Više

  Zlatna Plaketa „GLOBALLOCAL“ Ministarstvu gospodarstva i prostornog uređenja Vlade ŽP

  Najčitanije

  Ministarstvo gospodarstva i prostornog uređenja Vlade Županije Posavske dobitnik je internacionalnog priznanja, Zlatne plakete „GLOBALLOCAL“ za 2019./2020., prema ocjeni deseteročlanog stručnog tima međunarodne komisije. Priznanje je to za najbolje zajednice i institucije za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj poduzetništva u Srednjoj i Jugoistočnoj Europi. Cilj Projekta je, tvrdi organizator, javno odati priznanje i široj javnosti skrenuti pozornost na uspješne lokalne i regionalne zajednice, te javne institucije koje u izazovima novog dinamičkog i zahtjevnog vremena, originalnim rješenjima i kreativnim mjerama unaprjeđenja ambijenta, značajno doprinose ubrzanijem i održivom razvoju poduzetništva – kao temelja razvoja zajednice i čovjeka.

  Priznanje je u Skoplju primio ministar gospodarstva i prostornog uređenja Vlade ŽP Dragutin Živković u sklopu održavanja programa Svjetskog kongresa poduzetnika – pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Sjeverne Makedonije, a sa ciljem promocije laureata i dodjele nagrada i priznanja najboljim lokalnim i regionalnim zajednicama i institucijama za doprinos razvoju poduzetništva i cjelokupne zajednice. Tijekom Svjetskog kongresa poduzetnika održano je niz predavanja i panela. U sklopu panela Ruralno poduzetništvo- poduzetništvo u proizvodnji hrane i prehrambena industrija, kao moderator ministar Živković predstavio je gospodarske potencijale Županije Posavske.

  -Ovakva nagrada koju je dobilo Ministarstvo gospodarstva i prostornog uređenja je ujedno priznanje ne samo Ministarstvu, već je to nagrada za rad Vlade ŽP. Ovo je za nas velika čast da na tako značajnom skupu, pred nizom uglednika i gospodarstvenika Županija Posavska ima priliku predstaviti se, što je iskoristila. Glavna tema na svjetskom kongresu kao i u održanim sesijama je osvrt na poduzetnike i poduzetništvo, kako biti odgovoran poduzetnik, kako uspjeti u poduzetničkom životu, na koji način potaknuti mlade da budu poduzetnici i ne boje se rizika, te ostvaruju nove ideje, a posebno u kreativnim industrijama. Sa Kongresa je upućena posebna poruka da poslovni uspjeh poduzetnika uključuje jačanje povjerenja, transparentnosti, empatije i održivosti. Nagrada koja nam je uručena ispred Globallocal Zagreb i Međunarodnog ekonomskog foruma Perspektive Dubrovnik, obvezuje nas da u idućem periodu kroz suradnju sa našem poduzetništvom i obrtom doprinesemo razvoju naše županije. Svakako sa druge strane očekujem od poduzetnika i obrtnika da kroz svoje poslovanje daju sve od sebe kako bi stvorili što bolji poslovni ambijent na području Županije Posavske, kazao je nakon povratka u Orašje ministar gospodarstva i prostornog uređenja Dragutin Živković.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti