Više

  U Vladi ŽP sastanak sa predstavnicima Zajedničke komisije Europske unije u BiH

  Najčitanije

  U Vladi Županije Posavske u Orašju jučer (21.03.) održan je sastanka predsjednika Vlade ŽP Marijana Klaića sa članovima Zajedničke komisije Europske unije u BiH sastavljene od međunarodnih eksperata na polju lokalne uprave koju je predvodio jedan od njenih članova Mladen Milanović. Sastanku su bili nazočni predstavnici županijskih ministarstava i općinskih institucija, te članovi komisije.

  Europska unija u BiH pokrenula je Inicijativu za lokalne vlasti čiji je cilj čuti mišljenje sa terena o glavnim problemima i preprekama s kojima se određena sredina suočava u svakodnevnom radu na pružanju usluga građanima, te da se zajednički istražuju moguća rješenja. Inicijativa će se usmjeriti na probleme u području zdravstva, javnog reda i sigurnosti, općinskih službi i lokalnog ekonomskog razvoja.

  Formirana zajednička komisija sastavljena je od uglednih međunarodnih eksperata od kojih su mnogi radili u BiH sa zadaćom da se sa svakom sredinom konzultiraju i identificiraju sistemske probleme u načinu na koji je organizirana i financirana lokalna vlast.
  Zajednička komisija će na temelju obavljenih razgovora sastaviti Izvještaj svim vladama, uključujući i Vladu Županije Posavske, u svibnju ove godine.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti