Više

  137. sjednica Vlade Županije Posavske

  Najčitanije

  Uz predsjedanje Đure Topića, predsjednika Vlade Županije Posavske jučer (13.10.) u Orašju je održano 137. zasjedanje Vlade na kojem je usvojena Odluka o unosu i raspoređivanju transfera u Proračun Županije Posavske za 2022. godinu temeljem Ugovora o sufinanciranju projekta Uređenje odvodne kanalske mreže na prostoru Županije Posavske. Ovom Odlukom odobrava se unos sredstava u Proračun Županije Posavske za 2022. godinu u iznosu od 190.000,00 KM ostvarenih temeljem Ugovora o sufinanciranju projekta zaključenog između Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Županije Posavske i Federalnog ministarstva prostornog uređenja.
  ZA SREDNJU ŠKOLU PERE ZEČEVIĆA ODŽAK
  Usvojena je odluka kojom se odobrava unos sredstava u proračun Županije Posavske u iznosu od 65.592,79 KM ostvarenih temeljem Ugovora o financijskoj potpori za provedbu programa/projekta Unapređenje odgojno obrazovnog rada u Srednjoj školi Pere Zečevića u Odžaku kroz osiguranje osnovnih uvjeta za izvođenje nastave tjelesne i zdravstvene kulture, zaključenog između Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta Županije Posavske.
  POTPORA PROGRAMIMA KULTURE
  Županijska Vlada usvojila je izmjenu Programa utroška sredstava utvrđenih Proračunom Županije Posavske za 2022. godinu na poziciji Grant za kulturu (unutarnja preraspodjela), kao i Odluku o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2022. godinu na ime potpore kulturnom udruženju, programu kulture i za sufinanciranje izdavačke djelatnosti u ukupnom iznosu od 12.000,00 KM (KUD „Kralj Tomislav“ Tolisa u iznosu od 1.000,00 KM, Kulturno udruženje „Musa Ćazim Ćatić“ Odžak u iznosu od 1.000,00 KM za programe kulture, Danijel Dominković iz Tolise u iznosu od 500,00 KM za izdavanje dječje zbirke pjesama, Đuro Arlović iz Oštre Luke u iznosu od 500,00 KM za izdavanje zbirke pjesama, Zagonetačko društvo Raščica u iznosu od 1.000,00 KM za tiskanje knjige, HKD „Napredak“ Odžak u iznosu od 4.000,00 KM za izdavanje knjige, Matica hrvatska Orašje u iznosu od 4.000,00 KM za obilježavanja ”180 godina Matice hrvatske”).
  Usvojena je Odluka o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2022. godinu u svrhu financijske potpore za provođenje infrastrukturnih radova na objektu Centra za kulturu Odžaku ukupnom iznosu od 5.000,00 KM.
  ZA PROJEKTE VJERSKIH ZAJEDNICA
  Usvojena je Odluka o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2022. godinu u svrhu financijske potpore projektima vjerskih zajednica od 7.000,00 KM (Župa sv. Marka evanđelista Potočani u iznosu od 5.000,00 KM i Župa Materinstva Blažene Djevice Marije Tišina u iznosu od 2.000,00 KM).
  MUP
  Usvojena je Odluka o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2022. godinu za dospjele, a neizmirene obveze prema uposlenicima Ministarstva unutarnjih poslova na ime razlike doprinosa za mirovinsko i invalidsko osiguranje za razdoblje od 1999.-2003. godine.
  UREĐENJE PROSTORA ZA RAD PRAVOSUDNIH INSTITUCIJA
  Usvojena je Odluka o pokretanju postupka javne nabave radova – građevinski radovi za preuređenje prostora na drugom katu Upravne zgrade općinskog suda u Orašju za potrebe rada Kantonalnog tužiteljstva, kao i Odluka o davanju suglasnosti Vladi Županije Posavske za provedbu postupka javne nabave tih radova. Procijenjena vrijednost javne nabave radova iznosi 7.020,00 KM bez PDV-a.
  Usvojena je Odluka o unosu i raspoređivanju transfera u Proračun Županije Posavske za 2022. godinu temeljem Ugovora o sufinanciranju projekta Utopljavanje zgrade Kantonalnog suda u Odžaku. Ovom Odlukom odobrava se unos sredstava u Proračun Županije Posavske za 2022. godinu u iznosu od 67.451,40 KM ostvarenih temeljem Ugovora o sufinanciranju projekta zaključenog između Federalnog ministarstva prostornog uređenja i Kantonalnog suda Odžak.
  Usvojena je Odluka o davanju suglasnosti Kantonalnom sudu Odžak za provođenje postupka javne nabave radova utopljavanja zgrade Kantonalnog suda u Odžaku. Procijenjena vrijednost radova iznosi cca 83.291,79 KM bez uračunatog PDV-a.
  UTOPLJAVANJE ZGRADE ŽU CIVILNE ZAŠTITE
  Usvojena je Odluka o unosu i raspoređivanju transfera u Proračun Županije Posavske za 2022. godinu temeljem Ugovora o sufinanciranju projekta utopljavanje zgrade Županijske uprave civilne zaštite u iznosu od 60.000,00 KM ostvarenih temeljem Ugovora o sufinanciranju projekta zaključenog između Federalnog ministarstva prostornog uređenja i Županijske uprave civilne zaštite Orašje.
  RAZNO
  Donesena je Odluka o poništenju Oglasa za izbor i imenovanje Upravnog vijeća Zavoda za javno zdravstvo Županije Posavske (nije pristigao dovoljan broj prijava), Odluka o objavi ponovnog oglasa kao i Zaključak o utvrđivanju i objavi teksta ponovnog Oglasa.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti