Više

  102. sjednica Vlade Županije Posavske

  Najčitanije

  Uz predsjedanje Đure Topića, predsjednika Vlade Županije Posavske danas (12.11.) održana je 102. sjednica Vlade ŽP.
  STRATEGIJA ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE
  Vlada je usvojila Strategiju za borbu protiv korupcije u Županiji Posavskoj za razdoblje 2021.-2024. godine kao i Akcijski plan za provedbu Strategije za borbu protiv korupcije u Županiji Posavskoj za razdoblje 2021.-2024. godine.
  Strategija za borbu protiv korupcije fokusirana je na prevenciju korupcije kroz detekciju korupcijskih rizika i uklanjanje preostalih zakonodavnih i institucionalnih nedostataka. Strategija promovira integritet i transparentnost u radu državnih tijela, stavljajući naglasak na odgovornost osoba na javnim funkcijama dok će Akcijski plan biti sredstvo operacionalizacije i provedbe Strategije te omogućiti strukturiran pregled aktivnosti potrebnih za provedbu Strategije u određenom razdoblju.
  DJEČJI VRTIĆ PČELICA
  Usvojenom Odlukom o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2021. godinu Dječjem vrtiću Pčelica Orašje Vlada ŽP je izdvojila 54.758,22 KM za sufinanciranje druge faze projekta dogradnje i rekonstrukcije dječjeg vrtića.
  STIPENDIJE REDOVITIM STUDENTIMA
  Odlukom o dodjeli jednogodišnjih stipendija redovitim studentima za akademsku 2021./2022. koja je usvojena je na Vladi ŽP dodijelit će se 28 jednogodišnjih stipendija redovitim studentima za akademsku 2021./2022. na temelju javnog natječaja koji će raspisati Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta Županije Posavske. Vlada je usvojila i Odluku o utvrđenju kriterija za dodjelu jednogodišnjih stipendija redovitim studentima za akademsku 2021./2022. godinu.
  OBNOVA SAKRALNIH OBJEKATA I REALIZACIJA PROGRAMA VJERSKIH ZAJEDNICA
  Odlukom o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2021. godinu na ime izgradnje, obnove sakralnih objekata i realizacije programa vjerskih zajednica odobrava se izdvajanje sredstava u iznosu od 12.000,00 KM, kako slijedi:
  1. Župa „Imena Marijina“ Donji Svilaj, u iznosu od 5.000,00 KM, za sufinanciranje osiguranja uvjeta rada župne kuće i vjeronaučne dvorane pastoralnog centra,
  2. Župa sv. Mihovila arkanđela Kopanice, u iznosu od 2.000,00 KM, za nastavak projekta unutrašnjeg uređenje crkve,
  3. Medžlis islamske zajednice Orašje, u iznosu od 2.000,00 KM, za sufinanciranje projekta opremanja maktebske (vjeronaučne) učionice,
  4. Samostan sestara Franjevke Marijine misionarke u Odžaku, u iznosu od 3.000,00 KM, za sufinanciranje osiguranja uvjeta rada i nastavka projekta obnove samostana.
  NACRT ZAKONA O DOPUNI ZAKONA O PREKRŠAJIMA PROTIV JAVNOG REDA I MIRA
  Nacrt Zakona o dopuni Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira utvrđen je na današnjem zasjedanju Vlade ŽP. Temeljni razlog za donošenje Zakona jest proglašavanje društvenih mreža, internet stranica, foruma i svih drugih internet platformi javnim mjestom, kako bi se omogućilo efikasnije i zakonsko procesuiranje osoba koje putem interneta i društvenih mreža čine prekršaje iz oblasti javnog reda i mira, istaknuo je ministar unutarnjih poslova ŽP Željko Nedić.
  ODLUKE, ZAKLJUČCI, RJEŠENJA
  Vlada je usvojila je još usvojila sljedeće odluke i zaključke: Odluka o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2021. godinu Sveučilištu u Mostaru u iznosu 75.000,00 KM, Odluka o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2021. godinu za sufinanciranje projekta zaštite okoliša „Za čisti zrak u Županiji Posavskoj“ u iznosu 60.000,00 KM kojom će 94 korisnika ostvariti potporu za nabavku peći na pelet i toplotne pumpe i ostale odluke, zaključke i rješenja koja se tiču rada Vlade ŽP i tijela koje imenuje Vlada ŽP.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti