Više

  21. sjednica Vlade Županije Posavske

  Najčitanije

  Vlada Županije Posavske je danas (3.8.2023. g.) održala telefonsku 21. sjednicu.
  Usvojena je Odluka o proglašenju prestanka stanja prirodne nesreće izazvane olujnim nevremenom na području Županije Posavske. Područje Županije Posavske dana 19.7.2023. godine zahvatilo je olujno nevrijeme koje je prouzročilo velike štete na građevinskim objektima, poljoprivrednoj proizvodnji i motornim vozilima. Razlog za donošenje predmetne Odluke je prestanak mogućnosti nastanka novih šteta i poboljšanje vremenskih uvjeta na području Županije Posavske.
  Vlada je usvojila Odluku o vrsti, temeljnim kriterijima, načinu ostvarivanja novčanih potpora u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji, sufinanciranju mjera zdravstvene zaštite i ostalim potporama za 2023. godinu kojom se detaljno propisuju vrste novčanih potpora u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji, vrste potpora za provođenje mjera zdravstvene zaštite i vrste ostalih potpora, s kriterijima raspodjele sredstava za 2023. godinu i način njihovog trošenja, te se definiraju mehanizmi kontrole, procedura isplate novčanih potpora, a što će omogućiti bolji uvid u isplate novčanih potpora, te povećati transparentnost rada Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Županije Posavske.
  Usvojena je Odluka o odobravanju izdvajanja sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2023. godinu Vladi Županije Posavske u svrhu financijske potpore za organizaciju i provedbu susreta motorista u Odžaku u iznosu od 3.000,00 KM.
  Vlada je usvojila Zaključak o usvajanju Mišljenja Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Županije Posavske na Prijedlog Odluke o privremenoj zabrani izvoza određenih šumskih drvnih sortimenata. S obzirom na događanja na globalnoj razini, a sve u cilju osiguravanja neophodnih količina proizvoda za prerađivačku industriju i otklanjanja prijetnji od ozbiljne i nepopravljive štete za šume Bosne i Hercegovine, Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Županije Posavske daje pozitivno mišljenje na Prijedlog Odluke o privremenoj zabrani izvoza određenih šumskih drvnih sortimenata Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, upućenog Vijeću ministara Bosne i Hercegovine.

  spot_img
  spot_img

  Posljednje obavijesti