Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 24.-30.09.2018.g.

  Najčitanije

  Dana 24.09.2018 godine u 12.24 sati se na Magistralnoj cesti M 14.2 u Prudu dogodila prometna nezgoda . O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da su u nezgodi sudjelovala 3 pmv i da je jedna osoba zadobila teške a 2 osobe lakše povrede. Očevidom je utvrđeno da je istu nezgodu krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovala 27 godišnja M.P. iz Lozana u RH protiv koje će sukladno konstatiranim povredama biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 25.09.2018 godine u 10.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kd“Bludne radnje“ počinjenog  po izjavi prijavitelja od strane 50 godišnjeg L.G. iz Orašja . O istom je upoznat dežurni istražitelj sektora kriminalističke policije  koji će po nalozima tužilaštva Županije Posavske poduzimati zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 15.20 sati se  u ulici Vladimira Nazora u Tolisi dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 26.09.2018 godine u 14.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja JRiM na graničnom prijelazu u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je jrim drskim ponašanjem i vrijeđanjem službenika granične policije tijekom redovite kontrole  dokumenata narušio 48 godišnji M.T. iz Vinkovaca protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 14.00 sati  temeljem naloga Županijskog tužilaštva zbog postojanja  osnova sumnje da je izvršio KD lišen je slobode i zadržan 50 godišnji G.L. iz Orašja  protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 19.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji Matuzićka iz Ugljare- Kopić iz Oštre Luke koga je patrola PS Orašje upozorila na ponašanje.

  -dana 27.09.2018 godine  patrola PS Orašje je provela nadzor nad primjenom općinske odluke o radnom  vremenu ug.objekata na području općine Orašje gdje je zatekla potpunu primjenu navedene odluke.

  -dana 27.09.2018 godine u 12.07 sati PS Orašje je zaprimila prijavu oštećenja inventara u zgradi Vlade Županije Posavske u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je vrata toaleta razbio 42 godišnji M.B. iz Donje Mahale koji je lišen slobode i zadržan. Protiv navedenog će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 15.15 sati se  na magistralnoj cesti M 14.2 u Donjoj Mahaloj dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan laki motocikl. O istom je upoznata patrola prometne policije  PU Orašje koja je utvrdila da je nezgodu krećući se lakim motociklom neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 16 godišnji Klaić iz Donje Mahale protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu od 09.-11.00 sati patrola PS Orašje je pružala asistenciju komunalnim redarima općine Orašje na velikoj tržnici  koja je protekla bez incidenata.

  -istog dana u 12.40 sati se u ulici  Bratstva i Jedinstva u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovao jedan autobus i jedno pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana Županijsko tužilaštvo je produžilo mjeru zadržavanja osobi lišenoj slobode  zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio KD.

  -dana 28.09.2018 godine  patrola PS Orašje je u 13.50 sati lišenog slobode 50 godišnjeg G.L. iz  Orašja  predala službenicima sudske policije  Županijskog suda u Odžaku na dalje postupanje.

  -istog dana u vremenu od 18.15-19.20 sati istražitelji  sektora kriminalističke policije MUP-a su skupa sa policijskim službenicima PS Orašje  po naredbi Županijskog suda Odžak izvršili pretres  obiteljske kuće i pratećih objekata lišenog slobode 50 godišnjeg L.G. iz Orašja.

  -istog dana u 19.10 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u 19.00 sati  u Baziku u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 30.09.2018 godine u 15.10 sati se  u  XIV ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv  i  jedan motocikl. Očevidom patrole prometne policije je utvrđeno da je nezgodu krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao vozač motocikla 19 godišnji Ž.M. iz Donje Mahale  koji je u nezgodi zadobio  lake povrede sa mogućnošću prelaska u teže. Nakon utvrđivanja težine povreda patrola će protiv odgovornog sukladno težini povreda poduzeti zakonom predviđene mjere.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 24.-30.09.2018  godine  operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __2__prijave  kaznenih djela, prijavljeni su različiti sadržaji.

  __6__prijava prometnih nezgoda, najčešće uzrokovanih kretanjem motociklima neprilagođenom brzinom uvjetima i  stanju puta.

  __1__prijavu narušavanja JRiM koji je narušen vrijeđanjem  OSO tijekom obavljanja službene dužnosti na Graničnom prijelazu u Orašju.

  __0__prijava zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.

  __7__prijava ostalih događanja, prijavljene su različite policijske aktivnoti. Na koncu tijekom analiziranog perioda  ,tj. u vremenu  od 24.-30.09.2018 godine smo zaprimili sveukupno   __16__ prijava    naših građana za kompletno područje Županije Posavske što bez obzira na broj zaprimljenih  iz razloga prirode prijava ne možemo smatrati u potpunosti sigurnim tjednom iza nas.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prmeta

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti