Više

  138. sjednica Vlade Županije Posavske

  Najčitanije

  Uz predsjedanje Đure Topića, predsjednika Vlade Županije Posavske u Orašju je danas (20.10.) održano 138. zasjedanje Vlade.
  ZDRAVSTVENIM USTANOVAMA 250.000,00 KM
  Na zasjedanju Vlade Županije Posavske usvojena je Odluka o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2022. godinu zdravstvenim ustanovama u Županiji Posavskoj. Sredstva su odobrena za sufinanciranje u svrhu investicijskog ulaganja, investicijskog i tekućeg održavanja zdravstvenih ustanova-prostora, medicinske i nemedicinske opreme i prijevoznih sredstava, te informatizacija zdravstvene djelatnosti, pokriće izdataka za održavanje tekuće likvidnosti te provođenje posebnih javno zdravstvenih mjera u ukupnom iznosu od 250.000,00 KM ( Županijskoj bolnici Orašje 100.000,00 KM, Domu zdravlja Odžak 100.000,00 KM i Zavodu za javno zdravstvo Županije Posavske 50.000,00 KM).
  ZA SUFINANCIRANJE PRIJEVOZA UČENIKA
  Usvojena je Odluka o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2022. godinu gradu Orašje, općini Odžak i općini Domaljevac-Šamac na ime sufinanciranja prijevoza učenika osnovnih i srednjih škola s područja Županije Posavske za rujan u školskoj 2022./2023. godini u ukupnom iznosu od 43.170,27 KM (gradu Orašje u iznosu od 13.432,77 KM, općini Odžak u iznosu od 22.737,50 KM i općini Domaljevac-Šamac u iznosu od 7.000,00 KM).
  FINANCIJSKA POTPORA UDRUGAMA
  Vlada Županije Posavske usvojila je Odluku o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2022. godinu Vladi Županije Posavske u svrhu financijske potpore udrugama u ukupnom iznosu od 9.000,00 KM (Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO H-B „23.listopad“ Vidovice, u iznosu od 3.000,00 KM u svrhu financijske potpore za obilježavanje dana oslobođenja Vidovica, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO H-B „25.listopad“ Kopanice, u svrhu financijske potpore za obilježavanje dana oslobođenja Kopanica, i Konjički klub „Soko“ Odžak, u iznosu od 3.000,00 KM u svrhu financijske potpore za održavanje manifestacije „II štraparijada konjičkog kluba „Soko“ iz Odžaka).
  RAZNO
  Odobrena je suglasnost Ministarstvu prosvjete, znanosti, kulture i sporta Županije Posavske za provođenje postupka javne nabave radova zamjene sustava centralnog grijanja u objektu sportske dvorane Srednje škole Pere Zečevića u Odžaku, I. faza radova.
  Vlada ŽP usvojila je Odluku o davanju suglasnosti Ministarstvu financija Županije Posavske za provođenje postupka javne nabave usluga za tehničku i funkcionalnu podršku za softverske module i aplikacijsku postavku za centralizirani obračun i isplatu plaća za razdoblje od 01.01.2023. do 31.12.2025. godine.
  Usvojena je Odluka o izboru volontera u Ministarstvu pravosuđa i uprave Županije Posavske, a izabrani su sljedeći volonteri: Matea Kesedžić, Ivana Udovičić i Marija Dominković.
  Dana je suglasnosti Zajedničkoj službi Vlade ŽP za provedbu postupka zajedničke javne nabave roba uredskog materijala i tonera za Zajedničke službe Vlade i školskih ustanova (tri srednje škole, sedam osnovnih i Ministarstva unutarnjih poslova ŽP), te za provedbu postupka javne nabave usluga održavanja i popravka službenih motornih vozila.
  Usvojene su i odluke iz nadležnosti Vlade koje se tiču radnih odnosa.
  NERADNI DANI 1. STUDENI (SVI SVETI) i 2. STUDENI (DUŠNI DAN)
  Vlada ŽP usvojila je Zaključak o proglašenju neradnih dana na području Županije Posavske kojim su utorak 1. studeni 2022. g. (Svi sveti) i srijeda 2. studeni 2022. g. (Dušni dan) proglašeni neradnim danima. Neradni dani se odnose na uposlene u tijelima uprave, poduzećima i drugim pravnim osobama na području Županije Posavske.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti