Više

  U Vladi Federacije BiH u Sarajevu sastanak sa dužnosnicima vlada svih županija

  Najčitanije

  Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić i zamjenici premijera Jelka Milićević i Vesko Drljača održali su jučer (30.01.) sastanak s dužnosnicima vlada svih županija u Federaciji BiH s ciljem sinergije djelovanja u pravcu uspješnije realizacije reformskih ciljeva.
  Sastanku su sudjelovali iz Vlade Županije Posavske: predsjednik Vlade Marijan Klaić, ministrica financija Nada Ćulap, ministrica pravosuđa i uprave Ana Andrić i ministar prometa, veza, turizma i zaštite okoliša Alija Kusur. Po dolasku u Orašju premijer Klaić je istaknuo važnost održanog skupa u Sarajevu na kojoj su teme, istaknuo je Klaić, od iznimnog značaja za budućnost i održivost financijskog sustava. Federalni premijer Novalić na press-konferenciji, održanoj nakon sastanka u Sarajevu, rekao da je suština sastanka bila u znaku harmonizacije dosadašnjih i predstojećih poteza. Na sastanku su razmatrani i financijski efekti novih rješenja iz nacrta zakona o doprinosima i porezu na dohodak na županijske proračune.

  Federalni premijer naveo je da je, prema raspoloživim podacima, do povećanja zapošljavanja došlo u svim županijama, sveukupno 38.000 u ovom mandatu. Federalni i županijski dužnosnici razgovarali su i o mogućnostima pokretanja investicionog ciklusa izgradnje i modernizacije regionalnih cesta, kao i aktivnostima koje su osnova za sljedeći ciklus u toj oblasti.

  Zamjenica premijera i federalna ministrica financija Jelka Milićević dodala je kako je sastanak bio konstruktivan i pokazao pozitivne rezultate. -Htjeli smo poručiti da fiskalna politika mora biti održiva i iskomunicirana s nižim razinama vlasti. Svi zakoni i aktivnosti u prethodnom periodu vodili su materijalnom jačanju županija, a prihodi su povećani i to je dobro. Pred nama su dva važna zakona, završena je javna rasprava i trenutno smo u fazi izrade radnog prijedloga tih zakona iz oblasti porezne politike. U budućem radu zajednički ćemo se dogovarati i uz stalnu komunikaciju s županijama, prvenstveno ministrima financija mislim da ćemo doći do održivih i financijski stabilnih rješenja – istakala je ministrica Milićević.

  Zamjenik premijera i federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača naveo je da se jedna od prioritetnih oblasti Reformske agende odnosi na reformu tržišta rada i zapošljavanja, Podsjetio je da su, između ostalih, u proceduri zakoni o zaštiti na radu i štrajku, te da su u pripremi izmjene Zakona o posredovanju u zapošljavanju.- Cilj ovih propisa je da na moderan način bude uređena ta oblast i potaknuti što kraći ostanak na birou – istakao je Drljača, prenosi press služba Vlade FiH.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti