Više

  Pregled sigurnosnih događaja za period 27.06.-03.07.2022. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirane su četiri prijave počinjenja kaznenih djela.

  Dana 28. lipnja 2022. godine oko 09,00 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu kojom trideset devetogodišnji K.P. iz Domaljevca prijavljuje da je nepoznata osoba ili više njih u razdoblju od 20.06.2022 godine pa do trenutka prijave otuđila plastični čamac smeđe boje s pentom koji je bio privezan na rijeci Savi na lokalitetu Kočišta u Domaljevcu. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i utvrdila da postoje osnovi sumnje u počinjenje KD „Teška krađa“ te osigurala mjesto događaja do dolaska kriminalističkog istražitelja i tehničara koji su izvršili očevid te će poduzeti daljnje mjere i radnje predviđene zakonom.

  Dana 30. lipnja 2022. godine službenici kriminalističke policije PU Odžak su poduzeli službene radnje u vezi s KD „Lažno prijavljivanje“ a povodom zaprimljene prijave KD „Protuzakonit lov“ dana 29.06.2022 godine od strane trideset šestogodišnjeg S.B. iz Odžaka. O događaju je upoznat dežurni tužitelj Županije Posavske koji je naložio provođenje mjera i radnji u skladu sa zakonom.

  Dana 02. srpnja 2022. godine oko 04,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom dvadeset šestogodišnja A.K. iz Orašja prijavljuje da je nepoznata osoba ili više njih tijekom noći oštetila zadnje vjetrobransko staklo i poklopac prtljažnika na njezinom osobnom vozilu koje je bilo parkirano na parking prostoru diskoteke S-Club u Ugljari. Zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Oštećenje tuđe stvari“ na mjestu događaja su dežurni istražitelj i tehničar izvršili očevid te će poduzeti i druge mjere i radnje u skladu sa zakonom.

  Dana 03. srpnja 2022. godine oko 12,28 sati PS Odžak je zaprimila prijavu tuče u Odžaku u ul. S. Karića na kbr 81. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i utvrdila da je došlo do prepirke a zatim i do fizičkog obračuna između dvadeset osmogodišnjeg M.Č. i malodobnika obojica iz Odžaka. U sukobu je malodobnik zadobio ozljede te je nakon ukazane liječničke pomoći u DZ Odžak vozilom hitne službe prevezen u ŽB Orašje gdje mu je dežurni liječnik konstatirao teške tjelesne ozljede. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD „Teška tjelesna ozljeda“ imenovani M.Č. je uhićen i smješten u prostorije za smještaj uhićenih osoba u PU Odžak, dok je na mjestu događaja je od strane dežurnih istražitelja i tehničara izvršen očevid. O događaju je upoznat dežurni tužitelj Županije Posavske te su od sudionika uzeti uzorci krvi i urina radi daljnjeg vještačenja.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježene su četiri prijave narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 29. lipnja 2022. godine policijski službenici PS Orašje su došli do operativnih saznanja da je trideset devetogodišnja I.F. iz Orašja istog dana oko 00,50 sati narušila javni red i mir skitnjom tako što je neopravdano ušla u dvorište obiteljske kuće u Boku. Imenovanoj je uručen prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira.

  Dana 30. lipnja 2022. godine policijski službenici PS Orašje su došli do operativnih saznanja da je trideset devetogodišnja I.F. i četrdeset jednogodišnji S.K. oboje iz Orašja 28.06.2022 godine narušili javni red i mir skitnjom tako što su neopravdano ušli u dvorište obiteljske kuće u Oštroj Luci. Imenovanim su uručeni prekršajni nalozi u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira.

  Dana 30. lipnja 2022. godine oko 20,05 sati u Odžaku u ulici R. Porobića javni red i mir vrijeđanjem i omalovažavanjem policijskih službenika je narušio osamdeset šestogodišnji I.B. iz Novog. Protiv imenovanog će biti proveden prekršajni postupak u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  Dana 02. srpnja 2022. godine oko 01,25 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom pedeset šestogodišnji P.R. iz Odžaka prijavljuje da je njemu i njegovoj supruzi nepoznata muška osoba koja je sjedila na terasi lokala Hype u Odžaku psovala majku i upućivala pogrdne riječi. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i utvrdila da je javni red i mir narušio dvadeset trogodišnji A.S. iz Odžaka protiv kojeg će biti proveden prekršajni postupak u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira.

  PROMET

  Evidentirane su četiri prijave prometnih nezgoda

  Dana 28. lipnja 2022. godine oko 09,50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Ugljari. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali Dž.A. iz Orašja koja je u trenutku nezgode upravljala osobnim vozilom i nepoznati vozač s nepoznatim vozilom koji se udaljio s mjesta nezgode. Policijski službenici su operativnim radom doznali da je drugi sudionik nezgode G.M. iz Kopanica koji je zbog upravljanja vozilom u alkoholiziranom stanju zadržan u prostorijama za zadržavanje u PU Orašje do istrežnjenja. U nezgodi na vozilima nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 29. lipnja 2022. godine oko 14,35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Donjoj Mahali u ulici Stjepana Radića kod kbr 185. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali I.Ž. iz Ugljare koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom i B.K. iz Orašja koji je u trenutku nezgode upravljao motociklom. U nezgodi je suvozačica na motociklu M.K. iz Orašja zadobila lake tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika ŽB Orašje dok je na vozilima nastupila materijalna šteta.

  Dana 30. lipnja 2022. godine oko 08,55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na magistralnoj cesti Orašje-Tuzla kod TC Yimor i u kojoj su sudjelovali Z.P. državljanin Republike Hrvatske i I.Ž. iz Vidovica koji su u trenutku nezgode upravljali putničkim motornim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 01. srpnja 2022. godine oko 10,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na križanju III i VIII ulica. Na mjesto događaja su upućeni službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali D.N. iz Tuzle i N.V. iz Orašja koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je na vozilima nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 623 vozila i vozača. Uručili su 149 prekršajnih naloga, 11 obavijest o učinjenom prekršaju zbog nedopuštenog parkiranja te su podnijeli 3 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka. Iz prometa su isključili 3 vozila i 11 vozača.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježeno je pet prijava ostalih događaja.

  Dana 27. lipnja 2022. godine oko 09,25 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom I.K. iz Boka prijavljuje oštećenja u prostorijama svoga odvjetničkog ureda. Po prijavi postupila patrolna ophodnja kao i službenici kriminalističke policije koji su na mjestu događaja izvršili očevid.

  Dana 27. lipnja 2022. godine oko 23,20 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu kojom S.O. iz Domaljevca prijavljuje kako ima problema s J.Đ. iz Domaljevca. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je s navedenim obavila obavijesne razgovore te su imenovanog J.Đ. upozorili zbog ne primjerenog ponašanja.

  Dana 01. srpnja 2022. godine oko 15,10 sati PS Odžak je zaprimila prijavu pronalaska beživotnog tijela M.Š. u Odžaku u ulici R. Porobića. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je potvrdila navode prijave i osigurala mjesto događaja do dolaska istražitelja i tehničara kriminalističke policije te dežurnog mrtvozornika DZ Odžak. Na mjestu događaja je izvršen očevid dok je dežurni mrtvozornik vanjskim pregledom tijela utvrdio da na tijelu ne nalazi nikakve tragove nasilja, odnosno da je smrt nastupila vješanjem.

  Dana 02. srpnja 2022. godine oko 15,10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom M.Ž. državljanka Republike Hrvatske prijavljuje oštećenja na putničkom motornom vozilu koja su nastala prilikom ulaska u dvorište u ul. Školska na kbr. 6. Po prijavi postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su fotografirali navedena oštećenja.

  Dana 02. srpnja 2022. godine oko 19,55 sati PS Orašje je zaprimila prijavu požara u Draganovcima na njivi pored lokalne ceste za Vidovice. Na mjesto događaja upućena patrolna ophodnja i pripadnici DVD Orašje koji su požar ugasili.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su legitimirali 33 nepoznate osobe te su izvršili 1 pratnju.

  Policijski službenici su u sklopu svojih aktivnosti, a u vezi s pandemijom koronavirusa, izvršili 198 obilazaka ugostiteljskih objekata s ciljem utvrđivanja prekoračenja djelatnog vremena, a u skladu sa Zapovijedima kriznog stožera Županije Posavske. Obilaskom i nadzorom su evidentirali prekoračenja djelatnog vremena kod jednog ugostiteljskog objekata o čemu su službenom zabilješkom obavijestili Upravu za inspekcijske poslove Županije Posavske.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljeno je 17 prijava sigurnosnih događaja te je provedeno 7 aktivnosti povodom pandemije koronavirusa.


  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti