Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 04.-10.12.2017. g.

  Najčitanije

   Dana 04.12.2017 godine u 14.30 sati istražitelj krim policije PU Orašje je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio KD lišio slobode 23 godišnjeg O.Z.  iz Tolise protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

              -dana 05.12.2017 godine u 15.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u  prostorije dislociranog odjela  Filozofskog fakulteta  Mostar smještenih u Orašju. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je otpočeo potragu za izvršiteljem otuđenim  prijenosnim računalom i novcem.

              -istog dana u 09.05 sati se na ulasku na parkiralište hotela „Navis „ u Orašju  dogodila prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je nezgodu uzrokovala 27 godišnja Markovićka iz Ugljare protiv koje će biti proveden prekršajni postupak.

              -istog dana u vremenu od 11-13.00 satu službenici PS Doamaljevac –Šamac su sudjelovali  u provedbi akcije AMS BiH“ Zima i zimski uvjeti“ koja je protekla bez incidenata.

              -dana 06.12.2017 godine u 11.15 sati se u ulici Omera Džananovića u Odžaku dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala  2 pmv. Sudionici u nezgodi su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

              -istog dana u 11.30 sati pozornik PS Orašje je u prosjačenju  u III Ulici u Orašju zatekao 27 godišnju Huseljićku  iz Brčkog protiv koje je proveden prekršajni postupak.

              -istog dana u 20.20 sati službenik prometne policije PU Odžak je prijavio samozapaljenje pmv  vlasništvo J.M. iz Tuzle a koje se zapalilo tijekom kontrole vršene od strane  uposlenika Auto centra“Zeko“ u Odžaku. O istom je sačinjena službena zabilješka.

              -dana 07.12.2017 godine u 13.00 sati PU Odžak je zaprimila prijavu ucjene intimnim fotografijama  putem društvene mreže od strane 22 godišnjakinje sa inicijalima J.B. iz Odžaka o čemu je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Odžak koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

              -istog dana u 11.50 sati JRiM  vikom i galamom  u IX ulici u Orašju narušio 60 godišnji  H.K. iz Orašja  protiv koga je patrola PS Orašje provela prekršajni postupak.

              -istog dana u vremenu  od 07.-11.00 sati službenici PU Odžak su provodili pojačanu kontrolu prometa lokalnog karaktera  koja je protekla bez incidenata a o rezultatima ćemo Vas izvijestiti po prispijeću.

              -istog dana u 14.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pronalaska beživotnog tijela 48 godišnjeg Nedića iz Donje Mahale. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje i mrtvozornik koji je konstatirao činjenicu smrti te tijelo preminulog predao obitelji radi ukopa.

              -dana 09.12.2017 godine u 03.15 sati patrola PS Orašje je u prometu u alkoholiziranom stanju zatekla  20 godišnjeg A.D. iz Donje Mahale koji je lišen slobode i zadržan do istrežnjenja. Protiv navedenog će biti proveden prekršajni postupak.

              -istog dana u 22.30 sati se u ulici Bana Jelačića u Vidovicama dogodila prometna nezgoda  koju je krećući se neprilagođenom brzinom uvjetima i stanju puta uzrokovao 40 godišnji Nikolić iz Vučilovca protiv koga je proveden prekršajni postupak.

              -istog dana u vremenu od 11-12.00 sati  službenici PS Orašje su osiguravali mirnu šetnju Orašjem povodom proslave  Međunarodnog dana ljudskih prava što je proteklo bez incidenata .

              -dana 10.12.2017 godine u 13.20 sati patrola PS Orašje je u prosjačenju  u blizini GP Orašje zatekla 2 osobe protiv kojih je proveden prekršajni postupak.

              -istog dana u 15.35 sati se na parkiralištu unutar zgrade  trgovačkog centra „City  inn“ u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

              -istog dana u 23.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu pronalaska streljiva od strane djelatnika BP“AGS „. O istom će biti upoznat  nadležni inspektor za naoružanje MUP-a ŽP i predstavnici Civilne zaštite koji će poduzeti zakonom predviđene mjere.

  U tijeku izvještajnog  perioda  u vremenu od 04.-10.12.2017 godine  operativna dežurstva  organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :

  __2___prijave kaznenih djela, različitih sadržaja.

  __4___prijave  prometnih nezgoda uglavnom uzrokovanih nepropisno izvedenim radnjama vozilom.

  __3___prijave  narušavanja JriM, koji je ponovno najčešće narušavan prosjačenjem.

  __1__ prijavu  zatečenog u prometu u alkoholiziranom stanju i lišenog slobode po ovom osnovu.

  __7___prijava ostalih događanja, prijavljeni su sasvim različiti sadržaji. Na koncu tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 04.-10.12.2017 godine smo zaprimili sveukupno    _17 _ prijava naših građana za kompletno područje Županije Posavske što možemo smatrati apsolutnim  tjednom iza nas. 

                                                                                                   GLASNOGOVORNIK 
                                                                                                     Josip Dominković
                                                                                                     Mag.Ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti