Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 23.-29.10.2017. g.

  Najčitanije

  Dana 23.10.2017 godine  u 13.30 sati PS Orašje je zaprimila ozlijedni list  o nanošenju lakših povreda 72 godišnjem J.P. iz Donje Mahale. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je utvrdio da je navedenom povrede nanijela 72 godišnja  R.B. iz Donje Mahale protiv koje će sukladno težini povreda biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 12.00 sati se na izlasku sa BP „Antunović“ na magistralnu cestu M 1.8 na graničnom prijelazu Orašje dogodila prometna nezgoda u  kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je ne poštujući prednost prolaska uzrokovala 22 godišnja Šehićka  iz Srebrenika protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 12.15 sati lišeni slobode 18 godišnji D.B. iz Donje Mahale  je temeljem naredbe Općinskog suda Orašje   o preuzimanju i zadržavanju predan službenicima sudske policije na postupanje.

  -istog dana službenici policije PU Odžak su osiguravali  napušteno pmv  sa kojim je izvršeno razbojništvo  na području općine Modriča  a radi obavljanja zakonom predviđenim mjera i radnji.

  -dana 24.10.2017 godine u 17.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu krađe hrastovog trupca sa lokaliteta „Međođe „ u Boku  vlasništvo obitelji Stjepanović iz Boka. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 08.25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica u obitelji Oršolić u Tolisi. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu  upozorio na ponašanje mlađeg člana obitelji,sina, o čemu je sačinjena službena zabilješka.

  -istog dana u 23.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica  u Savskoj ulici u Donjoj Mahaloj. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila supruga ove obitelji.

  -istog dana službenici krim policije PU Odžak su kriminalistički obradili  pmv kojim je u prethodnom periodu izvršeno razbojništvo u Modriči.

  -dana 25.10.2017 godine u 17.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja JRiM vikom i galamom  u Savskoj Ulici u Donjoj Mahaloj od strane  52 godišnjeg M.B. iz Donje Mahale  koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv  navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 22.15 sati se na križanju ulica Stjepana Radića  i Franjevačke u Donjoj Mahaloj dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 26.10.2017 godine u 01.15 sati  patrola PS Orašje  je ispred BP „Antunović“ u Orašju zatekla  u prosjačenju  29 godišnjeg Bikića  iz Brčkog protiv koga su proveli prekršajni postupak.

  -istog dana u 01.20 sati  patrola PS Orašje je u prometu zatekla u alkoholiziranom stanju 28 godišnjeg E.P. iz Orašja  koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana 26.10.2017 godine u 19.00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu narušavanja JRiM u ug.objektu koji se nalazi na stadionu  u Novom Selu. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja je utvrdila da je jrim naročito drskim ponašanjem narušio 64 godišnji L.M. iz Novog Sela  protiv koga su proveli prekršajni postupak.

  -istog dana u 12.40 sati se ispred ug.objekta “Zirich“ u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je nepropisno se krećući u natrag uzrokovao 31 godišnji M.D. iz  Odžaka protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu od 09.-11.00 sati službenici PS Orašje su pružali asistenciju djelatnicima JP“Komunalac“ Orašje  na velikoj tržnici  u Orašju što je proteklo bez incidenata.

  -istog dana službenici  kriminalističke  policije PU Odžak su temeljem naredbe Općinskog suda Orašje izvršili pretres obiteljske kuće i pratećih objekata   koje koristi 57 godišnji H.M.   iz Odžaka.

  -dana 27.10.2017 godine u 14.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica oko međe u ulici Vladimira Nazora u Tolisi. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je potvrdila navode prijave te po ovom osnovu upozorila na ponašanje prijavitelja i izvođača radova ,zidanja na spornoj međi, da bi nakon nekog vremena upozoreni pristupili Domu zdravlja Orašje gdje im je ukazana pomoć i konstatirane lakše tjelesne povrede. Protiv navedenih 64 godišnjeg D.Z. iz Tolise i 57 godišnjeg Đ.D. iz Oštre Luke će sukladno težini povreda biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 28.10.2017 godine u 02.45 sati JRiM je u III Ulici u Orašju vikom i galamom vozeći se na haubi pmv narušio 22 godišnji M.D. iz Vrbanje protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 10.55 sati se u Franjevačkoj ulici u Donjoj Mahaloj dogodila prometna nezgoda koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao vozač pmv 21 godišnji Đ.M. iz Donje Mahale protiv koga će sukladno težini povreda suvozača i putnika biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 00,35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja JRiM u VI ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je konstatirala da je narušavanju jrim tučom 3 muške osobe i vrijeđanjem OSO u vršenju službene dužnosti ,prethodilo oštećenje pmv od strane 45 godišnjeg A.K. iz Orašja. Protiv sudionika u tuči će sukladno težini povreda i visini nastale štete na pmv biti poduzete zakonom predviđene mjere

  -istog dana u 14.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja JRiM tučom 2 muške osobe u ulici Bana Jelačića u Oštroj Luci. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je utvrdio da je fizički napad izvršio i jrm narušio 41 godišnji V.K. iz Oštre Luke koji je lišen slobode i zadržan. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 23.-29.10.2017 godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :
  __4___prijave kaznenih djela, najčešće su prijavljivana nanošenja tjelesnih povreda u tučama.
  __4___prijave prometnih nezgoda najčešće uzrokovanih kretanjem neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta.
  __5___prijava narušavanja JriM, koji je najčešće narušavan tučom i vrijeđanjem OSO .
  __1 __ prijavu zatečenog u prometu u alkoholiziranom stanju i lišenog slobode po ovom osnovu.
  __7___prijava ostalih događanja, najčešće su prijavljivane obiteljske i susjedske razmirice. Na koncu tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 23.-29.10.2017 godine smo zaprimili sveukupno _21 _ prijavu naših građana za kompletno područje Županije Posavske.

   

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.Ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti