Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA ZA PERIOD 02.-08.11.2015 godine

  Najčitanije

  Dana 02.11.2015 godine u 14.00 sati se na križanju VII i VIII ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je ne poštujući prednost  prolaska uzrokovala  47 godišnja Zelenika iz Vinkovaca protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 15.20 sati se na križanju  IX i XIV ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je ne poštujući prednost prolaska uzrokovala 31 godišnja Salihovićka iz  Orašja protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 18.25 sati se  u Omladinskoj ulici u Tolisi dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv i jedan kombajn.Očevidom je utvrđeno da je  istu  krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta  uzrokovao 42 godišnji Lučić iz Ugljare  protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 11.30 sati PS Odžak je zaprimila prijavu izazivanja požara  na stambenom objektu  u Donjem Svilaju. O istom  su upoznati pripadnici vatrogasnih postrojbi i dežurni istražitelj koji je na licu mjesta zatekao   u požaru preminulu  92 godišnju Grgićku. O istom je upoznat dežurni mrtvozornik koji je konstatirao činjenicu zadesne smrti te tijelo preminule predao obitelji radi ukopa.

  -istog dana u  13.10 sati se  na parkiralištu tržnog centra „Siti In“ u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv.Učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama

  -dana 03.11.2015 godine u 02.30 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu  oštećenja pmv vlasništvo 53 godišnjeg Krištića  iz Zagreba .O istom je  upoznata patrola PS Domaljevac-Šamac koja je obavila očevid prometne nezgode  koim je utvrdila da je vozilo oštećeno  naletom na udarnu rupu na  magistralnoj cesti Orašje-Šamac u Grebnicama.

  -istog dana u 10.15 sati PS Orašje je zaprimila  prijavu razmirica oko međe  u Boku. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje 26 godišnjeg M.K. iz Boka.

  -dana 04.11.2015 godine u 16.50 sati se u Titovoj ulici u Odžaku dogodila prometna nezgoda koju je nepravilno  izvodeći radnju vozilom,parkiranje, uzrokovala 48 godišnja Junačko iz  Drenja protiv koje će patrola prometne policije PU Odžak nakon obavljenog očevida provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 15.50 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu susjedskih razmirica u ulici Matije Gupca u Domaljevcu. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje  suprostavljene susjede Josiće.

  -dana  05.11.2015 godine u 08.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu otuđenja blokatora sa parkiranog pmv vlasništvo   E.B. iz Ugljare. O istom je upoznat  dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je potvrdio navode prijave te će protiv vlasnika vozila navedenog Benkovića poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 17.00 sati JriM je u ug.objektu  drskim i nepristojnim ponašanjem narušio 53 godišnji H.S.  iz Orašja protiv koga je patrola  PS Orašje provela prekršajni postupak.

  -istog dana u 06.30 sati se na magistralnoj cesti M 1.8 na Dusinama dogodila prometna nezgoda u  kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 20 godišnji Osmanagić iz Vidovica protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 09.30 sati se u ulici Augusta Šenoe  u Donjoj Mahaloj dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno parkirano pmv i NN vozilo koje se udaljilo sa lica mjesta a da vozači nisu razmijenili podatke . Nakon utvrđivanja identiteta patrola prometne policije PU Orašje će protiv nesavjesnog vozača provesti prekršajni postupak.

  -istog  dana u 13.50 sati se na križanju VII i XIV ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je ne poštujući prednost prolaska uzrokovao 66 godišnji Hasandić  iz Odžaka protiv koga će patrola prometne policije provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 14.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pronalaska NUS tijekom sječe šume u Tolisi. O istom je upoznat inspektor za naoružanje MUP-a   koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana  službenici PU Odžak su temeljem naredbe Općinskog suda Orašje izvršili pretres kuće,pratećih objekata i vozila koje koristi  39 godišnji M.P.  tijekom koga nisu pronađeni traženi predmeti ali  su pronađeni  trupci tehničkog drveta  za koje posjednik nije imao dokumentaciju. O istom su upoznati  djelatnici Uprave za šume ŽP  koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -dana 06.11.2015 godine u 20.10 sati  PS Domaljevac_Šamac je zaprimila prijavu „Nasilja u obitelji“ u Domaljevcu. O istom je upoznata patrola PS orašje koja je po ovom osnovu lišila slobode  36 godišnjeg M.K. iz Domaljevca protiv koga će biti poduzete  zakonom predviđene mjere.

  -dana 07.11.2015 godine u 05.15 sati se na kružnom toku kod trgovačkog centra „Siti in“ „  u Orašju  dogodila prometna nezgoda koju je  uzrokovao 55 godišnji F.M. iz Donje Mahale protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u  10.10 sati se na lokalnoj cesti Lepnice-Vidovice dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2pmv.Učesnici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 08.11.2015 godine u 03.25 ati se na parkingu „S-kluba“ u Ugljari  dogodila prometna nezgoda koju je uzrokovao  nepoznati vozač PMV koji se udaljio sa lica mjesta ne razmijenivši podatke sa oštećenim.Nakon utvrđivanja identiteta  patrola prometne policije će protiv navedenog provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u  08.05 sati  PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode  koja se dogodila   u XI ulici u Orašju. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja  je utvrdila da je u nezgodi sudjelovalo parkirano  tmv vlasništvo „Udruge deminera“  i NN  vozač sa vozilom  koji je udario u navedeno vozilo te se udaljio sa lica mjesta. Nakon utvrđivanja identiteta  patrola prometne policije će protiv navedenog provesti prekršajni postupak.

  U tijeku izviještajnog  period  ,od 02.-08.11.2015 godine  operativna dežurstva  organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :

  __2___prijave kaznenih djela.                                                                                                 

  __13___prijava prometnih nezgoda najčešće uzrokovanih nepropisno izvedenim radnjama vozilom.

  __1___prijava narušavanja JriM,koji je narušen drskim ponašanjem i vrijeđanjem.

  __5___prijave ostalih događanja.  Na koncu  tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 02.-08.11.2015 godine smo zaprimili sveukupno   ___21__prijavu naših građana za kompletno područje Županije Posavske.

   

                    

  GLASNOGOVORNIK

  Josip Dominković

  Mag.ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti