Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 02.-08.10.2017. g.

  Najčitanije

  Dana 02.10.2017 godine u 14.45 sati PS Odžak je zaprimila prijavu fizičkog napada i nanošenje  povreda Šišljagiću iz  Novog Grada. O istom je upoznata patrola PS Odžak koja je potvrdila navode prijave te utvrdila da je fizički napad izvršio 52 godišnji Z.M.  iz Gornjeg Svilaja protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 14.25 sati se  u ulici Oslobođenja u Matićima  dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovao jedna moped i jedan biciklista . O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je potvrdila navode prijave te utvrdila da je nezgodu  krećući se u alkoholiziranom stanju mopedom uzrokovao 53 godišnji A.M. iz Matića protiv koga će sukladno težini povreda vozača bicikla biti poduzete zakonom predviđene mjere. Nakon alkotestiranja navedenog vozača utvrđena je koncentracija alkohola koja obavezuje provedbu mjere zadržavanja do istrežnjenja te je imenovani lišen slobode i zadržan.

  -istog dana smo zaprimili prijavu prometne nezgode koja se dogodila  u ulici Stjepana Radića u Domaljevcu a u kojoj je sudjelovalo jedno pmv kojim je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta upravljao 57 godišnji Špionjak  iz Grebnica protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u  13.54 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji dvije muške osobe iz Oštre Luke. O istom je upoznat policajac  u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje 51 godišnjeg Topića iz Oštre Luke.

  -istog dana u 18.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pronalaska beživotnog tijela  mlađe muške osobe u dvorištu bolnice u Orašju. O istom je upoznat dežurni istražitelj sektora krim policije MUP-a koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -dana 03.10.2017 godine u 21.05 sati PS Odžak je zaprimila prijavu provale u kuću i otuđenje sefa sa lovačkim naoružanjem vlasništvo  obitelji Studenović iz Gornjeg Svilaja. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 10.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji Janjić iz Vidovica-Božić iz Donje Mahale koga je patrola PS Orašje upozorila na ponašanje.

  -istog dana u vremenu od 13.55-14.30 sati službenici krim policije MUP-a su nazočili provođenju službenih radnji izvršenih od strane patologa dr.Blažanovića.

  -dana 04.10.2017 godine u 00.05 sati PS Orašje je zaprimila prijavu KD“Nasilja u obitelji „ u Bukovoj Gredi. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je potvrdila navode prijave te zbog alkoholiziranosti i upornosti u nastavak činjenja KD suprostavljenu braću lišila slobode i zadržala do istrežnjenja. Protiv navedenih će sukladno težini povreda biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 11.50 sati se  ulici Stjepana Radića u Donjoj Mahaloj dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedno tmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 05.10.2017 godine u 08.05 sati PS Odžak je zaprimila prijavu provale u službene prostorije i svlačionicu NK“ Odžaka 102“smještenih u Titovoj ulici u Odžaku. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim  policije PU Odžak koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 23.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja JRiM  razbijanjem čaša  i flaša  u čitaonici  u  Školskoj ulici u Oštroj Luci i oštećenje spomenika „Palim braniteljima domovinskog rata“. O istom je upoznata patrola  PS Orašje koja je potvrdila navode prijave te izvršiteljicu KD „Oštećenja tuđe stvari“ lišila slobode i zadržala do istrežnjenja. Protiv navedene 23 godišnje A.H.  iz Suhe kod Živinica će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 10.55 sati patrola PS Orašje je u prosjačenju  na gradskoj tržnici zatekla 38 godišnju Huseljićku  iz Brčkog protiv koje su proveli prekršajni postupak.

  -dana 06.10.2017 godine u 13.30 sati se na magistralnoj cesti M 14.2 u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv. Očevidom patrole prometne policije je utvrđeno da je istu krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta u alkoholiziranom stanju uzrokovao 43 godišnji A.K. iz Dervente protiv koga će sukladno težini povreda suvozača biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 14.00 sati se u Potočanima dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedno tmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 07.10.2017 godine u 00.05 sati na slobodu je pušten 43 A.K. iz Dervente koji je uzrokovao prometnu nezgodu u alkoholiziranom stanju .

  -dana 08.10.2017 godine u 08.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu oštećenja betonske dvorišne ograde vlasništvo obitelji Vinković iz Oštre Luke od strane NN vozila i vozača koji se udaljio sa lica mjesta prije razmjene podataka i obavljanja očevida. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je otpočela potragu za nesavjesnim vozačem protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 16.05 sati se na parkiralištu ug.objekta „Vila Aroma“ u XIV ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedino tmv. Očevidom patrole prometne policije je utvrđeno da je istu nezgodu nepropisno se uključujući u promet uzrokovao vozač tmv 57 godišnji H.S. iz Orašja protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 11.45 sati patrola PS Orašje u prosjačenju i skitnji u blizini BP“AGS“ U blizini graničnog prijelaza Orašje zatekla 3 osobe protiv kojih će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 15.25 sati se na GP Orašje dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.


  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 02.-08.10.2017 godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :
  __5___prijava kaznenih djela, najčešće su prijavljivane provale u obiteljske kuće i nanošenja lakših povreda u tučama.
  __8___prijava prometnih nezgoda, najčešće uzrokovanih kretanjem neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta.
  __2___prijave narušavanja JriM, prijavljena su samo prosjačenja i skitnja na području Općine Orašje.
  __2___prijave zatečenih u prometu u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po ovom osnovu.
  __3___prijave ostalih događanja, najčešće su prijavljivane obiteljske i susjedske razmirice. Na koncu tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 02.-08.10.2017 godine smo zaprimili sveukupno _20 _ prijava naših građana za kompletno područje Županije Posavske.  

   

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.Ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti