Više

  Video konferencije s ravnateljima osnovnih i srednjih škola ŽP

  Najčitanije

  Budući je još uvijek na snazi sigurnosna mjera zabrane okupljanja, a i nastava u školama ŽP odvija se učenjem na daljinu, ministrica prosvjete, znanosti, kulture i sporta Županije Posavske Ana Andrić, zajedno s djelatnicima Ministarstva, održala je dvije video konferencije/dva sastanka s ravnateljima osnovnih i srednjih škola.

  Prva video konferencija održana je jučer, 7. travnja 2020. godine, s ravnateljima osnovnih škola, a tema je bila realiziranje nastave na daljinu i poteškoće s kojima se susreću učenici, roditelji i prosvjetni djelatnici prilikom realiziranja iste. Ravnatelji osnovnih škola su podnijeli izvješća o realiziranju nastave na daljinu, koja se nakon početnih poteškoća, uz predani rad prosvjetnih djelatnika, krenula realizirati prema uputama stručne službe Ministarstva. Prosvjetni djelatnici prilagođavaju planirane nastavne sadržaje učenju na daljinu te potrebama i mogućnostima svojih učenika, svakodnevno komuniciraju s roditeljima i ispunjavaju ostale obveze proizašle iz novog načina organiziranja nastave. Druga video konferencija održana je danas, 8. travnja 2020. godine, s ravnateljima srednjih škola na istu temu, a razmatrale su se i mogućnosti organiziranja upisa učenika u prve razrede srednje škole.

  U razgovoru s ravnateljima škola, prepoznati su i pohvaljeni prosvjetni djelatnici, koji su spremno prihvatili izazov snimanja materijala za SUM TV (na portalu digitalne platforme Sveučilišta u Mostaru: https://skole.sum.ba/sumtv i na programu RTV Herceg Bosne), a koji služe kao dodatna podrška svim učenicima i prosvjetnim djelatnicima u realiziranju nastave na daljinu. Stručna služba Ministarstva izraditi će upute za ocjenjivanje učenika u nastavi na daljinu, izvijestili su iz Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta ŽP.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti