Više

  TJEDNI PREGLED DNEVNIH DOGAĐANJA za period 20.-26.11.2017. g.

  Najčitanije

   Dana 20.11.2017 godine u 12.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu zaprimljene ozbiljne prijetnje putem internetske mreže “Facebooka“ 29 godišnjem Dominkoviću iz Tolise a od strane 26 godišnjeg E.N. iz Orašja . O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

              -istog dana u 15.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu provale u kuću vlasništvo obitelji Milić-Mišković iz  Kostrča. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Orašje koji će poduzeti zakonom  predviđene mjere.

              -istog dana u 10.40 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu postavljanja  neprimjerenog  grba i natpisa  na pročelje zgrade  u kojoj  je smještena Skupština Županije Posavske. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

              -istog dana  istražitelji sektora kriminalističke policije MUP-a su kontaktima sa liječničkom službom Univerzitetskog centra Tuzla  utvrdili da se 17 godišnjak iz Odžaka koji je upućen na liječenje u Tuzlu nije predozirao nego da se radilo o drugim razlozima zašto je dovezen u besvjesnom stanju u  Županijsku bolnicu u Orašju.

              -dana 21.11.2017 godine PU Odžak je zaprimila prijavu KD“Ucjene“ putem društvene mreže „Facebook“ ženske osobe sa inicijalima E.Š.  iz Odžaka. O istom su upoznati kriminalistički istražitelji PU Odžak koji su oko 14.40 sati po ovom osnovu u prostorije PU Odžak pozvali radi davanja iskaza J.M. iz Donje Dubice koji je  u potpunosti priznao djelo. Navedenog  su u 19.00 sati po nalogu  Tužilaštva ŽP  lišili slobode i zadržali.

              -dana 22.11.2017 godine u 16.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu narušavanja JRiM na parkiralištu BP“AGS“ u Orašje koji je narušen  drskim i nepristojnim ponašanjem od strane 28 godišnjeg E.P. iz Orašja. O istom je  upoznata patrola PS Orašje koja je protiv navedenog prekršitelja provela prekršajni postupak.

              -istog dana u 11.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu oštećenja pogonskog kotača na pmv  vlasništvo 49 godišnjeg Živkovića  iz Donje Mahale.  O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je navedeno  oštećenje nastupilo  na magistralnoj cesti M 14.2 ispred BP „Doljančić“ u Donjoj Mahaloj uslijed udara u neoznačenu udarnu rupu na magistralnoj cesti. O istom su sačinili službenu zabilješku.

              -istog dana u  12.15 sati PS Orašje je zaprimila prijavu oštećenja još jednog pogonskog kotača ali sada na pmv vlasništvo 61 godišnjeg Baotića iz Donje Mahale a na istoj lokaciji ispred BP“Doljančić“ u Donjoj Mahaloj. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je poduzela zakonom predviđene mjere.

              -dana 23.11.2017 godine u 13.00 sati PU Odžak je zaprimila prijavu krađe velike količine šume na lokalitetu „Bare „ u Osječku vlasništvo  obitelji Tatić iz Inđije. O istom je upoznat dežurni istražitelj kriminalističke policije PU Odžak koji je poduzeo  zakonom predviđene mjere.

              -istog dana u vremenu od 10.00-12.00 sati službenici prometne policije PU Orašje su skupa sa članovima AMK „Posavac“ Orašje sudjelovali  u provedbi akcije po prometu „Zima-zimski uvjeti vožnje“ koja je provođena na lokalitetu BP“ Marijus u Orašju. Akcija je protekla bez incidenata  ,koristim priliku zahvaliti se kontroliranim sudionicima na korektnom ponašanju.

               -dana 24.11.2017 godine u 18.35 sati se na  križanju ulice Slavka Grebenarevića i zaobilaznice u Odžaku dogodila  prometna nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno tmv i jedno pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije  koja je utvrdila da je u nezgodi vozač pmv 45 godišnja Kadrićka  iz Odžaka  zadobila smrtonosne ozlijede o čemu je izvješten dežurni tužitelj Županijskog tužilaštva koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

              -istog dana u 12.05 sati patrola PS Orašje je u prosjačenju  u blizini kružnog toka na XIV ulici u Orašju zatekla 21 godišnju Šečićku  iz Gradačca protiv koje je proveden prekršajni postupak.

              -dana 25.11.2017 godine u 09.15 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu otuđenja akumulatora i opreme sa traktora vlasništvo obitelji Brkić iz Bazika. O istom je upoznat dežurni istražitelj krim policije  PU Orašje koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

              -istog dana u  10.30 sati JRiM su u neposrednoj blizini Graničnog prijelaza Orašje , tučom, narušile  2 ženske osobe protiv kojih je patrola PS Orašje provela prekršajni postupak.

              -dana 25/26.11.2017 godine u vremenu od 23-03.00 sati službenici policije PU Odžak su provodili  županijsku akciju pojačane prometa  koja je protekla bez incidenata a o rezultatima ćemo Vas izvijestiti po prispjeću.

              -dana 26.11.2017 godine u 02.00 sati patrola prometne  policije PU Odžak je zbog odbijanja alkotestiranja tijekom pojačane kontrole lišila slobode 20 godišnjeg A.D. iz Odžaka protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

              -istog dana u 04.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na križanju Franjevačke i ulice Vladimira Nazora u Donjoj Mahaloj.  O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je potvrdila navode prijave i oštećenja križa na istom križanju ali na istom licu mjesta nezgode  nije zatekla sudionike u nezgodi protiv kojih će nakon utvrđivanja identiteta  biti proveden prekršajni postupak.

              -istog dana u 18.10 sati JrIm je vrijeđanjem i omalovažavanje policijskog službenika na graničnom prijelazu u Orašju narušila 49 godišnja Andrićka iz Doknja koju je pozornik PS Orašje lišio slobode. Protiv navedene će biti proveden prekršajni postupak.

              -istog dana u 16.30 sati se na magistralnoj cesti M 14.2  kod semafora dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv a koju je ne poštujući prednost prolaska uzrokovao  43 godišnji  Kamenski  iz Županje protiv koga će sukladno težini povreda sudionika biti poduzete zakonom predviđene mjere.

              -istog dana u 11.45 sati Ps orašje je zaprimila prijavu obiteljskih razmirica u Boku. O istom je upoznat policajac u zajednici koji je po ovom osnovu upozorio na ponašanje 55 godišnju M.P. iz Boka.

              -istog dana u 14.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu samozapaljenja pmv vlasništvo  obitelji Pejić  iz Matića . O istom je upoznat policajac u zajednici koji je poduzeo zakonom predviđene mjere.

  U tijeku izvještajnog  perioda  u vremenu od 20.-26.11.2017 godine  operativna dežurstva  organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila :

  __5___prijava kaznenih djela, najčešće su prijavljivana kaznene djela „Krađe“.

  __3___prijave  prometnih nezgoda, koje su uglavnom uzrokovane ne poštivanjem prednosti prolaska.

  __4___prijave  narušavanja JriM, koji je narušavan prosjačenjem  i vrijeđanjem i omalovažavanjem OSO  tijekom ili povodom vršenja službene dužnosti.

  __1 __ prijavu  zatečenog u prometu u alkoholiziranom stanju i lišenog slobode po ovom osnovu.

  __8___prijava ostalih događanja, najčešće su prijavljivane obiteljske razmirice. Na koncu tijekom analiziranog perioda,tj. u vremenu od 20.-26.11.2017 godine smo zaprimili sveukupno    _21 _ prijavu naših građana za kompletno područje Županije Posavske.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag.Ing.prometa

    

                                                         

                          

                                                                                                        

   

                                                                                                        

   

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti