Više

  U dislociranom Centru studiranja u Orašju promocija 104 diplomanta

  Najčitanije

  U dislociranom Centru Studiranja u Orašju održana je svečana promocija – dodjela diploma za 104 diplomanta koji su završili fakultet u tom Centru Fakulteta prirodoslovno – matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru. Dekan fakulteta prof.dr. Mario Vasilj uručio je diplome za 20 magistara struke, 55 prvostupnika i 29 profesora koji su uspješno završili studij u Orašju. Promocija će ostati zabilježena kao jedna od najposjećenijih jer je nazočilo više od 300 gostiju. U svečanom trenutku promocije, predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Klaić uputio je najsrdačnije čestitke svim diplomantima, njihovim roditeljima i profesorima.

  -Diploma je potvrda vašeg truda i uspješno stečenog znanja  kroz godine studija. Vlada Županije Posavske osjeća se ponosnom, i u jednom dijelu također zaslužnom za vaš uspjeh, jer je u velikoj mjeri omogućila i doprinijela da se u Orašju otvori ovaj Centar studiranja. Diploma vam je otvorila vrata poslovne karijere, i nadam se da će mnogi od vas ostati na prostoru Županije Posavske kako bi bili pokretačka snaga razvoja ovog kraja. Mladi su budućnost, a s jakom energijom i optimizmom zajednički moramo raditi na stvaranju boljeg života i ljepše budućnosti, istaknuo je Klaić i dodao da Centar u Orašju trenutno broji više od 1300 studenata koji studiraju na četiri fakulteta s preko desetak smjerova. Predsjednik Klaić je također naglasio značaj odluke Vlade ŽP koja je primila 122 volontera kako bi im omogućila prvu godinu radnoga staža, time i početnu stepenicu uposlenja.

  – Danas se radujemo vašem uspjehu, a ujedno se time potvrđuje da smo ovim projektom na pravom putu. Želim se zahvaliti Posavskoj Županiji i svim ljudima koji su uistinu pomogli i dali svoj doprinos da taj projekt uspije, kazao je dekan PMF-a prof.dr. Mario Vasilj. U izjavi za medije pojasnio je također kako u Orašju na Fakulteta prirodoslovno – matematičkih i odgojnih mogu studirati predškolski odgoj, razrednu nastavu, informatiku i turizam i zaštitu okoliša. -Imamo predškolski odgoj stručni i sveučilišni studij.  Ukoliko bude zainteresiranih otvorit ćemo diplomski studij informatike, odnosno diplomski studij turizma i zaštite okoliša. Ono što mene posebno veseli i mogu najaviti dogovore sa Sveučilištem u Zagrebu, odnosno Prometnim fakultetom, kako bismo otvorili smjer ili studije prometa na Sveučilištu u Mostaru, kazao je uz ostalo dekan prof. dr. Vasilj u Orašju.

  Pozdravne riječi diplomantima putem dopisa uputio je predsjednik Vlade HNŽ dr. Nevenko Herceg. -Primili ste diplome i okrenuli novu stranicu svojeg života. Stranicu na kojoj diploma treba biti potvrda vašeg znanja, ali i stalni podsjetnik na to da učenje ne prestaje današnjim danom i dobivanjem ove diplome. Put do diplome nije bio lak, a to najbolje znate vi i vaši roditelji.  Iskoristite svaki trenutak da bi ste u životu postigli što više, poručio je diplomantima dr. Nevenko Herceg.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti