Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 26.09.-02.10.2016. g.

  Najčitanije

  Dana 26.09.2016 godine u 10.30 sati službenici policije PS Orašje su temeljem naredbe tužilaštva Županije Posavske lišili slobode i zadržali 36 godišnjeg V.T. iz Oštre Luke kome je u 12.55 sati određen pritvor te je sproveden u pritvorsku jedinicu u Orašju.
  -istog dana u 10.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pronalaska beživotnog tijela 65 godišnjeg Kosića iz Boka. O istom je upoznat dežurni mrtvozornik koji je konstatirao činjenicu prirodne smrti te tijelo preminulog predao članovima obitelji radi ukopa.
  -istog dana u vremenu od 19-23.00 sati službenici policije PS Odžak i PS Orašje su osiguravali predizborne skupove na području Županije Posavske koji su protekli bez incidenata.
  -dana 27.09.2016 godine službenici PS Orašje su utvrdili da se na području Općine Orašje poštuje Uredba o radnom vremenu ugostiteljskih objekata.
  -dana 27/28.09.2016 godine službenici PS Orašje su vršili osiguranje prostorije u zgradi općine Orašje u kojoj se nalazi glasački materijal.
  -dana 27.09.2016 godine u 13.00 sati 36 godišnji V.T. iz Oštre Luke je po naredbi Općinskog suda Orašje predan službenicima Sudske policije Odžak na dalje postupanje.
  -istog dana u vremenu od 14.30-18.30 sati službenici policije PU Orašje provodili pojačanu kontrolu prometa lokalnog karaktera koja je protekla bez incidenata a o rezultatima ćemo Vas izvijestiti po primitku izvješća. Koristim priliku zahvaliti se kontroliranim sudionicima na korektnom ponašanju.
  -dana 27.09.2016 godine službenici PS Domaljevac-Šamac su vršili osiguranje predizbornog skupa u Baziku koji je protekao bez incidenata.
  -istog dana u vremenu od 19-20.45 sati službenici policije PU Odžak su osiguravali predizborni skup u Jošavi koji je protekao bez incidenata.
  -istog dana u vremenu od 19-20,43 sati službenici PS Odžak su osiguravali predizborni skup u Posavskoj Mahaloj koji je također protekao bez incidenata.
  -istog dana u vremenu od 19-2015 sati službenici policije PS Odžak su osiguravali javnu tribinu u Gornjoj Dubici koja je protekla bez incidenata.
  -dana 27/28.09.2016 godine službenici policije Ps Orašje su utvrdili poštivanje Uredbe o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području Općine Orašje.
  -dana 28.09.2016 godine u 11.00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu suicida u Donjem svilaju. O istom je upoznat dežurni istražitelj sektora krim policije koji je potvrdio navode prijave suicida kao i dežurni mrtvozornik koji je konstatirao činjenicu smrti te tijelo preminule predao obitelji radi ukopa.
  -istog dana u službenici kriminalističke policije su zaprimili 3 prijave pokušaja prevare na predstojećim izborima glasanjem putem pošte o čemu će biti upoznato i centralno izborno povjerenstvo.
  -istog dana u vremenu od 19.22.00 sati službenici policije PS Orašje su vršili obilazak predizbornih skupova koji su protekli bez incidenata.
  -istog dana policijski službenici PU Odžak su vršili osiguranje predizbornih skupova u Donjem Svilaju i Odžaku koji su protekli bez incidenata.
  -istog dana u vremenu 19.-21.00 sati policijski službenici PS Domaljevac-Šamac su vršili povremeni obilazak predizbornih skupova u Grebnicama i Baziku koji su protekli bez incidenata.
  -dana 29.09.2016 godine policijski službenici PS Orašje su utvrdili poštivanje Uredbe o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području Općine Orašje.
  -dana 29.09.2016 godine u 08.15 sati se u Gornjoj Dubici dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je nepropisno se mimoilazeći uzrokovao 49 M.Z. iz Gornje Dubice. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja će protiv odgovornog za istu nezgodu provesti prekršajni postupak.
  -istog dana u 17.50 sati se u neposrednoj blizini trgovačkog centra „Citi“ u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Očevidom patrole prometne policije PU Orašje je utvrđeno da je istu nezgodu izvodeći nepropisno skretanje uzrokovao 40 godišnji O.M. iz Tolise protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.
  -istog dana u vremenu od 11.30-12.30 sati inspektor za naoružanje MUP-a preuzeo NUS pronađeno u Zoricama.
  -istog dana u vremenu od 14-19.00 sati službenik policije PS Orašje je osiguravao glasački materijal u zgradi općine Orašje.
  -istog dana u 15.50 sati se na parkiralištu Doma Zdravlja u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2pmv.Učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama. Istog dana kriminalistička policija PU Odžak je zaprimila prijavu pokušaja prevare povodom predstojećih izbora o čemu će biti upoznato centralno izborno povjerenstvo.
  -istog dana u vremenu od 18-21.20 sati službenici policije PU Odžaka su vršili osiguranja predizbornih skupova u Vojskovi,Zoricama,Donjoj Dubici i Odžaku što je proteklo bez incidenata.
  -istog dana u vremenu od 19-22.00 sati policijski službenici PS Orašje su vršili povremeni obilazak predizbornih skupova u Oštroj Luci i Tolisi što je proteklo bez incidenata.
  -istog dana u vremenu od 18-22.00 sati službenici policije PS Domnaljevac-Šamac su vršili obilazak predizbornih skupova u Domaljevcu koji su također protekli bez incidenata.
  -dana 30.09.2016 godine u 10.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja bankovne kartice i korištenje iste na ime 58 godišnjeg P.S. iz Novalića. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 13.55 sati se u ulici Redže Porobića u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.
  -istog dana 30.09/01.10.2016 godine policijski službenici PS Orašje su vršili osiguranje glasačkog materijala.
  -istog dana u vremenu od 19-21.30 sati službenici policije Ps Odžak su vršili osiguranja javnih predizbornih tribina koje su protekle bez incidenata.
  -istog dana policijski službenici PS Orašje su vršili povremeni obilazak i osiguranje javnih predizbornih skupova u Oštroj Luci i Donjoj Mahaloj koji su protekli bez incidenata.
  -dana 01.10.2016 godine policijski službenici Ps Orašje su utvrdili poštivanje Uredbe o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području općine Orašje.
  -istog dana u 13.10 sati se u ulici Stjepana Radića u Donjoj Mahaloj dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2pmv a koju je ne držeći dovoljan razmak između vozila uzrokovao 41 godišnji M.K. iz Oštre Luke protiv koga će patrola prometne policije Pu Orašje provesti prekršajni postupak.
  -istog dana u 19.00 sati se VIII Ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2pmv.Očevidom patrole prometne policije je utvrđeno da je istu nepropisnim kretanjem u natrag uzrokovao 46 godišnjI Imamović iz Gornjeg Rahića protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.
  -dana 01/02.10.2016 godine u službenici policije PS Orašje su vršili osiguranje izbornog materijala u zgradi Općine.
  -istog dana 02.10.206 godine službenici policije PS orašje su ponovno utvrđili poštivanje Uredbe o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području općine Orašje.
  -istog dana u 02.10 sati se na lokalnoj cesti Orašje-Matići dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Nakon obavljenog očevida i utvrđivanja identiteta nesavjesnog vozača koji je napustio lice mjesta prometne nezgode protiv odgovornog za istu nezgodu će biti poduzete zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 02.15 sati patrola Ps orašje je tijekom pretresa osoba lišenih slobode kod 21 godišnjeg E.H. iz Orašja pronašla zelenu biljnu masu koja svojim izgledom asocira na marihuanu. O istom je upoznat dežurni istražitelj sektora krim policije MUP-a koji je će poduzeti zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 02.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja jrim u ug.objektu“Leo“ u Ugljari. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da su jrim narušila 2 muške osobe koje su pritom vrijeđale i omalovažavale i policijske službenike. Navedeni su lišeni slobode i zadržani. Protiv imenovanih će biti poduzete zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 13.30 sati policijski službenici PS Orašje su temeljem naredbe Suda izvršili pretres obiteljske kuće i objekata koje koristi 21 godišnji E.H. iz Orašja pri čemu su pronašli i privremeno oduzeli PAP pušku i streljivo za istu. Protiv navedenog vlasnika objekta će biti poduzete zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u 05.-00 sati PS Odžak je zaprimila informaciju o bespravnom korištenju pmv i izazivanju prometne nezgode istim od strane 25 godišnjeg A.Z. iz Zavidovića protiv koga će dežurni istražitelj krim policije PU Odžak poduzeti zakonom predviđene mjere.
  -istog dana u vremenu od 06-19.00 sati policijski službenici MUP-a su osiguravali glasačka mjesta na području Županije Posavske.
  -istog dana u 16.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pronalaska beživotnog tijela 52 godišnjeg Baotića iz Oštre Luke. O istom je upoznat dežurni mrtvozornik koji je konstatirao činjenicu smrti te tijelo preminulog predao obitelji radi ukopa.
  -dana 03.10.2016 godine policijski službenici PS Orašje su ponovno zatekli poštivanje Uredbe o radu ugostiteljskih objekata na području općine Orašje.
  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 26.09.-02.10.2016 godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :
  __4___prijave kaznenih djela.
  __7___prijava prometnih nezgoda,najčešće uzrokovanih nepropisno izvedenim radnjama vozilom.
  __1___prijava narušavanja JriM koji je ponovno narušavan i vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO tijekom vršenja službene dužnosti.
  __33__prijave ostalih događanja,najčešće su prijavljivani pokušaji prijevara na izborima putem dopisnog glasovanja Na koncu tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 26.09.-02.102016 godine smo zaprimili sveukupno ___45 __ prijava naših građana za kompletno područje Županije Posavske i bez obzira na veliki broj zaprimljenih prijava i provedenih aktivnosti policije na predizbornim skupovima protekli period smatramo sigurnim.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti