Više

  Vlada Županije Posavske pomogla obnovu Osnovne škole u Petrinji

  Najčitanije

  Predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić posjetio je jučer (12.10.) potresom pogođeno područje na Banovini u sastavu izaslanstva HDZ BiH koje je predvodio zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović. Održan je sastanak s izaslanstvom Stožera civilne zaštite RH predvođenog potpredsjednikom Vlade RH i ministrom hrvatskih branitelja u Vladi RH Tomom Medvedom.

  Na održanom sastanku nazočilo je izaslanstvo dužnosnika HDZ-a BiH, županijske i lokalne razine, predstavnici braniteljske populacije i gospodarstvenici koji su sudjelovali u organiziranju i pronalaženju modela infrastrukturne, humanitarne i svake druge pomoći potresom pogođenim područjima u Republici Hrvatskoj. Razgovarano je o zajedničkom projektu kojeg su općine i gradovi na čijem su čelu dužnosnici HDZ-a BiH realizirali u susjednoj Hrvatskoj kao vid pomoći u prošlogodišnjem potresu stradaloj Banovini. U pitanju je obnova Osnovne škole Dragutina Tadijanovića u Petrinji koja je, na radost više od 500 učenika, obnovljena i stavljena u funkciju početkom ove školske godine. Pored svakodnevne pomoći koja je pristizala sa raznih područja Bosne i Hercegovine, došao je prijedlog da se zajednički obnovi jedna od razrušenih institucija, što je uspješno i odrađeno. Nakon održanog sastanka, izaslanstva su posjetila obnovljenu Osnovnu školu Dragutina Tadijanovića u Petrinji, pri čemu je organiziran obilazak škole kao i uručivanje zahvalnica za pomoć pri obnovi.

  Vlada Županije Posavske pomogla je za obnovu Osnovne škole Dragutina Tadijanovića u Petrinji s 14.000,00 KM, a prije toga interventno je pomogla Sisačko-moslavačkoj županiji s 20.000,00 KM.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti