Više

  Pregled sigurnosnih događaja za razdoblje 9.10.-15.10.2023. godine

  Najčitanije

  Tijekom proteklog tjedna na području nadležnosti Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Posavske evidentirani su sljedeći događaji:

  KRIMINALITET

  Evidentirane su dvije prijave počinjenja kaznenih djela.

  Dana 13. listopada 2023. godine oko 11,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je dežurni liječnik DZ Orašje prijavio da je u pratnji pedagoginje Srednje strukovne škole iz Orašja zaprimio malodobnu pacijenticu koja je prijavila svog oca da nad njom vrši psihičko i fizičko nasilje duži niz godina čime postoje osnovi sumnje u počinjenje KD „nasilje u obitelji“. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je poduzela zakonom predviđene mjere i radnje. O događaju su obaviješteni nadležni tužitelja i sudac Općinskog suda u Orašju.

  Dana 13. listopada 2023. godine oko 15,05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je dežurna službenica u KPZ Orašje prijavila da je prilikom pregleda poštanskog paketa, koji je od strane E.S. upućen osuđeniku J.S. rođen 1998. godine, nastanjen u Zavidovićima, pronađena pvc vrećica sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Po prijavi je postupio dežurni kriminalistički istražitelj koji je poduzeo mjere i radnje zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“. O događaju je obaviješten nadležni tužitelj.

  JAVNI RED I MIR

  Zabilježene su tri prijave narušavanja javnog reda i mira.

  Dana 14. listopada 2023. godine oko 03,15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je B.M. iz Orašja prijavila da je istog dana oko 02,50 sati ispred diskoteke S-Club malodobna S.B. fizički napala njezinu kćerku malodobnu G.M. i njezinu prijateljicu malodobnu N.A. Po prijavi je postupila patrolna ophodnja koja je, zbog narušavanja javnog reda i mira izazivanjem tuče, protiv malodobne S.B. podnijela zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.
  Dana 14. listopada 2023. godine oko 12,30 sati I.B. rođen 1964. godine, nastanjen u Odžaku je u Brodskoj ulici u Odžaku narušio javni red i mir ne postupanjem po zapovjedi policijskog službenika. Imenovanom je uručen prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  Dana 15. listopada 2023. godine oko 11,30 sati S.P. rođen 1954. godine, nastanjen u Velikoj Brusnici je u Gornjem Svilaju narušio javni red i mir vrijeđanjem i omalovažavanjem policijskih službenika prilikom poduzimanja službenih radnji. Imenovanom je uručen prekršajni nalog u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira Županije Posavske.

  PROMET

  Evidentirano je 12 prijava prometnih nezgoda.

  Dana 09. listopada 2023. godine oko 10,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Orašju na parking prostoru MUP-a Županije Posavske. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao M.F. iz Donje Mahale koji je upravljajući osobnim vozilom ostvario kontakt s parkiranim osobnim vozilom vlasništvo MUP-a ŽP. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 09. listopada 2023. godine oko 20,15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Donjoj Mahali u Podbarskoj ulici. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao A.K. iz Vidovica koji je upravljajući osobnim vozilom ostvario kontakt s parkiranim osobnim vozilima vl. Z.M. i D.M. obojica iz Kostrča. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 11. listopada 2023. godine oko 06,45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na magistralnoj cesti Orašje-Tuzla u neposrednoj blizini poduzeća Euro-plin. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao M.K. iz Brčkog koji je upravljajući osobnim vozilom ostvario kontakt s divljom životinjom-veprom. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 11. listopada 2023. godine oko 09,15 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na magistralnoj cesti Odžak-Prud u Gornjoj Dubici. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao P.Dž. iz Donje Mahale koji je upravljajući osobnim vozilom ostvario kontakt lijevim retrovizorom, prilikom mimoilaženja, s nepoznatim vozilom kojim je upravljao nepoznati vozač koji se udaljio u nepoznatom smjeru. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 11. listopada 2023. godine oko 16,00 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na terminalu GP Šamac. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je nepoznati vozač upravljajući nepoznatim vozilom ostvario kontakt s parkiranim teretnim i priključnim vozilom kojim upravlja Đ.T. nastanjen u Velikoj Brusnici. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.
  Dana 13. listopada 2023. godine oko 11,40 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku na križanju ul. Slavka Grebenarevića i obilaznice koja vodi prema autocesti A1. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali E.O. iz Odžaka i L.P. iz Zagreba koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 13. listopada 2023. godine oko 14,00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku u ulici 102 odžačke HVO brigade. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali I.M. iz Donjeg Svilaja i Z.M. iz Odžaka koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba.

  Dana 13. listopada 2023. godine oko 22,10 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku u ulici R.Porobića. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovale I.P. iz Novog Sela i J.R. iz Novog Grada koje su u trenutku nezgode upravljale osobnim vozilima. U nezgodi je I.P. zadobila lake tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika ŽB Orašje do je na vozilima nastupila materijalna šteta.

  Dana 14. listopada 2023. godine oko 03,20 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na parking prostoru gradskog stadiona „Goal“ u Orašju i u kojoj su sudjelovali A.K. iz Domaljevca i A.P. iz Donje Mahale koji su u trenutku nezgode upravljali osobnim vozilima. U nezgodi je nastupila materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba u kojoj su sudionici razmijenili osobne podatke i popunili obrazac Europskog izvješća o prometnoj nezgodi, te im je izdana Potvrda o prijavi događaja.

  Dana 14. listopada 2023. godine oko 04,10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Donjoj Mahali na magistralnoj cesti M 14.2 u i u kojoj ima ozlijeđena osoba. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Orašje koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao T.K. iz Oštre Luke koji je upravljao osobnim vozilom i nepoznati vozač s nepoznatim vozilom koji se udaljio s mjesta događaja. U nezgodi je imenovani T.K. zadobio teške tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika ŽB Orašje. Na mjestu događaja je zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje KD „Teška kaznena djela protiv sigurnosti javnog prometa“ i „Neukazivanje pomoći osobi ozlijeđenoj u prometnoj nezgodi“ izvršen očevid od strane dežurnih kriminalističkih istražitelja i tehničara te su poduzete mjere i radnje na pronalasku i lociranju nepoznatog vozača i vozila. O događaju je upoznat nadležni tužitelj.

  Dana 14. listopada 2023. godine oko 23,50 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Odžaku na magistralnoj cesti Odžak-Modriča u neposrednoj blizini križanja sa lokalnom cestom prema Modričkom Lugu. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da je u nezgodi sudjelovao S.O. iz Vukosavlja koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom. U nezgodi su imenovani i suvozačica M.N. iz Tolise zadobili lake tjelesne ozljede konstatirane od strane dežurnog liječnika ŽB Orašje.

  Dana 15. listopada 2023. godine oko 08,25 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Gornjem Svilaju na magistralnoj cesti M 14.1. Po prijavi su postupili službenici prometne policije PU Odžak koji su potvrdili navode prijave i utvrdili da su u nezgodi sudjelovali R.M. nastanjen u Sloveniji koji je u trenutku nezgode upravljao osobnim vozilom i S.G. iz Ugljevika koji je u trenutku nezgode upravljao teretnim vozilom. U nezgodi je suvozačica u osobnom vozilu D.M. nastanjena u Sloveniji zadobila tjelesne ozljede te je vozilom hitne pomoći DZ Odžak prevezena u OB Dr. Josip Benčević u Slavnonskom Brodu.

  Tijekom proteklog tjedna policijski službenici su kontrolirali 584 vozila i vozača. Uručili su 93 prekršajna naloga, 20 obavijesti o učinjenom prekršaju zbog ne opuštenog parkiranja te su podnijeli 6 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka. Iz prometa su isključili po 8 vozila i vozača.

  OSTALI DOGAĐAJI

  Zabilježeno je 14 prijava ostalih događaja.

  Dana 09. listopada 2023. godine oko 08,05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je I.I. nastanjen u Austriji prijavio nesuglasice sa M.I. iz Donje Mahale. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je sa imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon kojih je M.I. upozorila zbog ne primjerenog ponašanja te je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 10. listopada 2023. godine oko 17,10 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je A.H. iz Odžaka prijavila nesuglasice sa bratom M.H. iz Odžaka. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je sa imenovanim, kao i sa Š.H. i A.H. oboje iz Odžaka, obavila obavijesne razgovore nakon te je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 10. listopada 2023. godine oko 18,25 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je N.Ž. iz Posavske Mahale prijavila nesuglasice sa A.Ž. iz Posavske Mahale i N.Č. iz Odžaka. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je sa imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon čega je iste upozorila zbog ne primjerenog ponašanja te je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 11. listopada 2023. godine oko 09,15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je A.M. nastanjena u Matićima prijavila nesuglasice između njezine majke Z.M. iz Matića i majčinog bivšeg supruga Ž.I. iz Bijeljine. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je sa imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon kojih su Z.M. i Ž.I. upozorili zbog ne primjerenog ponašanja te je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 11. listopada 2023. godine oko 16,35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je A.P. iz Orašja da je u Orašju u III ulici u stanu na broju 8. zatekao beživotno tijelo M.M. koji stanuje na navedenoj adresi. Po prijavi postupila patrolna ophodnja i dežurni liječnik-mrtvozornik DZ Orašje koji pregledom tijela utvrdio da je smrt nastupila prirodnim putem.

  Dana 11. listopada 2023. godine oko 19,00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je I.V. Orašja prijavio nesuglasice sa D.M. iz Orašja. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je sa imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon kojih je D.M. upozorila zbog ne primjerenog ponašanja te je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 12. listopada 2023. godine PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je D.G. iz Donjeg Svilaja prijavio otuđenje osobnog vozila vlasništvo imenovanog. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je locirala i zaustavila vozilo nakon čega je utvrđeno da je vlasnik vozila ranije posudio drugom vozaču vozilo koji je u trenutku zaustavljanja istim i upravljao. O postupanju je sastavljena službena zabilješka.

  Dana 13. listopada 2023. godine oko 06,35 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je E.O. iz Odžaka prijavio nesuglasice sa susjedom A.M. iz Odžaka. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 13. listopada 2023. godine oko 14,00 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je P.B. iz Gornje Dubice prijavio pronalazak minsko eksplozivnog sredstva u obiteljskoj kući R.K. O događaju su obaviješteni djelatnici Civilne zaštite Županije Posavske.

  Dana 13. listopada 2023. godine oko 19,15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kojom je S.K. iz Donje Mahale prijavila da ima problema sa nevjenčanim suprugom D.T. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je sa imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon kojih je istim uručila prekršajne naloge u skladu sa Zakonom o zaštiti od nasilja u obitelji te je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 13. listopada 2023. godine oko 19,20 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je K.S. iz Odžaka prijavio da u ulici R. Porobića u neposrednoj blizini križanja s ulicom 15. Majevičke brigade leži dijete na cesti. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 14. listopada 2023. godine oko 11,45 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je E.B. iz Odžaka prijavila nesuglasice sa susjedom D.R. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je sa imenovanim obavila obavijesne razgovore nakon čega je D.R. upozorila zbog ne primjerenog ponašanja te je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 15. listopada 2023. godine oko 08,10 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je M.I. iz Posavske Mahale prijavio da mu je bivša supruga N.I. odnijela ključ od obiteljske kuće. Po prijavi postupila patrolna ophodnja koja je o postupanju sastavila službenu zabilješku.

  Dana 15. listopada 2023. godine oko 19,10 sati PS Odžak je zaprimila prijavu kojom je P.H. iz Posavske Mahale prijavio da mu gori obiteljska kuća. Na mjesto događaja je upućena patrolna ophodnja koja je zatekla vatrogasce PVP Odžak kako gase požar. O događaju je obaviješten nadležni tužitelj koji je naložio da se tijekom sutrašnjeg dana izvrši očevid na mjestu događaja. O događaju je obaviješten vještak za požare.

  Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna legitimirali 15 nepoznatih osoba te su izvršili 2 pratnje, 10 osiguranja javnog okupljanja i asistenciju djelatnicima DZ Orašje kao i obilazak i nadzor nad vrtićima i školskim ustanovama na području Županije Posavske.

  Na koncu tijekom analiziranog perioda zaprimljena je 31 prijava sigurnosnih događaja.

  GLASNOGOVORNIK
  Zdenko Ćubel

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti