Više

  Tjedni pregled dnevnih događanja za period 29.06.-05.07.2020. godine

  Najčitanije

  Dana 29.06.2020. godine u 08.50 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji Hećimovićka-Mrkonjić iz Orašja. O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje navedenog Mrkonjića.

  -dana 30.06.2020. godine u 11.10 sati pozornik PS Orašje je u III ulici u Orašju zatekao u prosjačenju 3 ženske osobe iz Brčkog protiv kojih je proveo prekršajni postupak.

  -istog dana u 19.15 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na carinskom terminalu GP Šamac koju je krećući se tmv uzrokovao 49 godišnji Jukić iz Bandola protiv koga će patrola prometne policije PU Orašje provesti prekršajni postupak.

  -dana 01.07.2020. godine temeljem naredbe županijskog tužilaštva istražitelji kriminalističke policije PU Odžak su pokrenuli istragu kd “ Pomoć počinitelju nakon počinjenja kd“ a u svezi sa prometnom nezgodom koja se dogodila 26.06.2020. godine, kojom su utvrdili da postoji osnovi sumnje da je izvršitelj opisanog kd 23 godišnjak sa inicijalima J.D. iz Odžaka protiv koga će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 11.30 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila na parkiralištu ispred zgrade Vlade ŽP u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 02.07.2020. godine u vremenu od 08.30-12.00 sati temeljem naredbe Općinskog suda Orašje istražitelji sektora kriminalističke policije MUP-a su izvršili pretres obiteljske kuće i pratećih objekata koje koristi 25 godišnji S.Ć. iz Oštre Luke kojim je pronađena zelena bilja masa koja svojim izgledom asocira na marihuanu. Navedeni je lišen slobode i zadržan te će protiv njega biti poduzete zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 09.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu suicida 61 godišnjeg J.N. iz Tolise . O istom je upoznat dežurni mrtvozornik i istražitelji sektora kriminalističke policije MUP-a koji su poduzeli zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u vremenu od 09.-10.00 sati patrola PS Orašje je pružala asistenciju djelatnicima jp Komunalac i komunalnim redarima općine Orašje na tržnici u Orašju što je proteklo bez incidenata.

  -istog dana u vremenu od 13.30-17.30 sati službenik PS Orašje je izvršio pratnju psihički bolesne osobe na psihijatriju u Tuzlu što je proteklo bez incidenata.

  -istog dana u 16.00 sati PS Orašje je zaprimila prijavu razmirica na relaciji Markovićka iz Ugljare Mikić iz Kostrča koga je službenik PS Orašje upozorio na ponašanje.

  -dana 03.07.2020. godine patrola PS Orašje je izvršila obilazak ugostiteljskih objekata na području općine Orašje kojim su utvrdili poštivanje propisanog radnog vremena.

  -istog dana 03.07.2020. godine u 12.45 sati PS Orašje je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Tolisi u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -dana 04.07.2020 godine u 00.35 sati PS Orašje je zaprimila prijavu reproduciranja preglasne glazbe iz obiteljske kuće u VIII ulici u Orašju . O istom je upoznata patrola PS Orašje koja je po ovom osnovu upozorila na ponašanje 21 godišnjeg H.D. iz Kalesije.

  -istog dana u 16.00 sati odjel za istrage PU Odžak je zaprimio prijavu ozbiljne prijetnje na život policijskom službeniku PS Odžak upućene putem društvene mreže „Facebook“ od strane 21 godišnjeg A.K. iz Odžaka o čemu je upoznat dežurni tužilaštva Županije Posavske koji je naložio poduzimanje zakonom predviđenih mjera.

  -istog dana u 06.00 sati se na graničnom prijelazu Šamac dogodila prometna nezgoda koju je tmv vozilom oštetivši rampu na prijelazu uzrokovao 45 godišnji S.B. iz Pisara protiv koga će patrola prometne policije Pu Orašje poduzeti zakonom predviđene mjere.

  -istog dana u 10.40 sati se u V ulici u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. O istom je upoznata patrola prometne policije PU Orašje koja je utvrdila da je istu nezgodu nepropisnim prestrojavanjem uzrokovao 62 godišnji S.P. iz Vukovara protiv koga će biti proveden prekršajni postupak.

  -istog dana u 15.30 sazi se na križanju V i XII ulice u Orašju dogodila prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Očevidom patrole prometne policije PU Orašje je utvrđeno da je istu ne poštujući prednost prolaska uzrokovao 32 godišnji Šerifović iz Brčkog protiv koga je patrola provela prekršajni postupak.

  -istog dana u 12.00 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu zaticanja beživotnog tijela 52 godišnje Iljazovića iz Domaljevca. O istom je upoznat dežurni mrtvozornik koji je konstatirao činjenicu prirodne smrti te tijelo preminulog predao obitelji radi ukopa.

  -dana 05.07.2020. godine u vremenu od 00.00-00.30 sati službenici PS Orašje su pružali asistenciju djelatnicima županijske inspekcijske službe prilikom obilaska ugostiteljskih objekata na području Orašja o čemu su sačinili službenu zabilješku.

  -istog dana u 14.30 sati PS Domaljevac-Šamac je zaprimila prijavu prometne nezgode koja se dogodila u Baziku u kojoj su sudjelovala 2 pmv. Sudionici su razmijenili podatke i popunili europsko izvješće o nezgodama.

  -istog dana u 20.10 sati PS Orašje je zaprimila prijavu paljenja niskog raslinja i trave u dvorištu 72 godišnje M.V. iz Orašja koju je patrola PS Orašje upozorila na ponašanje.

  U tijeku izvještajnog perioda u vremenu od 29.06.-05.07.2020. godine operativna dežurstva organizacionih jedinica MUP-a su zaprimila:

  __3__ prijave kaznenih djela, prijavljena su različita kd.
  __7__ prijava prometnih nezgoda uzrokovanih na sasvim različite načine.
  __1__ prijavu narušavanja jrim koji je narušen prosjačenjem.
  __0__ prijava zatečenih vozača u alkoholiziranom stanju i lišenih slobode po istom osnovu.
  __0__ prijava zatečenih migranta na području Županije Posavske.
  Zaprimili smo __10__ prijava ostalih događanja, prijavljeni su različiti sadržaji. Na koncu tijekom analiziranog perioda, tj u vremenu od 29.06.-05.07.2020. godine smo zaprimili sveukupno __21__ prijavu građana što možemo smatrati sigurnim tjednom.

  GLASNOGOVORNIK
  Josip Dominković
  Mag. Ing.promet

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti