Više

  U sklopu Dana općine „Predstavljanje investicijskih potencijala općine Orašje“

  Najčitanije

  U sklopu sadržaja obilježavanja Dana općine Orašje danas (22.10)organizirana je konferencija “Predstavljanje investicijskih potencijala općine Orašje.“ U prvom dijelu konferencije predstavljena je zajednička projektna intervencija Općine Orašje i Projekta „MarketMakers“ financiranog od strane Vlade Švicarske, s ciljem zaštite „Poduzetničke zone Dusine Orašje“, očuvanja radnih mjesta u plavnim područjima, te zajedničkog djelovanja na pitanjima prevencije od poplava i drugih elementarnih nepogoda. U drugom dijelu konferencije Centar za poduzetništvo Orašje i Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Županije Posavske prezentirat će razvojne potencijale i atraktivnost općine Orašje kao investicijske destinacije, te poljoprivredni sektor kao jedan od glavnih ciljanih sektora za ulaganja.

  Konferenciju je otvorio načelnik općine Orašje Đuro Topić, nakon čega je koordinatorica projekta, Andrijana Dujmenović, predstavila projekt; Predstavljanje projektne intervencije za smanjenje rizika od poplava: „Rekonstrukcija kanala „Glavnog Objedskog“. Mato Mikić, voditelj projekta „MOSLED“, Centar za poduzetništvo Orašje, imao je prezentaciju teme „INVEST IN ORAŠJE“, a na temu „Poljoprivreda kao razvojni potencijal općine Orašje“ prezentaciju je imao Mato Brkić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Vlade Županije Posavske.

  Konferenciju je pratilo 50-tak gospodarstvenika iz Županije Posavske. Među gostima su uz ostale bili predstavnici Veleposlanstva RH u BiH: Stanko Cmrečnjak i Ivan Šegulić, ministar gospodarstva i prostornog uređenja Darko Kasap, te predsjednica OV Orašje Jelena Martinović-Čolić.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti