Više

  Veleposlanik Ivan Del Vechio u Vladi Županije Posavske

  Najčitanije

  Veleposlanik Republike Hrvatske u BiH Ivan Del Vechio i direktor UNDP-a Edis Arifagić,  danas 08.04.2016. godine posjetili su Vladu Županije Posavske. U sjedištu Vlade u Orašju visoke goste je primio predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Klaić sa suradnicima među kojima su bili: Mato Brkić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi Županije Posavske i Franc Kljajić, direktor Ureda za gospodarski razvoj Vlade Županije Posavske.

  Nakon radnoga sastanka, u izjavi za javnost, predsjednik Vlade Klaić je kazao da su teme razgovora vođene u smjeru kako da Republika Hrvatska i UNDP udružujući sredstva prepoznaju programe kojima bi zaustavili iseljavanje Hrvata iz Posavine, osobito mladih, te omogućili i povratak kroz razvoj određenog segmenta u gospodarstvu. Prvenstveno smo razgovarali o poljoprivrednoj proizvodnji, osobito plasteničkoj i proizvodnji mesa, ali i o drugim oblastima gospodarstva u kojima očekujemo potporu. Sastanak je bio konstruktivan, ocijenio je predsjednik Klaić.

  -Vrlo sam zadovoljan radnim sastankom koji je bio kratak, učinkovit i bez previše diplomatske frazeologije, već sa željom da stvarno pokušamo aktivirati našu suradnju, inače odličnu s UNDP-em na razini cijele BiH. Razgovarali smo što bi mogli zajedno raditi, Republika Hrvatska, UNDP  i lokalne strukture. Došli smo ovdje konzultirati se da li možemo dobiti katalog započetih ili planiranih projekata i kako pomoći u realizaciji tih projekata u funkciji održivog ostanka i povratka Hrvata. Ono što je vrlo bitno jeste što projekti postoje i imaju visoku razinu izvodivosti. Dogovorili smo se tko će ih pripremiti do kraja, na razinu da budu prezentirani subjektima koji će odlučivati o njihovoj financijskoj  potpori, a onda ćemo ići dalje korak po korak do njihove realizacije, izjavio je u Orašju veleposlanik de. Vechio.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti