Domaljevac-Šamac

9841
PHOTO Copyright Josip Vinković ©

Općina Domaljevac-Šamac utemeljena je 1998. godine. Nalazi se u središnjem dijelu Županije Posavske između općine Orašje na istoku i općine Odžak na zapadu. Na 41.7 km2 živi oko 7.000 stanovnika u naseljenim mjestima : Domaljevac, Bazik, Grebnice, Brvnik i Tursinovac.
Općinsko središte Domaljevac je i sjedište zakonodavne vlasti Županije Posavske (Skupština Županije Posavske). Područje općine leži na prosječnoj nadmorskoj visini od 85 m i vodom je vrlo bogato područje s riječnom granicom prema susjednoj Hrvatskoj od skoro 25 km. Općina osim niza komparativnih prednosti kao što su izvrstan geoprometni položaj sa graničnim prijelazom prema Hrvatskoj u Bosanskom Šamcu, zdrav okoliš, termalni izvori, proizvodnja zdrave hrane, ima i posebno bogatstvo: vrijedne, ponosne i izuzetno poduzetne građane.
Građani su najveće i najvrjednije bogatstvo domaljevačke općine. To je snaga koja je općinu Domaljevac učinila prepoznatljivom izvan granica Županije Posavske i same domovine. Slobodan poduzetnički duh potaknut partnerstvom privatnog sektora i općinske uprave, učinili su od domaljevačke općine samoodrživ mehanizam i primjer kojemu teže mnoge sredine.