Više

  XXVI. sjednica Skupštine Županije Posavske

  Najčitanije

  Uz predsjedanje Blaža Župarića, dana 23.2.2022. godine, održana je XXVI. redovita sjednica Skupštine Županije Posavske. Zastupnici su razmatrali i usvojili Program rada Skupštine Županije Posavske za 2022. godinu, Program rada Vlade Županije Posavske za 2022. godinu i Odluku o zajedničkom ostvarivanju podijeljene nadležnosti s Federacijom Bosne i Hercegovine u okviru sveukupne reforme javne uprave.
  Zastupnicu su primili k znanju Informaciju o radu Županijskog/Kantonalnog suda u Odžaku za 2021. godinu i Informaciju o radu Kantonalnog tužiteljstva za 2021. godinu. Na ovom zasjedanju zastupnička pitanja i inicijative postavili su i pokrenuli: Ilija Ilić, Dragan Guberac, Drago Zečević i Senad Ahmetović.
  Dana 22.2.2022. godine svoje XXIV. sjednice su održali Skupštinski odbori – Odbor za Ustav, Poslovnik i zakonodavstvo, Odbor za gospodarstvo, financije i proračun i Odbor za društvene djelatnosti, izvijestili su iz Stručne službe Skupštine.

  U izjavi za medije nakon skupštinskog zasjedanja predsjednik Skupštine Županije Posavske Blaž Župarić uz ostalo je kazao:
  -Imali smo kvalitetan rad nakon aktualnog sata koji je potrajao zbog zastupničkih pitanja na koja su zastupnici uspjeli dobiti skoro sve odgovore što ih je zanimalo o radu institucija, ustanova, uprava.
  Kad je u pitanju Program rada Skupštine Županije Posavske za 2022. godinu planirali smo 53 mjere od kojih su 22 normativne djelatnosti i 31 analitičko-informativne djelatnosti. Kad je u pitanju normativna djelatnost planiramo donijeti 15 zakona, od tog 11 novih zakona. Program rada Skupštine jednoglasno je prihvaćen i vjerujem da će biti ostvaren tijekom ove godine. Skupština Županije Posavske želi i dalje ostvarivati suradnju sa svim razinama izvršne i zakonodavne vlasti u Bosni i Hercegovini, s OHR-om, OESS-om, nevladinim institucijama, medijima.
  Zastupnici su jednoglasno prihvatili Program rada Vlade Županije Posavske za 2022. godinu koji je nastavak onoga što je Vlada radila u ovoj i u prethodnim godinama. Vlada ŽP nije imala lak zadatak zato što smo u pandemijskoj godini, kada nam je i gospodarstvo na neki način ugroženo. Program rada Vlade ŽP je obuhvatio sva područja djelovanja u Županiji Posavskoj i smatram da će biti proveden tijekom godine u rokovima koji su planirani.
  Primljene su k znanju: Informacija o radu Kantonalnog tužiteljstva za 2021. godinu i Informacija o radu Županijskog/Kantonalnog suda za 2021. godinu. Zadovoljni smo s radom naših pravosudnih institucija, prije svega imajući u vidu da Županijski/Kantonalni sud i Kantonalno tužiteljstvo imaju jako visoke norme, dakle kvaliteta u radu je neupitna.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti