Više

  18. sjednica Vlade Županije Posavske

  Najčitanije

  Na današnjem 18. zasjedanju održanom uz predsjedanje Đure Topića, Vlada Županije Posavske utvrdila je Prijedlog zakona o izmjenama zakona o prostornom uređenju i građenju Županije Posavske, te će ga uputiti Skupštini Županije Posavske u daljnju proceduru.

  Usvojena je Odluka o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2019. godinu za sufinanciranje izrade Plana upravljanja otpadom u Županiji Posavskoj. Odlukom se iz ovogodišnjeg Proračuna ŽP odobrava izdvajanje financijskih sredstava za sufinanciranje izrade Plana upravljanja otpadom u Županiji Posavskoj u iznosu od 10.000,00 KM implementatoru projekta, Regionalnom centru za okoliš za Bosnu i Hercegovinu. Na sjednici je ukazano na važnost ove oblasti koju je neophodno bolje urediti u suradnji sa općinama.

  Vlada ŽP dala je suglasnost Ministarstvu prosvjete, znanosti, kulture i športa za provođenje postupka javne nabave roba – udžbenika za učenike drugog razreda devetogodišnjeg osnovnog obrazovanja na području Županije Posavske, a prvenstveno za one koji su u stanju socijalne potrebe. Procijenjena vrijednost nabave knjiga iznosi 9.300,00 KM. Usvojena je Odluka resornog ministarstva o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna ŽP za 2019. g. na ime realizacije kulturnih programa i aktivnosti (9.500,00 KM za 12 programa iz oblasti kulture).

  Dana je se suglasnost Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Županije Posavske za provođenje postupka javne nabave za izvođenje radova na sanaciji protupožarnog šumskog puta u KO Donji Svilaj. Procijenjena vrijednost javne nabave je 26.000,00 KM. Financijska sredstva u iznosu od 1.500,00 KM izdvojena su i Mjesnoj zajednici Donja Mahala za sanaciju vodovodne instalacije na česmi kod Osnovne škole.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti