Više

  U Orašju održana 4. Večer Hercegovine u Posavini

  Najčitanije

  U organizaciji Vlada Hercegovačko-neretvanske, Zapadnohercegovačke i Hercegbosanske županije u svečanoj dvorani Golden Palast u Orašju održana je četvrta „Večer Hercegovine u Posavini“. Druženju u Orašju bilo je nazočno preko 600 uzvanika, osoba iz javnog, političkog, kulturnog i sportskog života, te ponajviše gospodarstvenika iz Hercegovine, Posavine, Središnje Bosne, Distrikta Brčko, Tuzlanske županije, Republike Srpske i Republike Hrvatske. Potporu suradnji Posavine i Hercegovine svojom nazočnošću potvrdili su hrvatski član Predsjedništva i predsjednik HDZ BiH dr. Dragan Čović, Andrej Plenković, predsjednik HDZ RH, predsjednik Glavnog vijeća HNS-a BiH dr. Božo Ljubić, Marinko Čavara predsjednik FBiH, Borjana Krišto dopredsjedateljica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, Federalna ministrica financija Jelka Miličević. Bili su nazočni uz predstavnike vlada organizatora večeri i predstavnici Vlade Županije Posavske, predstavnici Sveučilišta u Mostaru, Kliničke bolnice u Mostaru, predstavnici izvršne, zakonodavne i sudbene vlasti svih razina, načelnici, predstavnici javnih institucija. Kulturno zabavni dio večeri bio je ispunjen nastupima KUD-a Napredak iz Odžaka i HKUD-a Hercegovac iz Zapadnohercegovačke županije, te nastupom Mate Bulića i domaćeg sastava Drale i Raščica.


  -Ja sam preponosan na već tradicionalnu Večer Hercegovine u Posavini ili Posavine u Hercegovini, ovisi u kojem vremenskom intervalu se organizira. Ovo nije samo Večer Hercegovine u Posavini, ovdje je svako srce diljem BiH i svaki put u četiri godine imamo povećanje onih koji razmišljaju na sličan način. Meni je srce preveliko, jer smo jednu izvrsnu ideju pretočili u praksu, rekao je hrvatski član Predsjedništva BiH dr.Dragan Čović.
  -Za buduću hrvatsku vladu prvi, glavni i ključni prioritet bit će Bosna i Hercegovina, europski put BiH i ravnopravan položaj Hrvata u BiH kao konstitutivnog naroda, istaknuo je predsjednik HDZ Republike Hrvatske Andrej Plenković.
  -Večer Hercegovine u Posavini postala je festival hrvatskog zajedništva u BiH. Na ovakvim večerima afirmiramo naše zajedništvo, razmjenjujemo naše kulturno-zavičajno naslijeđe, razvijamo poslovne kontakte, kazao je predsjednik Vlade Zapadnohercegovačke županije Zdenko Ćosić.


  -Prelijepo je da se nastavlja ova tradicija koja povezuje sjever i jug i svake godine biva sve bolja. Za nas hercegovce s juga, ovo prijateljstvo s nama dragim ljudima iz Posavine, nikad nije bilo niti će biti dovedeno u pitanje. Više puta je potvrđeno i u dobru, ali na žalost i u zlu. Jednak s jednakima najlakše se udružuje, a to večeras pokazuje i ova naša manifestacija, kazao je predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije dr. Nevenko Herceg.
  Draško Dalić, predsjednik Vlade Hercegbosanske županije zahvalio je svima koji su uveličali skup u Orašju, te posebno istaknuo veliku zahvalnost Andreju Plenkoviću.
  Zadovoljstvo velikim odzivom na „Večer Hercegovine u Posavini“ izrazio je predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Klaić.-Čast mi je i zadovoljstvo što ovdje u Posavini mogu vidjeti i sudjelovati na ovako veličanstvenom skup na kojem su okupljeni najviši dužnosnici iz političkog i javnog života dvije susjedne države BiH i RH, ali i dva područja u BiH, sjevera i juga, koji su istina zemljopisno udaljeni ali su vrlo bliski. Tu su predstavnici gospodarstva i ostalih grana našeg društva. Zajedno za stolovima na ovim susretima se družimo, razmijenjujemo iskustva i dogovaramo kako bi u narednom periodu tražili bolje puteve suradnje za rješavanje aktualnih problema hrvatskog naroda u BiH, rekao je uz ostalo predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Klaić.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti