Više

  U Vladi Županije Posavske održana press konferencija

  Najčitanije

  Nakon 58. sjednice Vlade Županije Posavske u Orašju, danas je u dvorani za sjednice održana press konferencija. Novinarima su se obratili predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić i ministar financija ŽP Mijo Stanić.
  Predsjednik Vlade ŽP je obrazložio teme s današnje sjednice Vlade. Također je govorio i o potpisanim ugovorima za radove na sanaciji i rekonstrukciji lokalnih cesta na području Županije Posavske u vrijednosti više od 1.200.000,00 KM, ugovoru o izgradnji vatrogasnog doma u Donjoj Mahali i akciji pomoći Općini Bošnjaci nakon ogromne štete uzrokovane prirodnom nepogodom, te pozvao sve zainteresirane da se odazovu za pomoć stradalom stanovništvu.
  Odluku o dodjeli sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2024. godinu s pozicije Grant nižim razinama vlasti u iznosu od 800.000,00 KM dodijeljenih sukladno rezultatima javnog poziva obrazložio je ministar financija ŽP Mijo Stanić.
  Govorili su i o odlukama za izdvajanje sredstava iz Tekuće pričuve Vlade za realizaciju projekata prekogranične suradnje za dvije osnovne škole i izradu studije plinofikacije Županije Posavske, te o davanju suglasnosti za provođenje postupka javne nabave za nabavu vatrogasne opreme.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti