Više

  119. sjednica Vlade Županije Posavske

  Najčitanije

  Uz predsjedanje Đure Topića, predsjednika Vlade Županije Posavske održana je 119.sjednicu Vlade Županije Posavske.
  GRANT ZA ŠUMARSTVO I ZAŠTITA OD PRIRODNIH I DRUGIH NESREĆA
  Županijska je Vlada usvojila odluke o odobravanju korištenja sredstava utvrđenih Proračunom Županije Posavske za 2022. godinu s pozicija Granta za šumarstvo u iznosu od 100.000,00 KM i s pozicije Granta za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća u iznosu od 110.000,00 KM.
  ZA KULTURU, VJERSKE ZAJEDNICE, EDUKACIJE
  Usvojena je Odluka o odobravanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2022.g. na ime podrške tradicionalnoj manifestaciji, kinematografskoj, plesnoj djelatnosti i za sufinanciranje izdavačke djelatnosti (6.300,00 KM) i na ime izgradnje, obnove sakralnih objekata i za podršku realizacije programa vjerskih zajednica u iznosu od 43.000,00 KM (za Župu blaženog Alojzija Stepinca Orašje, u iznosu od 25.000,00 KM, za sufinanciranje projekta vanjskog uređenja dvorišta župne kuće i crkve, za Župu Glavosjeka sv. Ivana Krstitelja Odžak, u iznosu od 12.000,00 KM, za sufinanciranje projekta uređenja župne kuće, za Medžlis islamske zajednice Orašje, u iznosu od 3.000,00 KM, za sufinanciranje programa religijskog sadržaja i za Medžlis islamske zajednice Odžak, u iznosu od 3.000,00 KM, za sufinanciranje programa religijskog sadržaja.
  Usvojena je Odluka o odobravanju proračunskih sredstava namijenjenih sufinanciranju programa stručnih obuka i seminara u iznosu od 20.000,00 KM.
  JEDNOKRATNE POMOĆI STUDENTIMA
  Vlada Županije Posavske usvojila je Odluku o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2022. godinu na ime dodjele jednokratne pomoći studentima (u iznosu od 20.000,00 KM), kao i Odluku o odobravanju izdvajanja proračunskih sredstava na ime ispunjenja ugovorenih obveza prema visokoškolskim ustanovama Sveučilišta Mostar, Centra studiranja u Orašju u iznosu od 61.200,00 KM (Pravni fakultet, Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti, Filozofski fakultet i Fakultet zdravstvenih studija.
  REKONSTRUKCIJA UREDA POLICIJSKE STANICE ODŽAK
  Ministarstvu unutarnjih poslova Županije Posavske Vlada ŽP je dala suglasnosti za provedbu postupka javne nabave radova na rekonstrukciji i dogradnji ureda na zgradi Policijske stanice Odžak procijenjene vrijednosti od 70.000 KM bez PDV-a.
  Razlog za nabavu radova je nedostatnost uredskih prostorija u postojećoj zgradi Policijske stanice u Odžaku , zbog čega je Odsjek za administraciju Odžak izmješten u iznajmljeni prostor. Rekonstrukcijom i dogradnjom ureda na postojećoj zgradi Policijske stanice Odžak MUP-a Županije posavske osigurali bi se prostorni uvjeti za potrebe Odsjeka za administraciju Odžak, a ujedno bi prestala potreba za izdvajanjem proračunskih sredstava na ime najma.
  FINANCIJSKA POTPORA UDRUGAMA
  Vlada ŽP usvojila je Odluku o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih Proračunom Županije Posavske za 2022. godinu u iznosu 36.000,00 KM u svrhu financijske potpore udrugama ( za Crveni križ Odžaka i Orašja u svrhu potpore redovitom funkcioniranju, Moto klubu „Posavac“ Orašje za organiziranje Moto susreta 2022.g. i za Sportsko ekološku udrugu Odžak u svrhu financijske potpore eko akcija uz rijeku Bosnu.
  RAZNO
  Usvojena je Odluka o objavi ponovnog Oglasa za izbor i imenovanje predsjednika i članova Upravnog vijeća Zavoda zdravstvenog osiguranja Županije Posavske kao i Zaključak o utvrđivanju i objavi Ponovnog oglasa za izbor i imenovanje predsjednika i članova Upravnog vijeća Zavoda zdravstvenog osiguranja Županije Posavske.
  Vlada ŽP usvojila je Odluku o oslobađanju plaćanja zakupnine za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države za 2021.g. kod tri zakupoprimatelja (zdravstveni razlozi, plavljeno zemljište), što je prethodno odobrilo i Gradska uprava Orašja.
  NERADNI DANI
  Vlada je usvojila Zaključak o proglašenju neradnih dana na području Županije Posavske. Proglašavaju se nedjelja 1. svibnja 2022. godine (Međunarodni praznik rada) i ponedjeljak 2. svibnja 2022. godine kao neradni danima području Županije Posavske povodom obilježavanja Međunarodnog praznika rada. Neradni dani se odnose na uposlene u tijelima uprave, poduzećima i drugim pravnim osobama na području Županije Posavske.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti