Više

  U Koloni sjećanja Orašje – Vukovar 70 branitelja iz Županije Posavske

  Najčitanije

  Dragovoljci, veterani i ratni vojni invalidi Domovinskoga rata iz Županije Posavske, njih 70,  i ove će se godine pokloniti žrtvama i herojima Vukovara. U dostojanstvenom hodu od Orašja do Vukovara, kroz općine i gradove kroz koje budu prolazili zapalit će svijeće uz Spomen obilježja za poginule branitelje. Jutros (16.11.) krenuli su pješice iz Orašja gdje su uz Spomen obilježje u Orašju položili vijence, kako bi se u srijedu 18. studenog pridružili Križnom putu- Koloni sjećanja u krugu bolnice Vukovar i odali počast stradalima.

  -Ovo je osma godina kako iz Orašja prema Vukovaru kreće Kolona sjećanja. Idemo se pokloniti svim hrvatskim žrtvama, kako civilima tako i herojima koji su branili Vukovar. Krećemo iz grada Orašja koji je slično kao i Vukovar bio u okruženju. Jedino što smo mi imali izlaz prema rijeci Savi i Hrvatskoj. U koloni nas je 70, a etapa je duga oko 76 km. Na putu do Vukovara uz sva Spomen obilježja položit ćemo vijence i zapaliti svijeće. Pješačenje do Vukovara je ono najmanje što možemo učiniti u znak trajnog sjećanja na heroje Vukovara, izjavio je ministar branitelja Marijan Kopić.

  – Pokloniti se gradu heroju, neustrašivim herojima Vukovara sa kojim je jednakim bilom disala i Bosanska Posavina,  svim žrtvama Vukovarske tragedije, za nas preživjele sveta je i trajna obveza, poručuju iz Organizacijskog odboru Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata HR H-B podružnica Orašje na čijem je čelu predsjednik Ilija Mišković. Kolona sjećanja iz Orašje nosit će sa sobom i sjećanje na sve poginule koji su branili Posavinu, što je posebna poveznica dva grada heroja Orašja i Vukovara. Cilj nam je još više povezati naša dva grada i u poslijeratnom vremenu, poručuje predsjednik Udruge Mišković.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti