Više

  UNDP nastavlja i u 2017.g. pomagati projekte u BiH

  Najčitanije

  Predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Klaić primio je u Vladi Županije Posavske u Orašju Edisa Arifagića, rukovoditelja UNDP-ovog Programa za lokalni razvoj BiH. Razgovarano je o aktualnim i budućim projektima koje će USAID realizirati u 2017.g. na području Županije Posavske.

  – UNDP će nastaviti podupirati programe u Županiji Posavskoj i u 2017.g. a  koji su vezani za potpore gospodarstvu, poljoprivredi, kao i sanaciji stambenih objekata stradalih u poplavama koji do sada nisu bili obuhvaćenih niti jednim programom obnove. Također je g-din Arifagić iskoristio priliku da obiđe novu sportsku dvoranu u Orašju na kojoj se izvode završni radovi, projekt kojeg su zajedničkim sredstvima financirali Vlada Županije Posavske, općina Orašje i UNDP, izjavio je premijer Klaić.

  Projekte koje će financijski podupirati UNDP BiH pojašnjava Franc Kljajić, direktor Ureda za gospodarski razvoj Županije Posavske u izjavi za javnost pojašnjava o kojim se projektima radi:

  • Završetak sportske dvorane u Orašju ( završetak u siječnju 2017.g.)
  • Aktualan je Javni poziv malim i srednjim poduzetnicima koji djeluju u sektorima obrade drveta, obrade metala i obrade tekstila. Ovaj će projekt uskoro biti prezentiran kroz radionice na području Županije Posavske.
   LIR projekt -Poziv malim i srednjim preduzećima za iskazivanje interesa
  • Iz oblasti poljoprivrede potpora poljoprivrednicima koji trebaju sijati soju (projekt sufinancira i Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Vlade Županije Posavske).
  • Projekt nove faze oporavka od poplava koji bi trebao krenuti u ožujku 2017.g.
  • Sredinom 2017.g. planiran je projekt unaprjeđenja konkurentnosti poljoprivrede               (uvođenje novih poljoprivrednih kultura, organiziranje otkupa, edukacije, širenje mreže kooperanata u određenim poljoprivrednim kulturama i dr.).
  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti