Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period 30.09.-06.10.2019. godine

  Najčitanije

  Dana 01.10.2019. godine u 14.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu fizičkog napada i nanošenje tjelesnih povreda, 26 godišnjem H.F. iz Kerepa, po završetku nogometne utakmice koja se odigravala u Oštroj Luci. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da je imenovanom povrede nanio 29.09.2019. godine A.V. iz Orašja protiv koga će sukladno konstatiranoj težini povreda biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 09.25 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na križanju ulica Posavskih Branitelja i Leopolda Mandića u Grebnicama. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da su u nezgodi sudjelovala 3 pmv a da je istu ne poštujući prednost prolaska uzrokovala 45 godišnja Kobaš iz Grebnica protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 11.25 sati se u Domaljevcu dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je ne poštujući prednost prolaska uzrokovao 53 godišnji Lucić iz Domaljevca protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 11.55 sati se na križanju magistralne ceste M 14.2 i ulice Vladimira Nazora u Donjoj Mahaloj dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan biciklista. Očevidom je utvrđeno da je istu nepropisno skrećući uzrokovao vozač bicikla 89 godišnji M.D. iz Donje Mahale koji je u nezgodi zadobio lake tjelesne povrede Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 13.40 sati se u Grebnicama na magistralnoj cesti M 14.2 dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno tmv i jedno pmv. Očevidom je utvrđeno da je istu nepropisno pretičući uzrokovao vozač tmv 41 godišnji DŽ.M. iz Orašja protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 08.15 sati se u ulici Sadeta Karića u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 10.00 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prijetnji upućenim tužitelju Županijskog tužilaštva od strane 53 godišnjaka sa inicijalima A.Đ. iz Domaljevca protiv koga će policajac u zajednici poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 02.10.2019. godine u 19.13 sati patrola PS Orašje je u prometu u alkoholiziranom stanju u XIV ulici u Orašju zatekla 62 godišnjeg H.K. iz Orašja koga su lišili slobode i zadržali do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -dana 03.10.2019 godine u 22.10 sati PS Odžak je zaprimila prijavu narušavanja jrim grubim vrijeđanjem i omalovažavanjem vlasnika restorana „Titanic“ u Odžaku. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja je utvrdila da je jrm narušio 32 godišnji I.D. iz Odžaka koji je zbog upornosti u činjenju prekršaja lišen slobode i zadržan. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 18.10 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica u Baziku. O istom je upoznata patrola PS Domaljevac-Šamac koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje članove obitelji o čemu su sačinili službenu zabilješku.

  -istog dana u 21.40 sati patrola PS Odžak je u prometu u alkoholiziranom stanju u Novom Gradu zatekla 45 godišnjeg S.D. iz Osječka koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će uslijediti prekršajni postupak.

  -dana 04.10.2019. godine u 09.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na lokalnoj cesti u Vidovicama. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je u nezgodi sudjelovalo jedno tmv i jedan pješak a da je nezgodu nepropisno izvodeći radnju vozilom,kretanje u natrag, uzrokovao vozač tmv 31 godišnji Gračić iz Tuzle protiv koga će sukladno težini povreda pješakinje biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 13.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u 11.30 sati u Orašju u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 14.06 sati PS Orašje je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica oko međe u ulici Bana Jelačića u Oštroj Luci. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je suprostavljenu braću upozorila na ponašanje te uputila da spor rješavaju putem nadležnih institucija.

  -istog dana u 14.35 sati patrola PS Orašje je u prometu u alkoholiziranom stanju zatekla 62 godišnjeg J.P. iz Orašja koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja.

  -dana 05.10.2019. godine u 10.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na križanju V i VIII ulice u Orašju. U istoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 06.10.2019. godine službenici PS Orašje su vršili nadzor nad primjenom općinske odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području Općine Orašje kojim su oko 03.50 i oko 04.30 sati zatekli u prekoračenju radnog vremena ug.objekat „Sloga“ u Tolisi o čemu su sačinili zabilješku koja će biti distribuirana nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -istog dana u 09.30 sati patrola PS Orašje je u skitnji u Školskoj ulici u Donjoj Mahaloj zatekli 34 godišnjeg S.S. iz Brčkog protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 30.09.-06.10.2019. godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __1__prijavu kaznenog djela,nanošenja tjelesnih povreda.
  __8__prijava prometnih nezgoda, najčešće uzrokovanih ne poštivanjem prednosti prolaska.
  __2__prijavu narušavanja JRiM, koji je narušen grubim vrijeđanjem i galamom te skitnjom.
  __3__prijave zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.
  __4__prijave ostalih događanja, prijavljene su različite policijske aktivnosti. Na koncu tijekom analiziranog perioda, tj. u vremenu od 30.09.-06.10.2019. godine smo zaprimili sveukupno__18__prijava za kompletno područje Županije Posavske što možemo smatrati sigurnim tjednom iza nas.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti