Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period 20.-26.04.2020. godine

  Najčitanije

  Dana 20.04.2020. godine u 21.30 sati službenici prometne policije PU Odžak su u prometu u kršenju odluke o policijskom satu zatekli 62 godišnjeg M.T. iz Odžaka protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 20.20 sati patrola prometne policije PU Odžak je u kršenju odluke o policijskom satu zatekla i 30 godišnjeg A.R. iz Odžaka i 23 godišnjeg D.P. iz Novog Sela protiv kojih je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana patrola prometne policije PU Odžak je u kršenju odluke o policijskom satu zatekla i 66 godišnjaka sa inicijalima E.O. i 57 godišnjeg M.K. iz Odžaka protiv kojih je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 14.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila 18.04.2020. godine u Ugljari u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana službenici PU Orašje su vršili osiguranje privremenog karantena u Orašju u kome se nalazi 7 osoba.

  -dana 20./21.04.2020. godine službenici MUP-a su izvršili nadzor nad primjenom odredbi rješenja o samoizolaciji 19 osoba na području općine Orašje i 9 osoba na području općine Domaljevac-Šamac koje su se pridržavale odredbi rješenja.

  -istog dana patrole prometne policije PU Orašje su izvršile pratnju 10 vozila u kojima su se nalazila 142 putnika kojima je određena mjera karantene prostorom Županije Posavske.

  -istog dana patrole PU Odžak su izvršile nadzor nad poštivanjem odredbi rješenja o samoizolaciji 18 osoba koje su poštivale odredbe rješenja među kojima se nalazio i jedan profesionalni vozač koji se nalazio na službenom putu tmv.

  -istog dana službenici PU Odžak su u kršenju odredbi policijskog sata zatekli 5 osoba protiv kojih je proveden prekršajni postupak.

  -dana 21.04.2020. godine u 09.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu paljenja vikendice na „Babinama“ vlasništvo obitelji Dominković iz Tolise. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana patrola PS Odžak je prijavila da je 19.04.2020. godine u 00.17 sati u prometu zatekla pmv kojim je upravljao 46 godišnji S.T. iz Odžaka sa nevažećom dozvolom za kretanje. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 07.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji 41 godišnji D.B i 54 godišnja P.D. iz Ugljare koje je patrola PS Orašje upozorila na ponašanje.

  -istog dana patrola PS orašje je vršila osiguranje privremene karantene u Orašju u kojoj je smješteno 7 osoba.

  -dana 21./22.04.2020 godine službenici PU Orašje su izvršili nadzor nad provedbom mjere samoizolacije nad 14 osoba na području općine Orašje i 9 osoba na području općine Domaljevac-Šamac koje su se u potpunosti pridržavale odredbi rješenja.

  -istog dana patrole prometne policije PU Orašje su izvršile pratnju 11 vozila u kojima se nalazilo 25 putnika kojima je određena mjera privremene karantene kroz prostor Županije Posavske.

  -istog dana patrole PU Odžak su izvršile nadzor nad primjenom odredbi rješenja o samoizolaciji nad 15 osoba koje su se u potpunosti ponašale sukladno rješenja dok 3 profesionalna vozača nisu zatekli na adresi prebivališta što oni smatraju ne pridržavanjem odredbi rješenja.

  -istog dana patrola PS Odžak je utvrdila da kontrolirani vozač od 19.04.2020. godine 46 godišnji S.T. iz Odžaka nije imao valjanu dozvolu za kretanje u vrijeme provedbe policijskog sata zbog čega je protiv navedenog proveden prekršajni postupak.

  -istog dana patrole PS Odžak su u kršenju odredbi o provedbi epidemiološko-zaštitnih mjera zatekle 3 osobe koje su upozorene na ponašanje.

  -istog dana patrole PU Orašje su izvršile pratnju još 3 vozila sa 8 putnika kojima je određena privremena mjera karantene kroz prostor Županije Posavske.

  -dana 22.04.2020. godine u 09.16 sati PS Odžak je zaprimila prijavu otuđenja torbice sa dokumentima o novcem iz pmv vlasništvo N.D. iz Odžaka. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Odžak koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 22.33 sati patrola prometne policije u kršenju odredbi o policijskom satu zatekla 24 godišnjeg A.J. iz Bijeljine i 27 godišnju I.M. iz Potočana protiv kojih je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu od 08.20-15.30 sati službenici PS Domaljevac-Šamac su osiguravali privremenu karantenu 1 osobe na GP Šamac.

  -istog dana u 13.00 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu pronalaska neeksplodiranog ubojitog sredstva u dvorištu obiteljske kuće u Grebnicama. O istom su upoznati pripadnici civilne zaštite koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 22./23.04.2020. godine u vremenu od 21-06.00 sati službenici PS Odžak su osiguravali privremenu karantenu 2 osobe u Novom Gradu.

  -istog dana patrola PS Orašje je osiguravala privremenu karantenu u Orašju u kojoj se nalazilo 7 osoba.

  -istog dana patrole PU Orašje su izvršile nadzor nad poštivanjem mjere samoizolacije 10 osoba na području općine Orašje i 9 osoba na području općine Domaljevac-Šamac koje su se ponašale sukladno rješenju.

  -istog dana patrola prometne policije PU Orašje je izvršila pratnju 8 vozila u kojima se nalazilo 13 putnika kojima je određena mjera privremene karantene područjem Županije Posavske.

  -istog dana patrole PS Odžak su izvršile nadzor nad primjenom mjere samoizolacije kojim su na adresi navedenoj na rješenju zatekli 14 osoba dok su se 2 profesionalna vozača nalazila na službenom putu.

  -istog dana službenici PU Odžak su izvršili pratnju 1 vozila u kome su se nalazile 2 osobe kojima je određena privremena karantena prostorom Županije Posavske.

  -istog dana u 22.33 sati patrola PS Odžak je u kršenju odredbi o policijskom satu zatekla 2 osobe protiv kojih je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana patrola PS Odžak je u ne poštivanju epidemiološko-zaštitnih mjera zatekla 2 osobe koje su upozorili na ponašanje.

  -istog dana patrola prometne policije PU Orašje je izvršila pratnju još 4 vozila u kojim se nalazilo 7 osoba kojima je određena mjera privremene karantene prostorom Županije Posavske.

  -dana 23.04.2020. godine u 13.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu krađe 2 katalizatora sa pmv vlasništvo 44 godišnjeg M.V. iz Orašja. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 16.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja motorne pile marke „Stihl“ vlasništvo obitelji Vukić iz Tolise. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo mjere potrage za izvršiteljem i otuđenom motorkom.

  -istog dana u 11.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na parkiralištu trgovačkog centra „Magda comerc“ u Tolisi u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 18.55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji 2 muške osobe u Orašju. O istom je upoznata patrola PS orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje 60 godišnjeg A.H. iz Orašja.

  -istog dana istražitelji kriminalističke policije PU Odžak su nakon provedenih istražnih radnji zaključili da je prijavljeno kazneno djelo „krađe“ prijavljeno 22.04.2020. godine najvjerojatnije izvršio 42 godišnji B.P. iz Bijeljine protiv koga će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 21.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu izazivanja požara niskog raslinja na njivama zvane „Savica“. O istom su upoznati pripadnici vatrogasnog društva Donja Mahala koji su lokalizirali požar.

  -dana 23./24.04.2020. godine službenici PU Orašje su izvršili nadzor nad primjenom odredbi rješenja o samoizolaciji 10 osoba na području općine Orašje i 9 osoba na području općine Domaljevac-Šamac koje su u potpunosti poštivale odredbe rješenja.

  -istog dana patrole prometne policije PU Orašje su izvršile pratnju 8 vozila sa 21 osobom kojima je određena privremena mjera karantena kroz prostor Županije Posavske.

  -istog dana patrole PS Odžak su izvršile nadzor nad primjenom odredbi rješenja o samoizolaciji kojim su na adresi prebivališta zatekli 11 osoba dok su se 2 vozača nalazila na službenom putu te su vršili osiguranje privremene karantene u Novom Gradu gdje su smještene 4 osobe.

  -istog dana službenici PS Odžak su izvršili pratnju 2 vozila civilne zaštite kojima su prevezene 2 osobe u privremenu karantenu u Novom Gradu.

  -istog dana službenici odjela prometne policije PU Orašje su izvršili i pratnju još 4 vozila sa 9 osoba kojima je određena mjera privremene karantene prostorom Županije Posavske.

  -dana 24.04.2020. godine u vremenu od 06-14.00 sati službenici PS Odžak su vršili osiguranje privremene karantene u Novom gradu gdje su se nalazile 4 osobe a nakon promjene odluke o karanteni navedeni su propraćeni na adrese prebivališta u samoizolaciju.

  -dana 24./25.04.2020. godine službenici PU Orašje s izvršili nadzor nad primjenom odredbi o samoizolaciji 3 osobe na području općine Orašje i 1 osobe na području općine Domaljevac-Šamac pri čemu je zatečeno uredno stanje.

  -istog dana patrole prometne policije PU Orašje su izvršile pratnju 32 vozila u kojima se nalazilo 110 osoba kojima je određena mjera samoizolacije prostorom Županije Posavske.

  -istog dana službenici PU Odžak su izvršili nadzor nad primjenom odredbi rješenja o samoizolaciji 10 osoba na području općine Odžak koje su se ponašale u skladu sa rješenjem.

  -istog dana patrola prometne policije PU Odžak je izvršila pratnju 1 autobusa sa 6 osoba kojima je određena mjera samoizolacije prostorom Županije Posavske.

  -istog dana patrole prometne policije PU Orašje su za potrebe PS Domaljevac-Šamac izvršile pratnju 3 vozila sa 12 osoba kojima je određena mjera samoizolacije prostorom Županije Posavske.

  -dana 25.04.2020. godine u 18.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji Dabić iz Orašja-Vrljićka iz Matuzića koju je patrola PS Orašje upozorila na ponašanje.

  -dana 25./26.04.2020. godine patrole PS Orašje su izvršile nadzor nad primjenom mjere samoizolacije nad 13 osoba koje su uredno poštovale odredbe rješenja.

  -istog dana patrole prometne policije su izvršile pratnju 66 vozila u kojima se nalazilo 130 putnika kojima je određena mjera samoizolacije prostorom županije Posavske.

  -istog dana patrole PS Odžak su izvršile nadzor nad 12 osoba kojima je određena mjera samoizolacije na prostoru Općine Odžak koje su u potpunosti iste poštivali.

  -istog dana patrole PS Odžak su izvršile pratnju 3 osobe kojima je određena mjera samoizolacije prostorom Općine Odžak.

  -istog dana patrole PS Odžak su utvrdile ne poštivanje epidemiološko – zaštitnih mjera od strane 2 osobe koje su upozorene na ponašanje.

  -dana 26.04.2020. godine u 20.15 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u krugu poduzeća „Felix“ d.o.o. u Titovoj ulici u Odžaku u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 26./27.04.2020. godine patrole PS Orašje su izvršile nadzor nad primjenom odredbi rješenja o samoizolaciji na području općine Orašje 20 osoba koje su se pridržavale odredbi rješenja.

  -istog dana patrole prometne policije su izvršile pratnju 35 vozila sa 78 putnika kojima je određena mjera samoizolacije prostorom Županije Posavske.

  -istog dana patrole PS Odžak su izvršile nadzor nad primjenom odredbi rješenja o samoizolaciji kojom su na adresi prebivališta zatekli 12 osoba dok se 1 profesionalni vozač nalazio na službenom putu.

  -istog dana patrole prometne policije PU Orašje su za potrebe PS Domaljevac-Šamac izvršile pratnju 4 vozila sa 9 putnika kojima je određena mjera samoizolacije prostorom Županije Posavske.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 20.-26.04.2020. godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __4__ prijave kaznenih djela.
  __3__ prijave prometnih nezgoda.
  __7__prijava narušavanja jrim, prijavljena su ne poštivanja odluke o policijskom satu.
  __0__prijava zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.
  __0__prijava zatečenih migranta na području Županije Posavske.

  Zaprimili smo __21__ prijavu izvršenog nadzora primjene Rješenja o samoizolaciji kojom je izvršena kontrola __214__ osoba koje su se pridržavale odredbi rješenja, 9 vozača se nalazilo na službenom putu
  Izvršeno je __12__ nadzora nad primjenom odredbi o policijskom satu koji nije poštivalo 8 osoba protiv kojih će biti proveden prekršajni postupak.
  Izvršen je __21__ nadzor Odluke kriznog stožera o radnom vremenu privrednih subjekata i ugostiteljskih objekata kojim je zatečeno uredno stanje.
  Izvršene su __197__pratnji vozila u kojima se nalazilo 585 osoba kojima je izrečeno rješenje o samoizolaciji kroz prostor Županije Posavske.
  Izvršen je __21__ nadzor nad provedbom epidemiološko-zaštitnih mjera, korištenju zaštitnih maski i rukavica, pri čemu je zatečeno 7 osoba koje nisu poštivale navedene mjere zbog čega su upozorene na ponašanje.
  Izvršen je __21__ nadzor nad primjenom odluke o zabrani kretanja mlađih od 18 i starijih od 65 godine koja ja u potpunosti poštivana.
  Izvršeno je __9__ osiguranja privremene karantene u Orašju, Odžaku i GP Šamac.
  Zaprimili smo__6__ prijava ostalih događanja. Na koncu tijekom analiziranog perioda, tj u vremenu od 20.-26.04.2020. godine smo zaprimili sveukupno __14__ prijava građana i __302__ različite aktivnost policije sukladno odluci županijskog stožera civilne zaštite.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.Ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti