Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 30.01.-05.02.2017. g.

  Najčitanije

  Dana 30.01.2017 godine u 07.25 sati se  u Posavskoj Mahaloj dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je utvrdila da je do nezgode došlo prilikom nepropisnog mimoilaženja obadva sudionika u nezgodi protiv kojih će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dane u vremenu od 14-14.30 sati kriminalistički istražitelji PU Orašje su na zahtjev 44 godišnjeg E.K.  iz Orašja izvršili pretres kuće i vozila vlasništvo imenovanog. Tijekom pretrage nisu pronađeni očekivani predmeti.

  -istog dana u 12.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu izazivanja požara na obiteljskoj kuću u ulici  Kralja Zvonimira u Oštroj Luci. O istom su upoznati pripadnici vatrogasnih postrojbi  DVD  Tolise i Orašja , dežurni istražitelji krim policije  i protupožarni vještak koji su poduzeli zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 12.30 sati se ulici Džemala Bijedića u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 31.01.2017 godine u 12.00 ati se na graničnom prijelazu u Orašju dogodila prometna nezgoda koju je nepropisnim uključivanjem u promet uzrokovao  37 Salkić  iz Klokotnice protiv koga će patrola prometne policije PU Orašje provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 09.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu krađe novčanika sa osobnim ispravama vlasništvo 31 godišnjeg Šokičića  iz Županje. O istom  će biti upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje  koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 02.02.2017 godine  PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja inventara iz vikendice u Draganovcima  vlasništvo obitelji Salji  iz Orašja. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 11.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu uočavanja  uginulog labuda na obali rijeke Save  u Orašju. O istom je upoznat  županijski veterinarski inspektor koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 15.50 sati se na križanju VII i X ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2pmv. Učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 03.02.2017 godine u 08.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu  krađe motorne pile i trimera vlasništvo obitelji Šošić iz Oštre Luke. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo mjere potrage za izvršiteljima i otuđenim aparatima.

  -istog dana u 20.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u obiteljsku kuću u XXXIV ulici u Orašju. O istom je upoznat dežurni  istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je otpočeo potragu za izvršiteljima i otuđenim vrijednostima,novcu i zlatnini.

  -dana 04.02.2017 godine  u 00.20 sati se  na Aveniji u blizini ug.objekta „Bronx“ u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Očevidom je utvrđeno da je istu nepropisno se krećući u natrag uzrokovao 21 godišnji Ivanović iz Donje Mahale protiv koga će patrola prometne policije PU Orašje provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 02.10 sati se  na regionalnoj cesti u Gornjoj Dubici dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv.O istom je upoznata patrola prometne policije PU Odžak koja je obavila očevid te otpočela potragu za nesavjesnim vozačem koji se udaljio sa  lica mjesta prije razmjene podataka i popune europskog izvješća,protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 09.45 sati se u Domobranskoj ulici u Grebnicama dogodila prometna nezgoda koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 17 godišnji  Špionjak iz Grebnica protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 09.40 sati patrola PS Orašje je u prosjačenju zatekla 22 godišnju Beganovićku  iz Brčkog protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 05.02.2017 godine u 04.10 sati se u ulici Redže Porobića u Odžaku dogodila prometna nezgoda koju je krećući se  neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 23 godišnji Grgića  iz Stutgarta protiv koga će sukladno težini povreda  suvozača biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 02.30 sati  PS Orašje je zaprimila prijavu izazivanja požara na vikendici  vlasništvo obitelji  Božić iz Donje Mahale.  O istom su upoznati pripadnici vatrogasne postrojbe DVD-a Donja Mahala koji su lokalizirali požar kao i patrola PS Orašje  koja će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  U tijeku izvještajnog  perioda  u vremenu od 30.01.-05.02.2017 godine  operativna dežurstva  organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :

  __4___prijave kaznenih djela,najčešće su prijavljivane krađe.

  __8___prijava  prometnih nezgoda,najčešće uzrokovanih kretanjem neprilagođenom brzinom uvjetima i staju puta.

  __1___prijavu narušavanja JriM,prijavljen je slučaj prosjačenja.

  __4___prijave ostalih događanja.  Na koncu  tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 30.01.-05.02.2017 godine smo zaprimili sveukupno  tek  ___17 __ prijava naših građana za kompletno područje Županije Posavske te sa razlogom tjedan iza nas smatramo  u potpunosti sigurnim.  

                                                                                                                                                                       

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti