Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 20.-26.06.2016 g.

  Najčitanije

  Dana 20.06.2016 godine u 20.00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu razbijanja električnog brojila  i tuču u ulici  Slavka Grebenarevića u Odžaku . O istom je upoznata patrola PS Odžak koja je utvrdila da je električno brojilo razbio  član obitelji Omerbašić  a da su se fizički potom obračunala 2  Omerbašića  prilikom čega su zadobili i lakše tjelesne povrede.Protiv svih imenovanih će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u  15.40 sati PS Orašje je zaprimila  prijavu narušavanja JRim naročito drskim ponašanjem u dvorištu stambene zgrade u  u III ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje  koja je utvrdila da je jrim narušio 44 godišnji  L.T. iz Kostrča protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 09.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja dokumenata vlasništvo 64 godišnjeg Memiševića iz Orašja iz  prostorija NK“Hajduk“ iz Orašja. Imenovanom je izdana  Potvrda o nestanku dokumenata   a o prijavi će biti upoznat i dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji će poduzeti mjere potrage za otuđenim dokumentima.

  -dana 21.06.2016 godine u 16.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica oko međe susjeda  u  Franjevačkoj ulici u Donjoj Mahaloj. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je u razmiricama oko međe jrim  narušio  51 godišnji I.V. iz Donje Mahale protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 14.50 sati se na Carinskom  terminalu u Orašju dogodila prometna nezgoda koju je oštetivši  rampu na izlaznom dijelu terminala  uzrokovao vozač tmv  E.Ž. iz Mrkotića  protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu od 10-20.00 sati službenici MUP-a su provodili pojačane kontrole prometa koje su protekle bez incidenata.Koristim priliku zahvaliti kontroliranim sudionicima u prometu na korektnom ponašanju.

  -dana 22.06.2016 godine  u  03.36 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pucanja iz vatrenog oružja u blizini  mjesnog groblja u Vidovicama. O istom je  upoznat policajac u zajednici koji je utvrdio da  je navedeno KD izvršio  33 godišnji I.T. iz  Vidovica  koji je lišen slobode i zadržan.Protiv imenovanog će dežurni istražitelj krim policije PU Orašje poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana  u  09.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu ozbiljnih  prijetnji upućenih 21.06.2016 godine  oko 16.20 sati od 44 godišnjem Nediću iz Donje Mahale od strane 51 godišnjeg I.V. iz Donje Mahale. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji  će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 11.45 sati patrola PS Orašje je u prosjačenju zatekla 32 godišnjeg Osmanovića  iz Brčkog protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu od 12.-13.30 sati službenici krim policije PU Orašje su na zahtjev izvršitelja kaznenog djela  izvršili pretres  njegovog pmv  kuće i  pomoćnih objekata  u Vidovicama   tijekom koga nisu pronađeni predmeti  koji su bili predmet pretresa.

  -istog dana u 17.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji kćerka –otac . O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje 72 godišnjeg Kopića iz O.Luke.

  -istog dana u 17.15 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prijetnji upućenih 41 godišnjoj A.P.  iz Domaljevca  i 43 godišnjem Slančeku  iz Vukovara.  O istom je upoznata patrola PS Domaljevac-Šamac koja će po ovom osnovu poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 23.06.2016 godine u 20.15 sati a potom i u 20.30  sati  PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja Jrim ispred ug.objekta“Devetka“ u  Školskoj ulici u Donjoj Mahaloj.O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da su u narušavanju jrim verbalnim deliktom i fizičkim obračunom sudjelovale 3 muške osobe protiv kojih će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 09.05 sati se u Titovoj ulici u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 24.06.2016 godine u 08.00 sati se na križanju Školske i ulice Bana Jelačića u  Donjoj  Mahaloj dogodila prometna nezgoda u  kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan motocikl.  Očevidom patrole prometne policije PU Orašje je utvrđeno da je istu nezgodu uzrokovala  36 godišnja K.P.  iz Donje Mahale  vozač pmv protiv koje će sukladno težini povreda vozača i suvozača na motociklu biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 25.06.2016 godine u 11.00 sati se u Titovoj ulici u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv. Očevidom patrole prometne policije PU Odžak je utvrđeno da je do nezgode došlo tijekom prevlačenja „Foršpana“ za telefonske kabele sa koga se otkinula sajla koja je  oštetila prednji vjetrobran pmv kojim je upravljao 32 godišnji Džananović iz Odžaka.

  -istog dana u 16.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu utapanja  38 godišnjeg A.S. iz O.Luke. Obzirom da se lokacija utapanja nalazi na području RS  o istom su upoznati pripadnici PS Pelagićevo koji su poduzeli zakonom predviđene mjere.

  -dana 26.06.2016 godine u 15.30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu  prometne nezgode koja se dogodila na regionalnoj cesti Odžak-.Prud u zaseoku „Struke“ koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta  uzrokovala  21 godišnja M.V. iz   Odžaka protiv koje će sukladno težini povreda suvozača u pmv biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u vremenu od 08-13.00 sati službenici PS Odžak su osiguravali  provjeru preciznosti lovačkog naoružanja u Gornjem Svilaju.

  U tijeku izvještajnog  perioda  u vremenu od 20.-26.06.2016 godine  operativna dežurstva  organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :

  __3___prijave kaznenih djela,                                                                                                     

  __5___prijava prometnih nezgoda ,najčešće uzrokovanih kretanjem neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta

  __4___prijave narušavanja JriM ,najčešće su prijavljivana prosjačenja na našem području.

   __7___prijava ostalih događanja,najčešće su prijavljivane pružene asistencije djelatnicima medicinskih institucija u smislu pratnji bolesnih osoba. Na koncu  tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 20.-26.06.2016 godine smo zaprimili sveukupno   ___19 __ prijava naših građana za kompletno područje Županije Posavske  .     

        

            

    

  GLASNOGOVORNIK
   Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti