Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period 11.-17.05.2020. godine

  Najčitanije

  Dana 11.05.2020. godine u 13.50 sati PS Odžak je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Titovoj ulici u Odžaku u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je nepropisnim kretanjem u natrag uzrokovao 28 godišnji A.P. iz Odžaka protiv koga će patrola prometne policije PU Odžak provesti prekršajni postupak.

  -istog dana u 10.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu susjedskih razmirica u Orašju. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje susjedu 51 godišnju M.M. iz Orašja.

  -dana 11./12.05.2020. godine patrole PU Orašje su izvršile nadzor nad primjenom mjere samoizolacije 93 osobe na području općine Orašje i 18 osoba na području općine Domaljevac-Šamac koje su se ponašale sukladno propisanim mjerama.

  -istog dana patrole prometne policije PU Orašje su izvršile pratnju 84 vozila sa 158 osoba kojima je određena mjera samoizolacije prostorom općine Orašje i 14 vozila sa 23 osobe kojima je određena mjera samoizolacije prostorom općine Domaljevac-Šamac.

  -istog dana patrole PU Odžak su izvršile nadzor nad primjenom mjere samoizolacije 55 osoba koje su se pridržavale odredbi rješenja među inima se zatekao i 1 vozač profesionalac koji se nalazio na službenom putu.

  -istog dana patrole prometne policije PU Odžak su izvršile pratnju 3 vozila sa 3 osobe kojima je određena mjera samoizolacije prostorom općine Odžak.

  -dana 12.05.2020. godine u 13.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja jrim drskim i nepristojnim ponašanjem ispred županijske uprave za inspekcijske poslove u Orašju od strane 46 godišnje Z.P. iz Donje Mahale protiv koga je patrola PS Orašje provela prekršajni postupak.

  -dana 12./13.05.2020. godine patrole PU Orašje su izvršile nadzor nad primjenom mjere samoizolacije 101 osobe na području općine Orašje i 19 osoba na području općine Domaljevac-Šamac koje su se ponašale sukladno rješenju.

  -istog dana patrole prometne policije PU Orašje su izvršile pratnju 95 vozila sa 187 osoba kojima je određena mjera samoizolacije prostorom općine Orašje i 6 vozila sa 10 osoba kojima je određena mjera samoizolacije prostorom općine Domaljevac-Šamac.

  -istog dana patrole PU Odžak su izvršile nadzor nad primjenom mjere samoizolacije 60 osoba na području općine Odžak koje su se pridržavale odredbi rješenja. Među inima su se zatekla i 2 vozača profesionalca koja su se nalazila na službenom putu.

  -istog dana patrola prometne policije PU Odžak je izvršila 1 pratnju 3 osobe kojima je određena mjera samoizolacije prostorom općine Odžak.

  -dana 13.05.2020. godine PS Orašje zaprimila prijavu razmirica na relaciji Mrkonjićka-Brežnjak iz Orašja. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je navedenog Brežnjaka upozorio na ponašanje.

  -dana 13./14.05.2020. godine patrole PU Orašje su izvršile nadzor nad primjenom mjera samoizolacije za 82 osobe na području općine Orašje i 18 osoba na području općine Domaljevac-Šamac koje su u potpunosti poštivale navedenu propisanu mjeru.

  -istog dana patrole prometne policije PU Orašje su izvršile pratnju 91 vozila sa 185 osoba kojima je određena mjera samoizolacije prostorom općine Orašje i 4 vozila sa 6 osoba kojima je određena mjera samoizolacije prostorom općine Domaljevac-Šamac.

  -istog dana patrole PU Odžak su izvršile nadzor nad primjenom mjere samoizolacije 59 osoba na području općine Odžak koje su u potpunosti poštivale propisanu mjeru.

  -istog dana patrola prometne policije PU Odžak je izvršila pratnju 1 vozila sa 1 osobom kojoj je određena mjera samoizolacije prostorom općine Odžak.

  -istog dana patrole PU Odžak su u kršenju odredbe o provedbi epidemiološko-zaštitnih mjera zatekle 4 osobe koje su upozorene na ponašanje.

  -dana 13./14.05.2020. godine patrole PU Orašje su izvršile nadzor nad poštivanjem mjere samoizolacije 90 osoba na području općine Orašje i 19 osobama području općine Domaljevac-Šamac koje su u potpunosti poštovale propisanu mjeru.

  -istog dana patrole prometne policije PU Orašje su izvršile pratnju 85 vozila sa 184 osobe kojima je određena mjera samoizolacije prostotom općine Orašje i 4 vozila sa 7 osoba kojima je određene mjera samoizolacije prostotom općine Domaljevac-Šamac.

  -istog dana patrole PU Odžak su izvršile nadzor nad poštivanjem mjere samoizolacije 58 osoba na području općine Odžak među kojima se zateklo i 5 profesionalnih vozača koji su se nalazili na službenom putu.

  -istog dana patrola prometne policije PU Odžak je izvršila pratnju 1 vozila i 1 osobe kojoj je određena mjera samoizolacije prostorom općine Odžak.

  -dana 15.05.2020 godine u 07.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila 14.05.2020. godine u 18.30 sati na križanju ulice Vladimira Nazora i Vezića u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 17.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu susjedskih razmirica 2 muške osobe u Tolisi. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje 66 godišnjeg O.T. i 38 godišnjeg M.I. iz Tolise o čemu je sačinjena službena zabilješka.

  -dana 15./16.05.2020 godine patrole PU Orašje su izvršile nadzor nad poštivanjem mjere samoizolacije 88 osoba na području općine Orašje i 21 osobe na području općine Domaljevac-Šamac koje su u potpunosti poštivale propisanu mjeru.

  -istog dana patrole prometne policije PU Orašje su izvršile pratnju 169 vozila sa 362 osobe kojima je određena mjera samoizolacije prostorom općine Orašje i 4 vozila sa 10 osoba kojima je određena mjera samoizolacije prostorom općine Domaljevac-Šamac.

  -istog dana patrole PU Odžak su izvršile nadzor nad primjenom propisane mjere samoizolacije nad 55 osoba na području općine Odžak koje su u potpunosti poštivale navedenu mjeru. Među njima je zatečeno i 5 vozača profesionalaca koji su se nalazili na službenom putu.

  -istog dana patrola prometne policije PU Odžak je izvršila pratnju 1 vozila sa 2 osobe kojima je određena mjera samoizolacije prostorom općine Odžak.

  -dana 17.05.2020. godine sati PS Odžak je zaprimila prijavu kd“nasilja u obitelji „ u Odžaku. O istom je upoznata patrola  PU Odžak koja je potvrdila navode prijave, lišila slobode izvršitelja kd 27 godišnjeg I.H. iz Odžaka  protiv koga će  sukladno težini povreda supruge biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -dana 16./17.05.2020. godine patrole PU Orašje su izvršile nadzor nad primjenom mjere samoizolacije 104 osobe na području općine Orašje i 23 osobe na području općine Domaljevac-Šamac koje su u potpunosti poštivale navedene mjere.

  -istog dana patrole prometne policije izvršile su pratnju 229 vozila sa 552 osobe kojima je određena mjera samoizolacije prostorom općine Orašje i 6 vozila sa 10 osoba kojima je određena mjera samoizolacije prostorom općine Domaljevac-Šamac.

  -istog dana patrole PU Odžak su izvršile nadzor nad primjenom mjere samoizolacije 51 osobe među kojima su se zatekla i 3 vozača na službenom putu koji su poštivali propisane mjere.

  -dana 16.05.2020. godine  u 11.00 sati patrola PU Odžak je u kršenju odredbi o radu javnih objekata sportsku kladionicu  o čemu su sačinili službenu zabilješku koja će biti distribuirana nadležnom inspektoratu na postupanje.

  -istog dana patrola prometne policije PU Odžak je izvršila pratnju 1 vozila sa 3 osobe kojima je određena mjera samoizolacije prostorom općine Odžak.

  -dana 17.05.2020. godine u 12.40 sati PS Orašje je zaprimila prijavu kd “teške krađe“ izvršenog od strane 27 godišnjeg I.Z. iz Donje Mahale a na štetu 51 godišnjeg M.M. sa Dusina. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  -dana 17./18.05.2020. godine patrole PU Orašje su izvršile nadzor nad primjenom mjere samoizolacije 110 osoba na području općine Orašje i 23 osobe na području općine Domaljevac-Šamac koje su u potpunosti poštivale navedenu mjeru.

  -istog dana patrole prometne policije PU Orašje su izvršile pratnju 63 vozila sa 204 osobe kojima je određena mjera samoizolacije prostorom općine Orašje i 1 vozila sa 2 osobe kojima je određena mjera samoizolacije prostorom općine Domaljevac-Šamac.

  -istog dana patrole PU Odžak su izvršile nadzor nad primjenom mjere samoizolacije 44 osobe na području općine Odžak koje su se potpunosti ponašale sukladno propisanim mjerama.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 04.-10.05.2020. godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __2__ prijave kaznenih djela, prijavljena su različita kd.
  __2__ prijave prometnih nezgoda.
  __1__ prijavu narušavanja jrim.
  __0__ prijava zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.
  __0__ prijava zatečenih migranta na području Županije Posavske.

  Zaprimili smo __21__ prijavu izvršenog nadzora primjene Rješenja o samoizolaciji kojom je izvršena kontrola __1035__ osoba koje su se pridržavale odredbi rješenja, 16 vozača se nalazilo na službenom putu.
  Izvršen je __21__ nadzor provedbe Odluke kriznog stožera o radnom vremenu privrednih subjekata i ugostiteljskih objekata koju nije u potpunosti poštivala sportska kladionica na području općine Odžak o čemu je patrola Pu Odžak sačinila službenu zabilješku.
  Izvršeno je __767__ pratnji vozila u kojima se nalazila __1721__ osoba kojima je izrečeno rješenje o samoizolaciji kroz prostor Županije Posavske.
  Izvršeno je __21__ nadzor nad provedbom epidemiološko-zaštitnih mjera, korištenju zaštitnih maski i rukavica, pri čemu je zatečeno uredno stanje.
  Izvršen je __21__ nadzor nad primjenom odluke o zabrani kretanja mlađih od 18 i starijih od 65 godine koja je u potpunosti ispoštivane.
  Zaprimili smo __3__ prijave ostalih događanja, prijavljivane su susjedske razmirice. Na koncu tijekom analiziranog perioda, tj u vremenu od 11.-17.05.2020. godine smo zaprimili sveukupno __8__ prijava građana i __947__ različitih aktivnost policije sukladno odluci županijskog stožera civilne zaštite.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.Ing.prometa

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti