Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA ZA PERIOD 24.-30.08.2015 godine

  Najčitanije

  Dana 24.08.2015 godine u 09.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu krađe šume vlasništvo obitelji Bijelić iz Kopanica a sa lokaliteta „Greda“ u Kopanicama. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 19.25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja pumpe za navodnjavanje marke“Tomos“ i alkatenskih cijevi iz bunara vikendice vlasništvo obitelji Marković iz Boka a sa lokaliteta „Jaruge“ u Boku. Nakon obavljenog očevida dežurni istražitelj krim policije PU Orašje je poduzeo zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 12.45 sati se na Graničnom prijelazu Orašje dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je ne držeći dovoljan razmak između vozila uzrokovao 60 godišnji Mikić iz Vrbanje ,RH, protiv koga će patrola prometne policije PU Orašje provesti prekršajni postupak.
  -istog dana u 11.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu oštećenja pmv vlasništvo obitelji Knežević iz O.Luke parkiranog u XIV ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja će poduzeti zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 17.21 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pronalaska ručne bombe u blizini stadiona u O.Luci. O istom je upoznat inspektor za naoružanje MUP-a ŽP koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.
  -dana 25.08.2015 godine u 10.25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica u Kopanicama. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je zbog alkoholiziranosti i upornosti u nastavku činjenja prekršaja lišila slobode 41 godišnjeg G.L. iz Kopanica protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.
  -istog dana u 10.40 sati se na lokalnoj cesti Vidovice-Lepnica u blizini ruševine restorana „Bar“ dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i srna. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 12.30 sati se na magistralnoj cesti M 1.8 u Orašju u neposrednoj blizini semaforiziranog križanja dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je nepropisnim uključivanjem u promet uzrokovao 22 godišnji M.K. iz Beča protiv koga je patrola prometne policije PU Orašje provela prekršajni postupak.
  -dana 27.08.2015 godine se u 20.35 sati u VII ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovao jedan moped i jedan bicikl a koju je krećući se nedopuštenim smjerom uzrokovao vozač bicikla 63 godišnji A.Z. iz Orašja protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.
  -istog dana u 09.42 sati PS Orašje je zaprimila prijavu oštećenja parkiranog pmv vlasništvo 33 godišnjeg H.M. iz Orašja. O istom je upoznat pozornik PS Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.
  -dana 28.08.2015 godine u 07.50 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu razbijanja prednjeg vjetrobrana na pmv vlasništvo obitelji Stanić iz Bazika. O istom je upoznat policajac u zajednici koji će protiv izvršitelja kaznenog djela 53 godišnjeg K.L. iz Bazika nakon obavljenog očevida poduzeti zakonom predviđene mjere.
  -istog dana službenici PU Orašje su zaprimili informaciju o pucanju iz vatrenog oružja ,automatske puške na njivama u blizini Donje Mahale. O istom će biti upoznat policajac u zajednici koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 08.30 sati službenici PU Orašje su došli do spoznaje vrijeđanja i omalovažavanja OSO putem „facebooka“ izvršenog od strane 45 godišnjeg M.Ž. iz Ugljare protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.
  -istog dana u 17.40 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu fizičkog napada i nanošenje povreda 58 godišnjoj A.S. iz Bazika . O istom je upoznat policajac u zajednici koji je utvrdio da je imenovanoj povrede nanio 53 godišnji K.L. iz Bazika protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.
  -dana 29.08.2015 godine u 06.50 sati se na magistralnoj cesti M 1.8 u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv.O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja će nakon obavljenog očevida poduzeti zakonom predviđene mjere.
  -dana 30.08.2015 godine u 04.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu fizičkog napada i nanošenje povreda 24 godišnjem E.N. iz Orašja . O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je navedenog fizički napao i nanio mu povrede 24 godišnji S.K. iz Orašja protiv koga će sukladno težini povreda biti poduzete zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 03.20 sati se na parkingu diskoteke „Milenium arena“ u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno parkirano pmv i NN vozilo koje se udaljilo sa lica mjesta ne razmijenivši podatke sa oštećenim.Nakon utvrđivanja identiteta vozača NN vozila patrola prometne policije PU Odžak će protiv navedenog provesti prekršajni postupak.
  -istog dana u 12.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u pmv vlasništvo obitelji Maričić iz Djakova a parkirano ispred trgovačkog centra „Bingo“ u Orašju. Nakon obavljenog očevida dežurni istražitelj krim policije će poduzeti zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 18.25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu nasilja u obitelji u ulici V.Nazora u Tolisi. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu lišila slobode izvršitelja prekršaja 36 godišnjeg I.V. iz Tolise protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.
  -istog dana u PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja JriM drskim ponašanjem izvršenog od strane 24 godišnjeg S.K. iz Orašja protiv koga će pozornik PS Orašje provesti prekršajni postupak.
  -istog dana u 20.40 sati se u Franjevačkoj ulici u D.Mahaloj dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovao jedan motocikl i jedan biciklista..U istoj nezgodi sudionici su zadobili teške tjelesne povrede.Nakon obavljenog očevida patrola prometne policije će protiv odgovornog za istu nezgodu poduzeti zakonom predviđene mjere.
  U tijeku izvještajnog perioda ,od 24.-30.08.2015 godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:
  __9___prijava kaznenih djela,najčešće su prijavljivana oštećenje vozila.
  __7___prijava prometnih nezgoda,najčešće uzrokovanih nepropisno izvedenim radnjama vozilom.
  __4__prijave narušavanja JriM,koji je ponovno najčešće narušavan vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO tijekom ili povodom vršenja službene dužnosti.
  _1_prijavu ostalih događanja. Na koncu tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 24.-30.08.2015 godine smo zaprimili sveukupno ___21__prijavu naših građana za kompletno područje Županije Posavske.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti