Više

  Pregled dnevnih događanja za period 14.09.-20.09.2020. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklih sedam dana na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Zaprimljene su dvije prijave kaznenih djela:

  Dana 16. rujna 2020. godine službenici OKP PU Odžak su izvršili pretragu nad tridesetsedmogodišnjom J.H. iz Vukosavlja, kod koje su tom prilikom pronašli 40 tableta koje u sebi sadrže zakonom zabranjenu psihotropnu tvar. Policijski službenici tablete su zaplijenili, a protiv navedene će biti podneseno izvješće o izvršenom kaznenom djelu zbog postojanja sumnje da je počinila kazneno djelo „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“.

  Istog dana službenici OKP PU Odžak su izvršili i pretragu tridesettrogodišnjeg E.B. iz Odžaka kao i stana koji isti koristi. Pretragom je pronađena određena količina zeljaste biljne mase koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, jedan djelomično nagoreni džoint kao i druge predmete koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjima kaznenih djela. Navedeni je ispitan u svojstvu osumnjičenika, a o svemu je upoznat nadležni tužitelj Županije Posavske.

  Dana 17.rujna 2020. godine PS Orašje je zaprimila prijavu KD „Oštećenje tuđe stvari“ na štetu Uprave za inspekcijske poslove Županije Posavske na način da je NN osoba ili više njih oštetila službeno vozilo navedene uprave. Po istoj prijavi je postupio dežurni istražitelj.

  Istog dana PS Odžak je zaprimila prijavu KD „Oštećenje tuđe stvari“ na štetu JP „Ceste F BiH“ na način da je pedesetjednogodišnji P.Đ. iz Dugih Njiva, općina Odžak izvršio oštećenje prometnih znakova na dijelu ceste R464A. Po istoj prijavi postupio dežurni istražitelj.

  Dana 19. rujna 2020. godine PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu KD „Oštećenje tuđe stvari“ na štetu L.M. iz Grebnica, na način da je NN osoba ili više njih u nepoznatom periodu izvršila oštećenje stakla na poklopcu tovarnog prostora i zadnjeg dijela vozila u vlasništvu imenovanog. Po istoj prijavi je postupio dežurni istražitelj.

  Istog dana PS Odžak je zaprimila prijavu KD „Nepružanje pomoći“ na štetu četrnaestogodišnjakinje iz Posavske Mahale, općina Odžak, na način da je NN vozač s NN vozilom krećući se magistralnom cestom u Posavskoj Mahali retrovizorom ostvario kontakt s navedenom koja se kretala biciklom u suprotnome smjeru te je ista zadobila ozljedu na ruci. Po istoj prijavi su postupili policijski službenici OPP PU Odžak.

  Dana 20. rujna 2020. godine PS Orašje je zaprimila prijavu KD „Utaja“ na štetu D.C. iz Modriče, na način da je NN osoba ili više njih iskoristila nepažnju imenovanog i otuđila novčanik u kojem se nalazilo oko 1400,00 konvertibilnih maraka i mobilni telefon, koji je isti ostavio u kabini prilikom probavanja odjeće u trgovini New Yorker koja se nalazi u sklopu TC City centar. Po istoj prijavi je postupio dežurni istražitelj

  JAVNI RED I MIR

  Zaprimljena je jedna prijava narušavanja JRiM:

  Dana 16.09.2020. godine policijski službenici PS Orašje u Vidovicama su u prosijačenju su zatekli dvadesetosmogogišnju D.F. iz Gradačaca. Protiv iste će biti proveden prekršajni postupak.

  Dana 17. rujna 2020. godine PS Odžak je zaprimila prijavu narušavanja JRIM vrijeđanjem i omalovažavanjem ovlaštenih osoba od strane pedesetčetvorogodišnjeg A.Đ. iz Dugih Njiva, općina Odžak. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  Dana 18. rujna 2020. godine PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja JRIM drskim ponašanjem od strane pedesetjednogodišnjeg J.D. iz Oštre Luke, općina Orašje. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  Istog dana PS Odžak je zaprimila prijavu narušavanja JRIM vrijeđanjem i omalovažavanjem ovlaštenih osoba od strane tridesetčetvorogodišnjeg S.B. iz Odžaka. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

  Dana 19. rujna 2020. godine PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja JRIM drskim ponašanjem od strane pedesetogodišnjeg M.Ž. iz Orašja i dvadesešestogodišnje S.B iz Orašja. Protiv navedenih će biti proveden prekršajni postupak.

  PROMET

  Zaprimljena je jedna prijava prometne nezgode i to:

  Dana 14. rujna 2020. godine PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku kod središnjeg spomen obilježja poginulim braniteljima. Po navedenoj prijavi su postupili policijski službenici OPP PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u prometnoj nezgodi sudjelovali S.O. iz Posavske Mahale, općina Odžak i I.B. iz Odžak. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 19. rujna 2020. godine PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na graničnom prijelazu. Po navedenoj prijavi su postupili policijski službenici OPP PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u prometnoj nezgodi sudjelovala A.T. iz Cerne, Republika Hrvatska. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Pored gore navedenog policijski službenici su zbog vožnje u alkoholiziranom stanju isključili iz prometa ukupno __1__ vozača, koji je i lišen slobode zbog vožnje pod utjecajem alkohola

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zaprimljene su dvije prijava ostalih događaja i to:

  Dana 14. rujna 2020. godine PS Orašje je zaprimila prijavu požara u Radničkoj ulici u Oštroj Luci. Na mjesto događaja su upućeni pripadnici DVD Tolisa koji su požar ugasili.

  Istog dana PS Odžak je zaprimila prijavu pronalaska 11 migranata u ulici Brodskoj u Odžaku. O istoj prijavi je upoznat dežurni inspektor za strance Ureda za strance u Orašju koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  Dana 17. rujna 2020. godine policijski službenici PS Orašje su zaprimili prijavu požara na nasipu u ulici Stjepana Radića u Donjoj Mahali. Na mjesto događaja su upućeni pripadnici DVD Donja Mahala koji su požar ugasili.

  Dana 18. rujna 2020. godine PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica između dvadesetdvogodišnje A.R. iz Brčkog i pedesetdvogodišnjeg F.D. iz Gornje Skakave, općina Brčko. Po istoj prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je imenovane upozorila zbog neprimjerenog ponašanja.

  Dana 19. rujna PS Odžak je postupila po dopisu postrojbe kriminalističke policije Brčko Distrikta, kojom prilikom su policijski službenici izvršili provjere navoda iz istog dopisa, a u svezi s prijavom P.R. iz Odžaka u sumnju na počinjene KD „Ugrožavanje sigurnosti“. O poduzetim mjerama su upoznati rukovoditelji, kao i nadležni tužitelj Županije Posavske.

  Tijekom vikenda policijski službenici su vršili i povremena osiguranja na ukupno osam nogometnih utakmica koje su se odigravale na području Županije Posavske.

  Pored navedenog policijski službenici su na području Županije Posavske zatekli __11__ migranata.

  U sklopu svojih aktivnosti, a u svezi s pandemijom koronavirusa, izvršili su nadzor nad 199 osoba koje se nalaze u samoizolaciji po rješenjima sanitarnog inspektora Uprave za inspekcijske poslove Županije Posavske, kojom prigodom nisu zatekli osobe koje krše odredbe Rješenja o samoizolaciji.

  Izvršili su i 342 obilaska ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja radnog vremena, a u skladu s Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske, kojom prigodom nisu utvrdili prekoračenje rada ugostiteljskih objekata.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda, godine zaprimili smo skupno __19__ prijava građana te __14__ aktivnosti policije povodom pandemije koronavirusa.

  Glasnogovornik
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti