Više

  Županijsko natjecanje iz matematike

  Najčitanije

  Pojedinačno županijsko natjecanje iz matematike za učenike VIII. i IX. razreda održano je 12. ožujka 2016. g. u OŠ Antuna Gustava Matoša  u Vidovicama.  Natjecanje je organizirala Udruga matematičara Ruđera Boškovića i Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa Vlade Županije Posavske.  Amra Maglajčetović (OŠ Vladimira Nazora Odžak) i Stjepan Džoić (OŠ Ruđera Boškovića Donja Mahala) ostvarili su najbolje rezultate.

  Prigodne riječi na otvorenju županijskog natjecanja iz matematike uputili su ravnateljica škole domaćina Janja Župarić , prosvjetna inspektorica Zorica Raguž – Osmanagić i Marinko Antunović predstavnik Udruge matematičara Ruđera Boškovića.

  Na natjecanju je sudjelovao 41 učenik iz osnovnih škola s područja Županije Posavske, a za izradu zadataka imali su dva školska sata. Nakon pregleda radova proglašeni su najbolji.

  U kategoriji učenika VIII. razreda poredak je bio sljedeći:
  1. Amra Maglajčetović, OŠ Vladimira Nazora u Odžaku
  2. Ivan Vučković, OŠ Braće Radića Domaljevac
  3. Magdalena Lušić, OŠ Braće Radića Domaljevac

  U kategoriji učenika IX. razreda najbolje rezultate ostvarili su:
  1. Stjepan Džojić, OŠ Ruđera Boškovića Donja Mahala
  2. Marko Klaić, OŠ Ruđera Boškovića Donja Mahala
  3. Ivana Ribičić, OŠ Vladimira Nazora Odžak

  Diplome za najbolje učenike osigurala je Udruga matematičara Ruđera Boškovića, a pobjednici natjecanja iz matematike za VIII. i IX. razred, te VI. i VII. razred (natjecanje će tek biti održano), bit će nagrađeni jednodnevnim izletom.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti