Više

  105. sjednica Vlade Županije Posavske

  Najčitanije

  Uz predsjedanje Đure Topića u Orašju je jučer (9.12.)održana 105. sjednica Vlade Županije Posavske na kojoj je Vlada utvrdila Prijedlog amandmana na Ustav Županije Posavske koji će biti proslijeđen Skupštini Županije Posavske na razmatranje.
  USTAV ŽUPANIJE POSAVSKE
  Ustav Županije Posavske usvojen je 10. travnja 1996. godine i mijenjan je s dvanaest amandmana. S novopredloženim dvadesetjednim amandmanom mijenjalo bi se i dopunjavalo odnosno brisalo ukupno četrdeset članaka Ustava Županije Posavske.
  Vlada Županije Posavske je na 105. sjednici utvrdila konačan prijedlog amandmana na Ustav Županije Posavske temeljem prijedloga ili primjedbi Klubova naroda u Skupštini Županije Posavske na prvi vladin prijedlog. Dio njih usvojen je u dijelu službenih jezika i isti su utvrđeni ovim prijedlogom amandmana koji će biti dostavljeni Skupštini Županije Posavske na očitovanje.
  UTVRĐEN PRIJEDLOG PRORAČUNA ŽUPANIJE POSAVSKE ZA 2022.g.
  Utvrđen je i prijedlog Proračuna Županije Posavske za 2022. godinu kao i prateći dokument Prijedlog zakona o izvršenju Proračuna Županije Posavske za 2022.godinu.
  Proračun Županije Posavske za 2022. godinu veći je od Proračuna Županije Posavske za 2021. godinu za 4,25%, odnosno u apsolutnom iznosu veći za 2.027.420 KM, i iznosi 49.780.350 KM. Plan rashoda, izdataka i financiranja za fiskalnu 2022. godinu iznosi 49.776.740 KM. Planirano pokriće deficita iz prethodnih godina iznosi 3.610 KM, kazao je u pojašnjenju ministar financija Mijo Stanić.
  POVELJA O GRAĐANSKOJ ZELENOJ ENERGIJI
  Usvojen je Zaključak o davanju ovlaštenja predsjedniku Vlade Županije Posavske. USAID Projekt asistencije energetskom sektoru (USAID EPA) organizira konferenciju „Zelena energija građanima“ na kojoj će prisustvovati nadležni donositelji odluka u Federaciji i županijama, kao i predstavnici međunarodne zajednice. Na konferenciji će federalni ministar energije, rudarstva i industrije, federalna ministrica okoliša i turizma, predsjedavajući zastupničkog doma o Doma naroda Parlamenta Federacije BiH te premijeri županija potpisati Povelju o građanskoj zelenoj energiji.
  PROVEDBA STRATEGIJE RAZVOJA ŽUPANIJE POSAVSKE
  Vlada Županije Posavske prihvatila je zaključak o prihvaćanju Izvješća o razvoju sa pregledom provedbe Strategije razvoja Županije Posavske 2016.-2020.godinu. Razlog za donošenje tog Zaključka je, pojasnili su iz županijskog Ureda za Ured za razvoj i europske integracije, jeste godišnje izvještavanje Vlade Županije Posavske o provedbi Strategije razvoja Županije Posavske 2016.-2020. kojim su prikazani ključni razvojni pokazatelji i godišnji pregled stupnja provedbe strateških ciljeva.
  RAZNO
  Vlada Županije Posavske usvojila je Prijedlog odluke o preuzimanju osnivačkih prava nad Zavodom zdravstvenog osiguranja Županije Posavske kao i zaključke vezano za prihvaćanje odgovora na zastupnička pitanja.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti