Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 29.08.-04.09.2016. g.

  Najčitanije

  Dana  30.08.2016 godine u 02.55 sati  PU Odžak je zaprimila prijavu reproduciranja preglasne glazbe  u ug.objektu „Fortuna“ u Titovoj ulici u Odžaku. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja je potvrdila navode prijave te će protiv prekršitelja JrIm 18 godišnjeg R.B. iz Odžaka  provesti prekršajni postupak.

  -istog dana  službenici PS Orašje su izvršili nadzor nad primjenom odredbi o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području općine Orašje pri čemu su zatekli uredno stanje.

  -dana 30.08.2016 godine u 23.15 sati PS Domaljevac –Šamac je zaprimila prijavu narušavanja Jrim u Sportskoj ulici u Domaljevcu. O istom je upoznata patrola PU Orašje koja je utvrdila da je jrim fizičkim napadom na malodobnika narušio 18 godišnji L.D. iz Domaljevca protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 11.30 sati se  na parkingu trgovačkog centra „Bingo“ u Orašju dogodila prometna nezgoda  u kojoj  je sudjelovalo jedno parkirano pmv i nn vozilo koje se udaljilo sa lica mjesta a da vozači nisu razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama. Nakon utvrđivanja identiteta protiv nesavjesnog vozača će patrola prometne policije PU Orašje provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 23.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu oštećenja drvenih telefonskih stupova u Criteškoj ulici u Tolisi.  O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 31.08.2016 godine u 19.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu susjedskih razmirica u Kostrču. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje  suprostavljene susjede.

  -dana 01.09.2016 godine službenici policije PS Orašje su izvršili nadzor nad provedbom odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području općine Orašje pri čemu su zatekli uredno stanje.

  -dana 01.09.2016 godine u  07.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja više akumulatora sa kamiona parkiranih na Šibovačama u Donjoj Mahaloj. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 02.09.2016 godine u 00.25 sati se u ulici XV Majevičke brigade u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan motocikl. Očevidom patrole prometne policije PU Odžak je utvrđeno da je istu nezgodu ne držeći dovoljan razmak između vozila uzrokovao vozač pmv 42 godišnji Salihović  iz Odžaka protiv koga će sukladno težini povreda vozača motocikla biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 03.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu požara na pmv vlasništvo  obitelji Krištić  iz Orašja. O istom su upoznati pripadnici vatrogasne postrojbe iz Orašja koji su požar ugasili te dežurni istražitelj krim policije koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana 02.09.2016 godine u 19.15 sati JRiM je tučom u školskom dvorištu u ulici XIV  Aprila u Odžaku  narušio 28 godišnji M.S. iz Odžaka protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 17.00 sati se  u kružnom toku u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je ne držeći dovoljan razmak između vozila uzrokovao  32 godišnji A.H. iz Odžaka protiv koga je proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 18.45 sati se na području Općine Odžak dogodila prometna nezgoda  koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao Bajušić iz Posavske Mahale koji je zbog zadobivenih povreda prebačen u bolnicu u Slavonski Brod. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 03.09.2016 godine policijski službenici PS Orašje su izvršili nadzor nad primjenom Uredbe o radnom vremenu ug.objekata na području općine Orašje pri čemu su zatekli uredno stanje.

  -istog dana u 11.45 sati se na križanju II ulice  i lokalne ceste za Ugljaru dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 04.09.2016 godine u 01.20 sati se na lokalnoj cesti Orašje-Matići dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Očevidom je utvrđeno da je nezgodu nepropisno izvodeći radnje vozilom uzrokovao 57 godišnji Šarić  iz Županje protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana službenici policije PS Orašje su ponovno izvršili nadzor nad primjenom Uredbe o radnom vremenu ug.objekata na području općine Orašje pri čemu su ponovno zatekli uredno stanje.

  -dana 05.09.2016 godine su službenici PS Orašje izvršili nadzor nad primjenom Uredbe o radnom vremenu ugostiteljskih objekata pri čemu su zatekli uredno stanje.

  U tijeku izvještajnog  perioda  u vremenu od 29.08.-04.09.2016 godine  operativna dežurstva  organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :

  __1___prijavu kaznenog djela                                                                                                    

  __6___prijava prometnih nezgoda,najčešće uzrokovanih nepropisno izvedenim radnjama vozilom.

  __3___prijave narušavanja JriM,koji je najčešće narušavan tučom.

   _8__ prijava ostalih događanja,najčešće je prijavljivan nadzor nad primjenom Uredbe o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području općine Orašje pri čemu je svakodnevno tijekom tjedna zatečeno uredno stanje. Koristim priliku zahvaliti se ugostiteljima na korektnom ponašanju. Na koncu  tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 29.08.-04.09.2016 godine smo zaprimili sveukupno tek   ___18 __ prijava naših građana za kompletno područje Županije Posavske te tjedan iza nas smatramo  u potpunosti sigurnim.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti