Više

  13. Dane Tolise otvorio predsjednik FBiH Marinko Čavara

  Najčitanije

  Započela je 13. po redu manifestacija Dani Tolise i ove godine pod visokim pokroviteljstvom predsjednika FBiH Marinka Čavare i u organizaciji Zaklade Terra Tolis. Organizatori su izrazili zahvalnost brojnim ustanovama i tvrtkama koje sudjeluju u pokroviteljstvu petodnevne manifestacije, među kojim su Federalno ministarstvo kulture i sporta, Županija Posavska, općine Orašje i Domaljevac-Šamac, Ministarstvo civilnih poslova BiH i Centar za kulturu Orašje, a generalnog pokrovitelja City Center In Orašje organizator je nagradio Plaketom.

  Među brojnim gostima svečanom otvorenju nazočili su federalni ministar pravde Mato Jozić, zastupnici u federalnim institucijama Mijo Matanović i Marijan Klaić, predsjednik Skupštine i Vlade Županije Posavske Blaž Župarić i Đuro Topić sa ministrima u Vladi ŽP, načelnici tri posavske općine, te brojni drugi gosti iz političkog, javnog i kulturnog života Posavine.

  Daniel Dominković predsjednik Zaklade Tera Tollis u pozdravnim riječima naglasio je ponos da se zahvaljujući ovoj manifestaciji za Tolisu i posavski kraj čuje daleko izvan lokalnih okvira. U ime Franjevačke zajednice u Tolisi sve prisutne pozdravio je gvardijan fra Mario Jurić, te istaknuo da su fratri oduvijek bili čuvari kulture i tradicije Posavine. Pozdravne riječi prisutnima je uputio načelnik općine Orašje Stanko Vincetić, a predsjednik Vlade Đuro Topić je naglasio:-Dani Tolise su jedna pozitivna priča o Posavini i ovome kraju koja se širi van granica županije i BiH, na što moramo biti ponosni. Pozdravne riječi u znaku potpore manifestaciji uputili su i Goran Lulić izaslanik ministrice kulture i sporta FBiH Zore Dujmović i generalni konzul RH u Tuzli Ivan Bandić.

  Manifestaciju je otvorenom proglasio predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara. Za potporu manifestaciji domaćini su predsjedniku Čavari uručili Plaketu. –Dani Tolise daju posebnu dimenziju životu Tolise, njenih mještana, a i svih posavljaka. Kao predsjednik Federacije prepoznao sam manifestaciju i kroz pokroviteljstvo želim doprinijeti da se pokaže kako trud ovih ljudi donosi rezultate i trajne vrijednosti, kazao je predsjednik F BiH Marinko Čavara.

  Poseban dio večeri bio je u znaku promocije knjige „Redovnik riječi“ monografije o fra Martinu Nediću sa potpisom autora prof. Mate Nedića. O knjizi su govorili biranim i nadahnutim riječima, te predstavili bogat autorov opus rada u oblasti književnosti prof. Jasna Ivić i prof. Andrea Antunović. Umjetnički dojam svečanog otvorenja upotpunili su članovi Zbora Adoro pod ravnanjem prof. Marije Nedić, a posjetitelji su mogli pogledati postavku izložbe fotografija Foto kluba Orton.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti