krađe..

  __7___prijava  prometnih nezgoda,najčešće uzrokovanih kretanjem neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta.

  __3___prijavu narušavanja JriM koji je najčešće narušavan vikom ,galamom i nepristojnim ponašanjem.

  __15___prijava ostalih događanja,najčešće su prijavljivana prekoračenja radnog vremena ugostiteljskih objekata na području općine Orašje .  Na koncu tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 20.-26.03.2017 godine zaprimili sveukupno    ___30 __ prijava naših građana za kompletno područje Županije Posavske.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti