Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period 10.-16.06.2019. godine

  Najčitanije

  Dana 10.06.2019. godine u 17.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na magistralnoj cesti M 1.8 u blizini Kazneno popravnog zavoda Orašje. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da su u nezgodi sudjelovala 2 pmv te će protiv odgovornog za istu poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 08.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica u ulici Bana Jelačića u Oštroj Luci. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje suprostavljenu braću.

  -dana 12.06.2019. godine u 08.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja novca iz obiteljske kuće u ulici Vladimira Nazora u Donjoj Mahaloj. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u vremenu od 11-14.00 sati službenici MUP-a su temeljem naredbe za pretres Osnovnog Suda Brčko Distrikta izvršili pretres vozila koje koriste 30 godišnji D.Š. i 31 godišnji Z.M. iz Brčkog kao i navedenih korisnika vozila.

  -dana 13.06.2019. godine u 16.20 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kd“Razbojničke krađe“ u ulici Redže Porobića u Odžaku. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Odžak koji je poduzeo zakonom previđene mjere.

  -istog dana u 14.30 sati patrola PS Odžak je u prosjačenju u Titovoj ulici u Odžaku zatekla 28 godišnjeg A.H. iz Modriče protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 21.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica u Domobranskoj ulici u Boku. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje 54 godišnjeg V.P. iz Boka.

  -dana 14.06.2019. godine u 18.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja jrim u lokalu na autobusnom kolodvoru u Orašju. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je utvrdila da u jrim vikom i galamom a potom i razbijanjem staklenih flaša narušili 30 godišnji E.P. iz Orašja i 27 godišnji A.M. iz Brčkog protiv kojih će sukladno težini povreda uposlenice u lokalu biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 19.20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u ulici Stjepana Radića u Donjoj Mahaloj u kojoj je sudjelovalo nn pmv i biciklista 56 godišnja M.P. iz Donje Mahale koja je u nezgodi zadobila teške tjelesne povrede dok se vozač nn vozila udaljio sa lica mjesta a da povrijeđenoj nije ukazao pomoć. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

  -dana 14/15.06.2019. godine u vremenu od 22-01.00 sati službenici PU Orašje su provodili pojačanu kontrolu prometa koja je protekla bez incidenata.

  -dana 15.06.2019. godine u 22.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u ulici Kralja Zvonimira u Oštroj Luci. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je u nezgodi sudjelovalo jedno pmv i jedan biciklista te će protiv odgovornog za istu sukladno težini povreda bicikliste poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 15.06.2019. godine u vremenu od 17-18.15 sati službenici PU Orašje su vršili osiguranje i pratnju defilea II Internacionalnih moto susreta tomosovih mopeda u organizaciji MK“Kraljevi Raga“ iz Tolise što je proteklo bez incidenata.

  -istog dana u 18.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na parkiralištu školskog centra „Fra Martin Nedić“ u Orašju u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 16.06.2019. godine u 23.00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu narušavanja jrim sudjelovanjem u tuči u kafeu „ Zirich“ u Titovoj ulici u Odžaku. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja će protiv sudionika u tuči 32 godišnjih Dedića provesti prekršajni postupak.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 10.-16.06.2019. godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __3__prijave kaznenih djela,prijavljena su kd različitih sadržaja.
  __4__prijave prometnih nezgoda u kojima su najčešće stradavali vozači bicikala te molim vozače motornih vozila da obrate pozornost na njih tijekom sudjelovanja u prometu.
  __2__prijave narušavanja JRiM,koji je narušen prosjačenjem i tučom.
  __0__prijava zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.
  __5__prijave ostalih događanja, najčešće su prijavljivane obiteljske, bratske razmirice. Na koncu tijekom analiziranog perioda, tj. u vremenu od 10.-16.06.2019 godine smo zaprimili sveukupno__14__prijava za kompletno područje Županije Posavske što možemo smatrati sigurnim periodom iza nas.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti