Više

  U Jenjiću obilježen Spomendan na sve poginule, umrle i nestale branitelje

  Najčitanije

  Ispred mjesne crkve Rođenja Blažene Djevice Marije, tradicionalno na svetkovinu svetih apostola Petra i Pavla služena je sveta misa koju je predvodio župnik župe u Vidovicama vlč. Marijan Brkić, a ujedno je upriličen i Spomendan za sve poginule, nestale i umrle branitelje u I. i II. svjetskom i Domovinskom ratu.

  Na Dan sjećanja u Jenjiću pokraj Spomen obilježja na kojem su ispisana imena 34 stradala mještana, vijence su položila i upalila svijeće izaslanstva udruga iz Domovinskoga rata, Grada Orašja i Županije Posavske. Među brojnim uzvanicima bili su predsjednik Skupštine ŽP Blaž Župarić, predsjednika Vlade ŽP Đuro Topić i ministar branitelja ŽP Ilija Mišković.

  -Jenjić je preživio puno tragedija u bližoj povijesti, ali njegovi mještani se bore i prkose svim teškim izazovima, od Domovinskog rata, do poplava. Današnji blagdan je ujedno i dan Jenjića i okupio je jako veliki broj mještana i njihovih gostiju. To je prilika da domaćinima odamo priznanje za sve što rade za svoje selo, ali u prvom redu da odamo počast braniteljima koji su dali svoje živote za obranu Posavine. Proces razminiranja jako bitan za ovaj prostor, ali još nije završen. Puno toga je napravljeno, ali još uvijek ima površina koje nisu očišćene od mina. Vjerujem kako će se, sukladno strategiji razminiranja u BiH, sve završiti u predviđenim rokovima. Vlada ŽP je uvijek radila na projektima sufinanciranja i potpore deminerskim timovima koji ovdje rade i vjerujem kako će se površine zemljišta koje mještani obrađuju, jako brzo uvećati, izjavio je predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti