Više

  U Vladi ŽP razgovarano o stanju u Domu zdravlja Odžak

  Najčitanije

  Nakon niza sastanaka na temu problematike funkcioniranja Javne ustanove Dom zdravlja Odžak, odnosno blokade računa od strane Porezne uprave Federacije BiH, predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić danas (25.06.) održao je sastanak u Vladi Županije Posavske u Orašju sa mjerodavnim. Na sastanku su uz ostale uz predsjednika Topića bili resorni ministar zdravstva i socijalne politike, ministar financija, direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja ŽP i direktor Doma zdravlja Odžak.

  -Dogovorena je dinamika uplate sredstava kojom će se omogućiti deblokada računa i normalizacija funkcioniranja te zdravstvene ustanove. Vlada Županije Posavske početkom idućeg tjedna uplatit će 240.000,00 KM kojim bi skupa sa sredstvima Zavoda zdravstvenog osiguranja ŽP i Općine Odžak osigurala deblokada računa Doma zdravlja Odžak, izjavio je predsjednik Topić.

  U cilju dugoročne normalizacije rada Doma zdravlja očekuju se žurni potezi uprave u smjeru usklađivanja tekućih mjesečnih rashoda sa mjesečnim prihodima ustanove. Na taj način izbjeći će se ponavljanje trenutne situacije. Uprava će o provedenim i planiranim aktivnostima izvijestiti resorno ministarstvo do 15.07.2021.g.

  Zaključeno je da je cilj uspostaviti stabilnu i dugoročno održivu Javnu ustanovu Dom zdravlja Odžak koja će osigurati kvalitetnu primarnu zdravstvenu zaštitu za stanovnike općine Odžak.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti