Više

  Za Dan općine Orašje polaganje vijenaca uz Spomen obilježja u Vidovicama i Orašju

  Najčitanije

  Danas 23. listopada, općina Orašje obilježava svoj rođendan. Datum je to iz Domovinskoga rata kada su postrojbe 106. brigade HVO Orašje oslobodile okupirane Vidovice, a 25. listopada oslobođene su i Kopanice. U spomen na poginule branitelje izaslanstva Udruga iz Domovinskoga rata, općinska i županijska, predstavnici vojske i stranačka izaslanstva, kao i gosti, položili su vijence uz središnja Spomen obilježja u Vidovicama i Orašju. U crkvi Sv. Vida služena je sveta misa zadušnica koju je predvodio župnik vlč. Josip Senjak, uz koncelebriranje posavskih svećenika.

  Svečana sjednica Općinskoga vijeća Orašje u oraškoj kino dvorani okupila je uz općinske vijećnike brojne dužnosnike FBiH,  BiH i Županije Posavske (predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Klaić sa ministrima u Vladi ), predstavnike općina Županije Posavske kao i predstavnike Žepča i Usore. Svečanost su uveličali i konzul RH u Tuzli Ivan Bandić, te gradonačelnici Lipika,  Garešnice, Vinkovaca, Županje,  predstavnici institucija, stranaka i Udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

  Akademiju je otvorio predsjednik Općinskoga vijeća Mario Oršolić te naglasio kako je sveta zadaća čuvanje uspomene na herojstva branitelja. Načelnik Stanko Vincetić čestitao je Dan općine, te na početku uputio pozdrav ratnim zapovjednicima u Posavini koji i danas, kazao je, trpe posljedice onog što se dešavalo tijekom Domovinskog rata. Vincetić je potom govorio o općinskim realiziranim projektima koji su vidljivi u njenom razvoju i kazao da je u zadnjih nekoliko godina općina Orašje veliko gradilište. Prigodne riječi uputili su i predsjednik Skupštine Županije Posavske Joso Marković naglašavajući potrebu isticanja istine o Domovinskome ratu. U nastavku sjednice prisutnim se obratio i Josip Bilandžija gradonačelnik grada Garešnice. Svečanosti trenutka doprinijele su i sestre Marija i Jelena Ilišević.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti