Više

  Usvojen Program poticaja za poljoprivredu 2015.g.

  Najčitanije

  SARAJEVO – Na 13. sjednici Vlade Federacije održanoj u Mostaru 02.07.2015. donesena je Odluka o usvajanju Programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava „Subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima – Poticaj za poljoprivredu“ utvrđene Proračunom F BiH za 2015.g. Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u iznosu od 65.800.000 KM.

  Kako je predmetna Odluka o usvajanju Programa stupila na snagu datumom donošenja a ista će se objaviti u Službenim novinama Federacije BiH, integralni tekst Programa možete naći pod sljedećim linkom:

  Program utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava

  Program će se realizirati u skladu sa važećim Pravilnikom o načinu i uslovima ostvarivanja novčane podrške po modelu poticaja proizvodnji i Pravilnikom o uslovima i načinu ostvarenja novčanih potpora po modelu ostalih vrsta novčanih podrški u poljoprivredi dok se ne donesu novi pravilnici.
  NAPOMENA: Rok za podnošenje zahtjeva županijskim ministarstvima nadležnim za poljoprivredu po modelu poticaja proizvodnji koje su završene u periodu od 01.10.2014.-31.12.2014.g. je 10 dana od dana donošenja Programa poticaja.
  Stoga, apeliramo na županijska ministarstva nadležna za poljoprivredu, zadruge, saveze i udruženja poljoprivrednika, kao i same poljoprivredne proizvođače i ostale korisnike Programa da ulože maksimalne napore kako bi se ispoštivali Programom predviđeni rokovi, prenosi Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti