Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period 29.07.-04.08.2019. godine

  Najčitanije

  Dana 29.07.2019. godine u 12.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kd “nasilja u obitelji“ u Tolisi. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu protiv izvršitelja kd 40 godišnjeg I.V. iz Tolise poduzela zakonom predviđene mjere.

  -dana 30.07.2019. godine patrola PS orašje je zaprimila informaciju o obiteljskim, bračnim, razmiricama u III ulici u Orašju. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje suprugu 71 godišnju M.V. iz Orašja.

  -dana 30/31.07.2019. godine u vremenu od 23-03.00 sati službenici pU Odžak su provodili pojačanu kontrolu županijskog karaktera koja je protekla bez incidenata.

  -dana 31.07.2019. godine u 16.10 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na magistralnoj cesti u Novom Selu. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da su u nezgodi sudjelovala 2 pmv a da je istu nepropisno se mimoilazeći uzrokovao 25 M.M. iz Brčkog protiv koga će sukladno težini povreda biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 20.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji zet- punica u Tolisi. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje punicu 53 godišnju L.K. iz Donje Mahale.

  -dana 01.08.2019 godine u 04.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Ugljari u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je nepropisno se krećući u natrag uzrokovala 23 godišnja K.P. iz Frankfurta protiv koje će patrola prometne policije PU Orašje provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 12.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kd “Nasilja u obitelji„ u Oštroj Luci. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je po ovom osnovu lišio slobode i zadržao izvršitelja kd 38 godišnjeg V.T. iz Oštre Luke protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 23.55 sati se na parkiralištu BP“ AGS Antunović“ u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je nepropisno se krećući vozilom u natrag uzrokovao 18 godišnji M.I. iz Vidovica protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u vremenu od 07.15-09.30 sati službenici prometne policije PU Orašje su izvršili pratnju hodočasnika za Tramošnicu iz Župe Tolisa do Obudovca.

  -istog dana u vremenu od 08.15-09.15 sati službenici PS Orašje su izvršili pratnju hodočasnika za Tramošnicu iz Vidovica do Čović polja što je proteklo bez incidenata.

  -istog dana u 22.45 sati se u VII Ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 02.08.2019. godine u 02.45 sati patrola PU Odžak je u prometu u alkoholiziranom stanju zatekla 25 godišnjeg O.S. iz Šušnjevaca , RH, koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 19.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na lokalnoj cesti u Kostrču. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je istu nezgodu krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 29 godišnji M.D. iz Salzburga protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 19.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na novoizgrađenoj zaobilaznici Orašje–Bok. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je nezgodu krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 19 godišnji I.P. iz Matića protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 09.51 sati PS Orašje je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica u Boku. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje supruga,58 godišnjaka sa inicijalima DŽ.M. iz Boka.

  -istog dana u vremenu od 07.35-08.05 sati patrola PS Orašje je izvršila pratnju hodočasnika biciklista ispred samostana u Tolisi do izlaska iz Boka što je proteklo bez incidenata.

  -istog dana u vremenu od 12-23.00 sati službenici PS Odžak su vršili osiguranje javnog okupljanja građana Vrbovačkog Lipika što je proteklo bez incidenata.

  -istog dana u 14.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u ulici Slavka Milovanovića u Odžaku . U istoj su sudjelovala 2 pmv. Vozači su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 17.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica u Donjoj Mahaloj. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje supruga 55 godišnjaka sa inicijalima I.DŽ. iz Donje Mahale.

  -istog dana u vremenu od 16.50-18.50 službenici prometne policije PU Orašje su izvršili pratnju hodočasnika na povratku iz Tramošnice od Boka do Franjevačkog samostana u Tolisi a u vremenu od 19.25-20.15 sati iz pravca Lepnice do Vidovica što je proteklo bez incidenata.

  -istog dana u 21.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu zaticanja migranta iz Alžira na BP Branikom u Tolisi. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je navedenog pronašla o čemu su upoznali inspektorat za strance koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 22.01 sati se u Sportskoj ulici u Domaljevcu dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 03.08.2019 godine u 05.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na magistralnoj cesti u Ugljari. O istom je upoznata patrola prometne policije koja je utvrdila da su u nezgodi sudjelovala 2 pmv od kojih se jedno udaljilo sa lica mjesta a da vozač istog sa oštećenim nije razmijenio podatke i popunio europsko izvješće o nezgodama. Patrola prometne policije će nakon utvrđivanja identiteta protiv nesavjesnog vozača poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 16.00 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu susjedskih razmirica u Domaljevcu. O istom je upoznata patrola PS Domaljevac-Šamac koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje 76 godišnjeg M.P. iz Domaljevca.

  -istog dana u vremenu od 18-19.30 sati službenici PU Odžak su osiguravali defile motorista na susretima u Odžaku što je proteklo bez incidenata.

  -dana 04.08.2019. godine u 10.45 sati jrim je vrijeđanjem i omalovažanjem OSO tijekom kontrole prometa narušio 49 godišnji A.M. iz Crkvica protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 05.45 sati se u Filipovića ulici u Boku dogodila prometna nezgoda koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 18 godišnji D.P. iz Boka protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 29.07.-04.08.2019. godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __2__prijave kaznenog djela, prijavljena su KD „Nasilje u obitelji“.
  __10__prijava prometnih nezgoda, najčešće uzrokovanih kretanjem neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta.
  __1__prijava narušavanja JRiM, koji je narušen vrijeđanjem i omalovažanjem OSO tijekom vršenja službene dužnosti.
  __1__prijavu zatečenog vozača u alkoholiziranom stanju i lišenog slobode po istom osnovu.
  __13__prijava ostalih događanja, prijavljene su najčešće različite policijske aktivnosti i susjedske , obiteljske razmirice. Na koncu tijekom analiziranog perioda, tj. u vremenu od 29.07.-04.08.2019 godine smo zaprimili sveukupno__27__prijava za kompletno područje Županije Posavske što obzirom na period u kome se nalazimo možemo smatrati sigurnim tjednom iza nas.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti