Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 24.-30.07.2017. g.

  Najčitanije

  Dana 24.07.2017 godine u 07.40 sati PU Odžak je zaprimila prijavu provale u prostorije Udruženja penzionera u Titovoj ulici u Odžaku. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 12.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u vikendicu u Draganovcima vlasništvo obitelji Brkić . O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 15.20 sati PSOdžak je zaprimila prijavu provale u garažu vlasništvo obitelji Samardžić iz Donje Dubice. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak koji je otpočeo mjere potrage za izvršiteljima i otuđenom većom količinom ručnog alata i aparata

  -istog dana u 16.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na carinskom terminalu u Orašju. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je i stu nezgodu upravljajući tmv i oštetivši rampu na prijelazu uzrokovao 23 godišnji S.M. iz Čehaja protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 03.25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pronalaska beživotnog tijela u VIII ulici u Orašju. O istom je upoznat dežurni istražitelj sektora kriminalističke policije MUP-a koji je poduzeo zakonom predviđene mjere a nakon toga tijelo preminulog 28 godišnjeg M.D. iz Orašja je predano obitelji radi ukopa.

  -dana 25.07.2017 godine u 03.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica, nasilja u obitelji i narušavanja JRiM u Tolisi . o istom je upoznata patrola PS Orašje koja je zbog alkoholiziranosti i upornosti u nastavku činjenja prekršaja lišila slobode i zadržala do istrežnjenja 68 godišnje I.P. iz Tolise protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.
  dana 25.07.2017 godine u 10.45 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu otuđenja novčanika sa novcem i dokumentima vlasništvo 19 godišnje Đukićke iz Velike Gorice. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 10.15 sati se u XIV ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovao jedan autobus i jedno pmv. Očevidom patrola prometne policije Pu Orašje je utvrđeno da je istu nezgodu ne poštujući prednost prolaska uzrokovao voza autobusa 39 godišnji Mandić iz Bijeljine protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 22.00 sati se na parkiralištu ispred trgovačkog centra“ Yimor“ u Domaljevcu dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno parkirano pmv i nn vozilo koje se udaljilo sa lica mjesta ne razmijenivši podatke sa oštećenim. Nakon utvrđivanja identiteta nesavjesnog vozača protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 13.35 sati patrola PS Orašje je spoznala činjenicu fizičkog obračuna dvojice malodobnika u ug.objektu“Petračeli“ u kojoj je jedan od njih zadobio tjelesne povrede. Nakon utvrđivanja težine povreda protiv odgovornog će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 26.07.2017 godine u 00.35 sati patrola PS Orašje je zbog osnova sumnje da je izvršio KD“Krađu“lišila slobode i zadržala 41 godišnjeg T.B. iz Johovca protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  – istog dana 26.07.2017 godine u 14.10 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila 25.07.2017 godine u 23.30 sati na parkiralištu trgovačkog centra „Yimor“ u Domaljevcu“. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  – istog dana u 23.35 sati se u Savskoj ulici u Domaljevcu dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv.

  – dana 27.07.2017 godine u 09.30 sati PS Orašje je zaprimila ozlijedni listi lakše povrijeđenog malodobnika ,povrijeđenog u ug.objektu“Petračeli“ u Tolisi. O istom će biti upoznat policajac u zajednici koji će protiv odgovornog za nanošenje povreda poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 18.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja JRiM na lokalnoj cesti U kostrču. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je zbog alkoholiziranosti omalovažavanja OSO tijekom vršenja službene dužnosti lišila slobode prekršitelja 28 godišnjaka sa inicijalima N.Đ.iz Tolise protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 07.00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u ulici Redže Porobića u Odžaku. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u vremenu od 14.30-19.00 sati službenik policije PU Orašje je pružao asistenciju djelatnicima Doma Zdravlja Orašje u smislu pratnje psihički bolesne osobe na psihijatriju u Tuzlu što je proteklo bez incidenata.

  -istog dana u 16.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica u obitelji Krištić u Oštroj Luci. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je supružnike upozorila na ponašanje.

  -istog dana u u vremenu od 18-20.30 sati patrola PS Odžak je pružala asistenciju djelatnicima doma zdravlja Odžak u obliku pratnje bolesne osobe do Županijske bolnice u Orašju što je proteklo bez incidenata.

  -dana 28.07.2017 godine u 11.30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu KD“Utaje“ izvršenog od strane 35 godišnjeg D.B. iz Šamca . O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 22.05 sati službenik policije PS Odžak je prijavio vrijeđanje i omalovažavanje putem „Faceboka“ OSO PU Odžak. O istom će biti upoznati nadležni inspektor krim policije PU Odžak koji će nakon utvrđivanja identiteta autora uvreda protiv navedenog provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 09.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pronalaska NUS u dvorištu obiteljske kuće obitelji Brašnić u Oštroj Luci. O istom su upoznati pripadnici Civilne zaštite koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 10.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pronalaska napuštenog mopeda na „Gazda Iljinom polju“ koji je smješten u krug PS Orašje da bi oko 18.35 sati u PS Orašje pristupio vlasnik mopeda 17 godišnji Hamidović iz Draganovaca koji je preuzeo navedeno vozilo.

  -istog dana službenici PS Odžak su vršili obilazak mjesta okupljanja manifestacije „Spust Savom 2017“ u Novom Gradu što je proteklo bez incidenata.

  -dana 29.07.2017 godine u 05.00 sati patrola PS Orašje je u prekoračenju radnog vremena zatekla ug.objekat „Sloga“ u Tolisi o čemu sačinili zabilješku koja će biti distribuirana nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -istog dana u 01.00 sati se u Franjevačkoj ulici u Donjoj Mahaloj dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan motocikl. U istoj nezgodi vozač motocikla je zadobio teške a suvozač motocikla i vozač pmv lakše tjelesne povrede. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je sukladno težini povreda sudionika poduzela zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 06.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razbijanja staklenog izloga na uredu Crvenog križa u III ulici u Orašju. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 10.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu krađe ukrasnih saksija na „Mezarju“ u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 13.45 sati se u Gornjoj Dubici dogodila prometna nezgoda koju je krećući se nepropisno u natrag uzrokovao vozač tmv koji je pritom oštetio električni stup. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja će protiv vozača tmv 31 godišnjeg D.Z. iz Tuzle provesti prekršajni postupak.

  -dana 30.07.2017 godine u 02.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu oštećenja parkiranog pmv naspram diskoteke u Ugljari. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je otpočela potragu za nesavjesnim vozačem protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 19.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu izazivanja požara na kući vl. Obitelji Oršolić iz Oštre Luke. O istom su upoznati pripadnici DVD-a Tolisa koji su lokalizirali požar.

  -dana 31.07.2017 godine službenici PS Orašje su u prekoračenju radnog vremena oko 01.25 sati zatekli ug.objekat“S-club“ u Ugljari o čemu su sačinili službenu zabilješku koja će biti distribuirana nadležnom inspektoratu na postupanje.

  Koristim priliku informirati stanovništvo i sudionike u prometu na području Općine Orašje da je na našem području u funkciji utvrđivanja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja a bez prisustva policijskih službenika i ne provodeći postupak zaustavljanja vozila na licu mjesta uočavanja prekršaja mobilni radar tipa“Trucam“ te Vas pozivam na dosljednu primjenu odredbi o brzini kretanja definiranih Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 24.-30.07.2017 godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :
  __9___prijava kaznenih djela, najčešće su prijavljivane provale u objekte, garaže i kuće.
  __9___prijava prometnih nezgoda, najčešće uzrokovanih nepropisno izvedenim radnjama vozilom.
  __3___prijave narušavanja JriM koji je ponovno narušavan vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO putem društvenih mreža.
  __11___prijava ostalih događanja, najčešće su prijavljivane različite policijske aktivnosti. Na koncu tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 24.-30.07.2017 godine smo zaprimili sveukupno _32 _ prijave naših građana za kompletno područje Županije Posavske.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.Ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti